Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ!


Αποτέλεσμα εικόνας για future dystopie

Εντάξει, αυτός ο κορονοϊός είναι όλα αυτά που έχουμε πει. Το καταλαβαίνω, και θέλω να παραστήσω τον ευσυνείδητο και πειθαρχημένο πολίτη. Όμως μου δημιουργείται σιγά σιγά μια απορία. Από ότι έχουμε καταλάβει από αυτό τον ιο, κινδυνεύουν ηλικιωμένοι και άτομα που έχουν χρόνιες σοβαρές παθήσεις. Οι υπόλοιποι ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΝΟΥΝ. Εκτός κι αν αποδειχτεί πως αυτός ο "καθησυχασμός" είναι ψεύτικος, και σύντομα εμφανιστούν θάνατοι ή σοβαρές επιπλοκές, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Το εντυπωσιακό είναι, και ξεκίνησε βλέποντας το παράδειγμα της Ιταλίας, πως σαν λύση με 10.000 κρούσματα σε εξήντα εκατομμύρια πληθυσμό,  μια ολόκληρη χώρα μπήκε στο κόκκινο,΄και σήμανε ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, στην ουσία για να προφυλαχθούν αδύναμες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και χρόνια νοσούντες (οι οποίοι σε κάθε γρίπη κινδυνεύουν, γι΄αυτό κάνουν και το εμβόλιο). Θα μπορούσε όλος ο κρατικός μηχανισμός, σε πρώτη φάση,  να εστιάσει στην προφύλαξη αυτών των ομάδων με συγκεκριμένα μέτρα. Οι ομάδες κινδύνου που δεν ανήκουν στον ενεργό πληθυσμό, να μένουν σπίτι, οι οικείοι τους να προσέχουν ιδιαίτερα κατά την επαφή μαζί τους απολυμαίνοντας χέρια, φορώντας μάσκες κλπ, οι δε ομάδες κινδύνου που ανήκουν στον ενεργό πληθυσμό, θα μπορούσαν να έχουν ειδική άδεια (οπως γίνεται τώρα για όλους) από την εργασία.

Εδώ βλέπουμε κάτι πολύ περίεργο. Είναι σαν να "αφέθηκε" αυτός ο ιος να κάνει ότι θέλει, και στη συνέχεια άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα καθολικά, τα οποία σιγά σιγά οδεύουν προς άλλου είδους καταστάσεις.  Δημιουργείται η ανάγκη επιβολής, και με την συναίνεση των πολιτών,  ενός νέου είδους απόλυτου κρατικού ελέγχου στις ζωές των ανθρώπων. Καραντίνα και έλεγχος.  Όποιος παραβιάσει τις εντολές συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Άρειος Πάγος εδώ πρότεινε φυλάκιση μέχρι και ισόβια σε περίπτωση παραβίασης των εντολών. 

Αν αυτός ο ιος όπως ακούγεται παντού είναι φτιαχτός, δηλαδή ένα βιολογικό όπλο αρχίζει και αναρωτιέται κανείς ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Η εξόντωση των αδύναμων, ασθενών και ηλικιωμένων ή η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, με στέρηση κάθε ελευθερίας? Η μήπως είναι ένας ωραίος συνδυασμός και των δύο? Ξμπερδεύουμε με εκείνους τους γνωστούς "και δεν πεθαίνουν κιόλας" και τους υπόλοιπους τους βάζουμε στη φάκα. 

Είναι το τέλος των επαφών? Της δυνατότητας του συναθροίζεστε? Η υποτυπώδης εναπομείνουσα ιδέα ελευθερίας στον απόλυτα υποταγμένο ανθρωπάκο? Είναι η μελλοντική κοινωνία των απομονωμένων από κάθε τι ανθρώπινο, κάθε αγκάλιασμα, κάθε φιλί, κάθε χειραψία, κάθε ζεστασιά σε ένα παγωμένο πλανήτη, σε πόλεις φαντάσματα,  όπου οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν πλέον ούτε γιατί υπάρχουν, ούτε ποιος ο σκοπός να το συνεχίσουν? Μια μελλοντική ζούγκλα όπου οι επιλογές θα είναι είτε να είμαστε απόλυτα τρομοκρατημένα ανθρωπάκια που θα ζουν στα λαγούμια τους κρυμμένα, είτε θηρία που σε συνθήκες πλέον φτώχειας και εγκατάλειψης θα ξεσκιζόμαστε σαν τα θηρία?

Κι αν αυτό είναι το σενάριο είναι αλήθεια θα προσπαθήσετε να το διαφυλάξετε με κάθε τρόπο? Θα πλακώσουμε ο ένας τον άλλον αν τυχόν και ξεμυτίσει έξω από το σπίτι? Θα βάλουμε κάγκελα μόνοι μας στα παράθυρα και τις πόρτες? Θα κλείσουμε τα τηλέφωνα και θα απαγορεύσουμε να μας αγγίζουν, να μας πλησιάζουν, να επικοινωνούμε με τους υπόλοιπους, θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια να κλείσουν σχολεία, βιβλιοθήκες, θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα αναψυχής, τα μαγαζάκια στη γειτονιά μας, οι συναθροίσεις μας για οποιοδήποτε λόγο, οι δυνατότητες έκφρασης των συναισθημάτων μας, τα όνειρά μας, όλα αυτά που μας κάνουν ανθρώπους που έχουν κάποιο σκοπό για να ζουν?

Θα διαφυλάξουμε με κάθε μέσο το δικαίωμα του κράτους να μπαίνει πλέον στα σπίτια μας, να συλλαμβάνει τους γείτονες, να φυλακίζει τους ανυπάκουους και να κατεβάσει κάποια στιγμή και το στρατό στους δρόμους για εκείνους που δεν θα συμορφώνονται με τις υποδείξεις? Σκεφθείτε αν το σενάριο είναι τόσο τραβηγμένο θα κάνετε τα πάντα για να συμβεί? Έτσι χωρίς να αναρωτηθείτε καν που βρίσκεται η παγίδα?  Που βρίσκεται το κομβικό σημείο που ακόμα μια φορά ο άνθρωπος καλείται να αποφασίσει αν θα ζήσει σκλάβος ή θα πεθάνει ελεύθερος? Μήπως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τις οποίες πρέπει να εξετάσουμε πριν είναι πολύ αργά?

Όλα αυτά φυσικά είναι ένα δυστοπικό σενάριο στο μυαλό των περισσότερων. Και η ελπίδα η δική μου επίσης είναι να δω τη κατάσταση σε στυλ, έλα μωρέ μια επιδημία είναι θα κλειστούμε όλοι στο σπίτι αν η κατάσταση ξεφύγει και μετά θα περάσει και θα γυρίσουμε χαρούμενοι στη παιδική χαρά. Μαζί σας κι εγώ να βγούμε να το γλεντήσουμε. Κρατείστε όμως στο πίσω μέρος του μυαλού πως αυτά τα δυστοπικά σενάρια υπάρχουν στο μυαλό των διεστραμμένων που εξουσιάζουν την ανθρωπότητα. Την οποία ανθρωπότητα δεν διστάζουν να την αιματοκυλίσουν όποτε γουστάρουν, δεν διστάζουν να προκαλούν πολέμους, λιμούς, αρρώστιες και κάθε είδους δυστυχία. Με την επέλαση του ιου, θα εφαρμοστούν πολλά πρωτόγνωρα μέτρα. Οταν ο ιος θα κάνει το κύκλο του, όλα αυτά τα μέτρα θα καταργηθούν ή μερικά θα μείνουν?

Όταν αυτός ο ιος θα κάνει το κύκλο του, κατά τη γνώμη μου, αυτό που θα αφήσει πίσω του δεν θα είναι μόνο θανάτους και ανθρώπους που πέρασαν μια δοκιμασία και τα κατάφεραν, θα αφήσει ένα νέο τοπίο. Ενα παραθυράκι στα μυαλά των ανθρώπων που θα είναι έτοιμοι να αποδεχτούν ένα νέο μοντέλο ζωής, όπου η παρέμβαση στις ζωές τους από κρατικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς θα είναι κάτι αποδεκτό και αυτονόητο με ακόμα πιο αδίστακτους όρους από ότι συμβαίνει τώρα.Θα περάσει σαν αυτονόητο, πως οι συναθροίσεις πολλών ατόμων είναι κάτι επικίνδυνο. Ο τρόπος επαφής των ανθρώπων μεταξύ τους θα περάσει σε νέες διαστάσεις. Στη διάσταση του ανθρωποφοβισμού.  Γιατί είναι λογικό να συμβεί σε ένα πολιτισμό που διοικείται από άψυχα κουφάρια. Θα γίνει αυτονόητο πως σε παραβίαση κανόνων που μπορεί να βλάψουν το σύνολο (κι αυτό θα είναι εντελώς ανοιχτό να βάζουν οι άρχοντες του ψεύδους ότι γουστάρουν σαν παραβίαση) θα τιμωρείται πολύ αυστηρά. 

Αφού το κρατήσετε αυτό στο μυαλό σας, κάνετε τη δεύτερη ερώτηση? Αξίζει να υπακούσουμε για να ζήσουμε στο μέλλον έτσι? Αξίζει η ήδη υποβαθμισμένη ύπαρξη σε άβουλους και υποταγμένους πολίτες, να καταντήσει σε φυλακισμένους στη κυριολεξία σε κλουβιά ανθρώπους που θα τους προσφέρεται η ζωή με το δελτίο? Φυσικά όταν τα πράγματα θα φθάσουν στο απροχώρητο θα είναι χιλιάδες που τότε θα τους έρθει η έμπνευση να αποδράσουν από τα κλουβιά τους και να πάνε σε άλλα κράτη που ίσως είναι ασφαλέστερα, ή στην εξοχή σε αγροτόσπιτα, σε απομονωμένες κατοικίες, σε σπηλιές, σε καταφύγια, αλλά ωχ... σας έχω νέα, δεν θα μπορέσετε γιατί θα είστε κλεισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και από εκεί όποιος βγαίνει θα συλλαμβάνεται στη καλύτερη στη χειρότερη θα πυροβολείται. 

Να είστε σίγουροι ότι τα έχουν προβλέψει όλα, κυρίως αφού έχουν να κάνουν με εμάς, που είμαστε απελπιστικά προβλέψιμοι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου