Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ. ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.


Mascherina per bocca con fiori colorati, anti-polvere, con fibbia ...



Η εικόνα στο μικρό παρκάκι της γειτονιάς, σουρεάλ.. Η κυρία κρατάει το σκυλάκι της από το λουρί και του φοράει φίμωτρο. Την ίδια στιγμή εκείνη στο πρόσωπο της φοράει τη γνωστή γαλάζια μασκούλα. Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τον τρομακτικό ιο, συνειδητοποίησα κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είναι η εκδίκηση των σκύλων...

Όταν βγαίναμε από το σπίτι με πιστοποιητικό, ο σκύλος ήταν εκείνη η μικρή επί πλέον άδεια που μας έδινε τη δυνατότητα να κάνουμε βόλτες χωρίς να φάμε στο κεφάλι κάποιο πρόστιμο. Θυμάστε τότε όλοι και όσοι δεν είχαν, έγιναν ξαφνικά φιλόζωοι και υιοθέτησαν σκυλάκια, σαν δυνατότητα εξόδου από τη φυλακή. Το αμέσως επόμενο ήταν η μάσκα. Για πρώτη φορά τα σκυλάκια έβλεπαν τους αφέντες να φοράνε φίμωτρο!!

Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν φοράμε αυτό το φίμωτρο για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τους υπόλοιπους, η εκπαιδευόμαστε στην επερχόμενη κοινωνία των σφραγισμένων στομάτων. Άραγε στις μελλοντικές κοινωνίες οι άνθρωποι θα επικοινωνούν με λόγο? Θα χαμογελάνε? Θα μπορούν να βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα? Θα μπορούν να δαγκώνουν?... Ανατριχιάζω στην ιδέα, όχι πως κάποιοι θα απαγορεύσουν στο κόσμο να μιλάει, να εκφράζει άποψη, να εκδηλώνει συναισθήματα, αλλά πως ο ίδιος ο κόσμος δεν θα θεωρεί απαραίτητο να το κάνει.

Ανατριχιάζω στην ιδέα, πως οι άνθρωποι στο μέλλον δεν θα χρειάζονται αφεντικά να τους υποβάλλουν κανόνες, δόγματα, να τους απειλούν ή να τους εκτελούν... θα ξέρουν από μόνοι τους, αυτόματα σαν ρομπότ τι επιτρέπεται και τι όχι και θα το υπακούν τυφλά χωρίς απειλές, απλά γιατί θα έχουν απολέσει την ικανότητα σκέψης, και θα είναι μόνο εκτελεστές εντολών της υπάρχουσας τάξης.

Όλα αυτά τα έχουμε διαβάσει σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας, τα έχουμε δει σε ταινίες σε σειρές, τα έχουν φωνάξει ακόμα κι εκείνοι οι τρελαμένοι που κυκλοφορούν στα σκαλιά σε πλατείες ή μπροστά στις εκκλησίες με ταμπελάκια που γράφουν, "το τέλος είναι κοντά" ή " ο Χριστός σώζει" ή το ακόμα κλασσικότερο "μετανοείτε αμαρτωλοί θα καείτε στη κόλαση"

Όμως το να διαβάζεις ή να διασκεδάζεις με τα δυστοπικά σενάρια του μέλλοντος είναι ένα θέμα, το να καλείσαι να τα ζήσεις έχοντας πλήρη άγνοια πως αυτά είναι ήδη εδώ, σε καθιστά απλά το περίγελο των σκύλων. Εκείνοι ξέρουν, εσύ όχι. Εκείνοι φορούν φίμωτρο γιατί έχουν στ΄αλήθεια κοφτερούς κυνόδοντες και κρύβουν μέσα τους ακόμα εκείνη τη φλόγα του αγριμιού που μπορεί να κόψει και κανένα κομμάτι σε κάποιο ενοχλητικό μαλάκα που θα βρουν στο δρόμο τους.

Οι δικές μας μάσκες είναι απαλές, φτιαγμένες από ένα πρόχειρο υφασματάκι, γιατί καλύπτουν απλά στόματα ήδη σφραγισμένα που και να ανοίξουν δεν απειλούν, δεν τρομοκρατούν, βγάζουν απλά μικρές φωνές κλάψας και μιζέριας. Κάποιο παρακάλι, συγνώμες, ευχαριστώ μετά γονυκλισίας, ενοχές, φόβους, υποταγή, παράδοση... αυτές οι δυνατότητες κρύβονται πίσω από τα φίμωτρα μας και πιθανόν μας τα έβαλαν, γιατί ακόμα και τα αφεντικά μας σιχάθηκαν να ακούνε τη κλάψα μας.

Σύντομα έρχεται ο καιρός σημαντικών αποφάσεων που ο καθένας θα πρέπει να πάρει. Ήδη πάνω από τα κεφάλια μας υπάρχει το ερώτημα, που πλέον είναι αυτονόητο. Το εμβόλιο καταφθάνει. Και ναι, το λογικό θα είναι να υπάρξει μια υπόδειξη " είναι σωστό οι τάδε κατηγορίες να εμβολιαστούν" ή "σώστε τη ζωή σας κάνοντας το εμβόλιο" ή "σκεφθείτε καλά πριν αρνηθείτε να εμβολιαστήτε" και διάφορα άλλα. Ομως τι ακριβώς θα κάνετε αν, δεν είναι υποδείξεις αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ?

Αν ένα εμβόλιο, που και επιστημονικά σκεπτόμενοι, θα έχει γίνει άρον άρον, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές πόση θα είναι ακριβώς η αποτελεσματικότητα του, ποιες οι παρενέργειες, ποιοι κίνδυνοι και σε τι ποσοστό θα εξασφαλίζει, αν λοιπόν αυτό το εμβόλιο σας ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με τέτοιο τρόπο, ώστε αν δεν το κάνετε , να μην μπορείτε καν να βγείτε από το σπίτι?

Σκεφθείτε αν στη δουλειά σας πουν πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε αν δεν παρουσιάσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το ίδιο και στη τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στους χώρους αναψυχής, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Σκεφθείτε αν για να μπείτε στο νοσοκομείο, σε ένα ιατρείο, ή σε ένα διαγνωστικό κέντρο, θα μπορείτε μόνο εφόσον έχετε εμβολιαστεί.

Το τραγικό είναι πως οι περισσότεροι στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουν με ένα πολύ απλό τρόπο. Και γιατί να μην το κάνω? Γιατί λες όλες αυτές τις αηδίες? Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ διάφοροι τύποι που αποκαλούνται αντιεμβολιαστές και παρακινούν γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ακόμα και για εκείνα τα εμβόλια που αποδεδειγμένα έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, και που έχουμε όλοι κάνει. Το κόλπο είναι πλέον εμφανές σε κάθε επίπεδο.

Όταν ετοιμάζουν ένα πολύ σοβαρό θέμα, ξαμολάνε καραγκιόζηδες, επαγγελματίες της απάτης, ή καλοπληρωμένα λαμόγια, να στρώνουν το έδαφος, ώστε οι επικίνδυνες απόψεις να μπερδεύονται με ΠΑΡΟΜΙΕΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ που αναπτύσουν οι "φυτευτοί", κυρίως εδώ μέσα στο διαδίκτυο, έτσι ώστε θα ετοιμάζεται να σκάσει μια βόμβα, τα πρόβατα στα κοπάδια να κοιτάνε άπραγοι σαν χάνοι, φοβούμενοι πως αν εκφράσουν "αντίθετη άποψη" θα είναι παρόμοιοι με τους καραγκιόζηδες.

Ετσι  σε μια εποχή που ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί αντιλαμβάνεται π.χ. πως  γίνεται ένα μεγάλο ξεπούλημα της πατρίδας του, κι μια εξόντωση του πληθυσμού, ξαμολάς πληρωμένους νονούς της νύχτας, νταβατζήδες, τραμπούκους, να παριστάνουν τους πατριώτες, τους δίνεις εντολή να γίνουν όσο περισσότερο προκλητικοί στις κινήσεις τους και στα λόγια τους επικαλούμενοι κάποιον δήθεν πατριωτισμό, κι έτσι μετά από διάφορα αίσχη, έχεις κάνει το κόσμο να ταυτίζει στο μυαλό του όποιον επικαλεσθεί πατριωτισμό, με κάτι το βάρβαρο, αποτρόπαιο, επικίνδυνο...

Το ίδιο λοιπόν και με τα εμβόλια. Όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις π.χ. ένα μαζικό εμβολιασμό για κάποιο άγνωστο ιο, και αυτό γιατί στοχεύεις σε συγκεκριμένα αποτελέσματα που μόνο εσύ γνωρίζεις, που ίσως κρύβονται πίσω από το παιχνιδάκια δημόσια υγεία, στέλνεις κάποιο καιρό πριν, βαλτούς που στα μάτια του κόσμου ταυτίζονται με κάτι το γελοίο και επικίνδυνο, διάφορα θύματα ακούν τις παρλαπίπες που λένε οι δήθεν "γκουρού" της ελεύθερης έρευνας, έχουμε και μερικές εκατοντάδες θύματα από κάποια κλασική αρρώστια που είχαμε ξεχάσει, π.χ. ιλαρά, γιατί οι ανεγκέφαλοι έσπρωξαν τους φουκαριάρηδες γονείς να πιστέψουν σε αντιεπιστημονικές μαλακίες, και τότε έρχεται το ζουμί. Εσύ όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις αυτό που θα σου πούμε, θα είσαι με το σοβαρό κόσμο ή με τους γελοίους? Και στο γελοίος πλέον στο μυαλό σου ταυτίζεται κάθε επιστήμονας που θα εκφράσει άποψη αντίθετη από το επιστημονικό κατεστημένο.

Τζακ ποτ. Ο πατριωτισμός ταυτίζεται με τον τυφλό φασισμό ναζιστικού τύπου, οι φωνές των επιστημόνων που προσπαθούν να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα των συμμοριών που εξουσιάζουν το παγκόσμιο σύστημα υγείας ταυτίζονται με τύπους αστοιχείωτους και φαιδρούς. Αυτό το συστηματάκι παίζει σε κάθε επίπεδο πλέον της καθημερινότητας μας.

Προετοιμασία για κάτι επερχόμενο χρησιμοποιώντας τα τσιράκια του συστήματος τα οποία μπλέκονται σε κάθε τι που προσπαθεί να δημιουργήσει "κάτι έξω από την στυγνή τάξη". Τσιράκια που θα μπουν σε ένα χώρο παριστάνωντας κάτι που θα μειώσει την αξία του γεγονότος και θα μαυρίσει τις όποιες κινήσεις ετοιμάζονται να γίνουν και θα ήταν επικίνδυνες για το σύστημα.

Πάντα η εξουσία είχε δεκανίκι της τους  χαφιέδες. Στη σημερινή εποχή της πληροφορικής, και της υποτιθέμενης ελεύθερης γνώσης και ενημέρωσης, δίπλα σε κάθε ιδέα επαναστατική που προσπαθεί να πάρει μορφή και να ρίξει μια αχτίδα από φως στο παγκόσμιο σκοτάδι, κολλάνε σαν βδέλλες αυτοί οι χαφιέδες και εκπαιδευμένοι από το σύστημα να ξέρουν τι ζητάει ο κάθε άνθρωπος για να πάρει μια πνευματική πρέζα και να αλλάξει κατεύθυνση. Είναι οι ψευτοπατριώτες, οι ψευτογκουρού, οι ψευτοεπαναστάτες, οι ψευτοεπιστήμονες, οι ψευτοδημοσιογράφοι, οι ψευταράδες κάθε είδους, οι λύκοι με την πρόβιά που προηγούνται ενός γεγονότος που η μάζα δεν ξέρει, αλλά που τα αφεντικά τους ξέρουν πολύ καλά πως καταφθάνει.

Η εκδίκηση των σκύλων είναι απόλυτη. Βλέπουν γεμάτοι ικανοποίηση, αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα που λέγονται άνθρωποι και που τους αποκαλούν ζώα που υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν το αφεντικό τους και να το υπακούν, τα βλέπουν να γίνονται κάτι πολύ χειρότερο. Σκλάβοι με λουρί, χωρίς καν λουρί να υπάρχει στο λαιμό τους.....

Η κοινωνία που οι σκλάβοι θα βάζουν μόνοι τους την αλυσίδα στα πόδια, στα χέρια και στο λαιμό τους χωρίς καν, κάποιος να τους το επιβάλλει, είναι ήδη εδώ. Αρκεί να τους πείσει κάποιος πως εκείνοι που δεν φοράνε αλυσίδες και φίμωτρα, μπορούν να ξεφύγουν και να τους δαγκώσουν. Αρκεί να τους πείσουν πως η σωστή τοποθέτηση της αλυσίδας, δείχνει άνθρωπο που σέβεται τους άλλους και τον ευαυτό του. Αρκεί να τους πείσουν πως η αλυσίδα δεν κάνει κακό, ίσα ίσα δίνει μια σταθερότητα στο βήμα, μια ασφάλεια από εξωτερικούς κινδύνους, μια εικόνα που παραπέμπει σε ένα νοικοκυρεμένο πολίτη που ζει αρμονικά με το κράτος και τους συνανθρώπους.

Τα νέα παιδιά ξεπέρασαν γρήγορα την θλιβερή εικόνα που προσφέρουν οι "μασκούλες" και φοράνε τώρα μάσκες με λουλουδάκια, σχέδια, χρωματιστές να ταιριάζουν με το ντύσιμο, τις φοράνε ανέμελα.

Και οι αλυσίδες μπορούν να είναι σαν μικρά χαριτωμένα βραχιολάκια, που θα κολακεύουν βαλμένα πάνα από κάποιο τατουάζ γεμάτο φαντασία.

Τόσο γλυκός, τόσο χαριτωμένος, τόσο ήσυχος ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος. Ας τον καλοδεχτούμε, με μια μεγάλη αγκαλιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου