Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ


Ολοι μας έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας, ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπου, αυτόν που όπως έλεγε κάποιος "αλίμονο στο δούλο που κάνει περισσότερα από αυτά που του ζητάει το αφεντικό του''. Είναι το γλυφτρόνι κάθε εξουσίας. Έτοιμος να υπακούσει σε ότι του υποβάλουν, ποτέ δεν θα σηκώσει κεφάλι στον αφέντη και όχι μόνο, ακόμα κι αν δεν του ζητηθεί θα βάλει κουκούλα να καταδώσει τον ανυπάκουο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τρώει κλωτσιές, να τον μειώνουν, να τον υποβάλουν σε κάθε αδικία, αλλά κουνάει χαρούμενος την ουρά του, μόλις το ''αφεντικό για σκότωμα'' του πει ''μπράβο Μήτσο, χαίρομαι για εσένα''.

Πιστεύω πως σε λίγους μήνες από τώρα θα ζούμε πρωτόγνωρες σκηνές, από ένα νέο εμφύλιο που ξεκινάει σιγά σιγά να παίρνει ήδη ανησυχητικές διαστάσεις. Θα είναι η στιγμή που οι καλοί άνθρωποι, οι υπάκουοι και συνεπείς πολίτες, που έχουν αποκτήσει μια θρησκευτικού τύπου πίστη και φανατισμό, για ότι τους σερβίρουν εδώ κι ένα χρόνο, θα απαιτήσουν να ανάψουν φωτιές να καούν οι ''άπιστοι''. Η έστω να εξοριστούν σε νέες σπιναλόγκες για να μην μολύνουν το θαυμαστό καινούργιο κόσμο, που θα δημιουργηθεί μ.κ. (μετά κοβίντ). Παιζει να βλέπουμε κάποιον που θα πάει να μπει σε μια ταβέρνα και να τον πετάνε έξω αγανακτισμένοι που θέλουν να συνεχίσουν σε ένα όμορφο αποστειρωμένο τοπίο το τεμαχισμό της μπριζόλας τους. Ανθρωποι που θα διώχνονται από τη δουλειά τους γιατί είναι εν δυνάμει μολυσματικοί. Και όχι μόνο, θα επικρατεί παντού η νοοτροπία, πως κάποιος για να μην έχει δεχτεί τη θαυματουργή ένεση δεν μπορεί να είναι πολύ καλά στο μυαλό του, είναι ανόητος, ανεύθυνος, με μειωμένη αντίληψη της  πραγματικότητας, οπότε δεν κάνει για υπάλληλος, για συνεργάτης, για φίλος, δεν κάνει για τίποτα. 

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η οργή που αναβλύζει ήδη, είναι παρανοϊκή για ένα απλό λόγο. Οι εμβολιασμένοι δεν θα διατρέχουν κανένα κίνδυνο, εκτός από το να περάσουν τον ιο σαν ένα συνάχι ας πούμε. Ετσι δεν είναι? Οπότε ο τύπος που αρνείται να το κάνει είναι απλά αυτοκτονικός, δεν πειράζει τους άλλους. Η μήπως το εμβόλιο δεν δίνει ανοσία? Η μήπως δίνει ανοσία για μερικούς μήνες και μετά πάλι από την αρχή. Αν δίνει την πολυπόθητη ανοσία, το μόνο συναίσθημα που δικαιολογείται να έχει κάποιος είναι μια συμπόνια για τον ανόητο που θα αρρωστήσει και θα πάει κακό. Όμως δεν υπάρχει συμπόνια. Υπάρχει εκείνη η κακία, που αναδύεται όταν κάποιος δούλος γίνεται ανυπάκουος και δεν τιμωρείται από τον αφέντη, αλλά από τα άλλα ζώα στη φάρμα, γιατί ''χαλάει τη πιάτσα''. Οι καταδότες, οι  προδότες, οι χαφιέδες, οι τραμπούκοι, δεν ανήκαν ποτέ στην ελίτ, πάντα μια φτωχομάνα τους γένναγε και καρπαζοεισπράκτορες ήταν μέσα στο σύνολο. 

Υπάρχει κάτι νέο γύρω μας που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Ενας ιος που ακόμα δεν τον έχουν καν απομονώσει ολόκληρο σε ένα εργαστήριο και ψάχνουν να μάθουν πως λειτουργεί, αναπτύσσοντας σωρεία από θεωρίες. Έχουμε μια σειρά από εμβόλια που κυκλοφόρησαν σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τους απαραίτητους πειραματισμούς και γι΄αυτό πήραν την έγκριση σαν ''έκτακτα' και όχι πλήρως κατοχυρωμένα για το μέλλον που έρχεται. Το αυτονόητο είναι , οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα υποβληθούν σε αυτό το πειραματισμό, να μπορούν να συζητούν και να εκφράζουν εύλογες ανησυχίες, να ζυγίσουν τα υπερ και τα κατά ερευνώντας και μαθαίνοντας λεπτομέρειες από αξιόπιστες πηγές (δηλαδή επιστήμονες που έχουν αποδείξει έργο και πείρα σε αυτούς τους τομείς) Οποιος δεν αμφισβητεί, δεν αναρωτιέται, δεν ψάχνει και δεν έχει υποψίες και απορίες πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, είναι απλά το ίδιο με ένα φανατισμένο θρησκευόμενο που αν του πει ο παπας να πάει να πέσει στο γκρεμό γιατί το είπε ο θεος θα το κάνει χωρίς σκέψη για να είναι ''θεάρεστος''.

Υπάρχουν τρεις ερωτήσεις που θα έπρεπε να υποβάλουμε στον εαυτό μας και από εκεί να ξεκινάει η αναζήτηση μας για την αλήθεια

1. Έχουμε αντιληφθεί πως η τηλεόραση και οι μεγαλοδημοσιογράφοι λειτουργούν με ειλικρίνεια και αγωνίζονται να ξεσκεπάσουν τις συμμορίες που έχουν ρημάξει και ξεπουλήσει τη πατρίδα μας? Έχετε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο όλα αυτά τα χρόνια? Δεν σας περιφρόνησαν, δεν σας ονόμασαν τεμπέληδες και ανάξιους, δεν γλύφανε από το πρωί ως το βράδυ τους ιδιοκτήτες της αποικίας λέγοντας ασύστολα ψέματα στο κόσμο, χωρίς καμία ντροπή, με μια συνεχή προπαγάνδα για τους κακούς Έλληνες που θα έπρεπε να σκύψουν το κεφάλι στη  μπότα του Βερολίνου? Αυτοί όλοι τώρα νοιάζονται αν ζείτε ή αν πεθαίνετε?

2. Οι έχοντες την εξουσία θέλουν το καλό σας? Οι άνθρωποι που δεν δίστασαν να στείλουν στην φτώχεια, την απόγνωση και την αυτοκτονία χιλιάδες συνανθρώπους, που δεν νοιάστηκαν ποτέ να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές σύστημα υγείας, παιδείας, εργασίας, πολιτισμού, δικαιοσύνης τώρα είναι οι προστάτες - άγγελοι?

3.Οι φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες ανήκουν στην πιο αδίστακτη ελιτ σε παγόσμιο επίπεδο θέλουν υγιής ανθρώπους, όπως ο έμπορος όπλων θέλει ειρήνη? Φυσικά και βγάζουν σκευάσματα που μας έχουν σώσει από ασθένειες που άλλοτε αποδεκάτιζαν το κόσμο, ποιος αφέντης θέλει να ξεκάνει όλους τους δούλους και να μείνει να σκουπίζει ο ίδιος τους καμπινέδες, ζωντανούς μας θέλουν...

ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ  ΜΟΡΦΗ.

Τη καλημέρα μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου