Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΜΜΕ.

 



Επειδή βλέπω πολύ κλάμα σε διάφορους χώρους, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα, το οποίο θα είναι κάτι που θα επαναλαμβάνεται συνεχώς και στο μέλλον σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Νικητές και ηττημένοι δεν βγήκαν από τις κάλπες, ούτε γιατί κάποιοι ήταν χαρισματικές φυσιογνωμίες και κάποιοι άλλοι όχι, ούτε γιατί επιβραβεύτηκαν ή απορρίφθηκαν ιδέες, προγράμματα. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΧΑΦΙΕΔΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Ας πάρουμε το παράδειγμα των μικρών κομμάτων. Υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός των λεγόμενων κομμάτων του κεντροδεξιού χώρου και από την άλλη κόμματα που ανήκαν στον κεντροαριστερό χώρο που απευθυνόταν στους αγανακτισμένους και αηδιασμένους πολίτες και όλα «πάταγαν» στους ίδιους προβληματισμούς. Μνημόνια κατάργηση ή καταγγελία, μεταναστευτικό, εθνική προδοσία, ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, υγειονομική χούντα, αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας κλπ.

Πρέπει να αναρωτηθείτε π.χ. γιατί ένας χριστιανός μαχόμενος επέλεξε τη ΝΙΚΗ π.χ. και όχι τον Εμφιετζόγλου? Και οι δύο είναι 100% υποστηρικτές της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας. Και μάλιστα ο δεύτερος είχε φτιάξει μια ένωση που εκτός από το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια που πάταγε ο πρώτος είχε στον συνασπισμό του και γνωστούς γιατρούς που είχαν κάνει έναν αγώνα την περίοδο της υγειονομικής χούντας και άλλους πολλούς. Ποιο ήταν το μυστικό? Τον πατριωτικό συνασπισμό εκτός από μέλη και φίλους των κομμάτων που συμμετείχαν δεν τον ήξερε κανείς. Και επί πλέον μέσα στο διαδίκτυο οι «γνωστές πατριωτικές σελίδες που έχουν καταντήσει πλέον σαν τις κουτσομπόλες της γειτονιάς» φώναζαν  ΝΙΚΗ ΔΑΓΚΩΤΟ και ανέβαζαν αναρτήσεις, βιντεάκια και διάφορους δημοσιογραφίσκους που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους που γελοιοποιούσαν, ξεφτίλιζαν στη κυριολεξία τον Εμφιετζόγλου και τους υπόλοιπους (παρακολουθούσα έναν φίλοι μου, που έχει ένα κανάλι στο you tube , δεν θα πω ποιον που η φάτσα του και μόνο σε έκανε να φωνάζεις ποιο είναι αυτό το βλήμα που μιλάει? Και όμως υπήρχαν εκατοντάδες που τον παρακολουθούσαν και αποφάσισαν τι να κάνουν από το τι έλεγε αυτός και άλλα διάφορα βλήματα .. εντυπωσιακό)

Πάρτε το ίδιο με το συνασπισμό που έκανε ο Καζάκης στις πρώτες εκλογές με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που θέλησε να ενώσει διάφορες δυνάμεις τις κεντροαριστεράς. Αν και είναι από την εποχή των πρώτων μνημονίων σε αγώνα κατά όλων αυτών που έχουν συμβεί, στο χώρο της αγανακτισμένης αριστεράς και του κέντρου, και στο πατριωτικό  χώρο , που όλοι αυτοί θα μπορούσαν να ψηφίσουν αυτή τη συμμαχία, οι περισσότεροι δεν ήξεραν. ΠΛΕΥΣΗ και ΜΕΡΑ 25 ήταν σε όλα τα κανάλια εντός και εκτός διαδικτύου. Ο Καζάκης δεν μπορούσε να γίνει αστέρας όπως η Ζωίτσα με τις καρδούλες και ο Γιάννης με ένα «ν» (την πάτησε όμως γιατί δεν χωράγανε όλοι ε?)  Η συμμαχία , έπρεπε να ψάξεις μέσω των σελίδων της ή στο YouTube για να δεις που μίλησαν τι είπαν? Τι μπορούμε να μάθουμε? Για δε τον Καζάκη γυρίζοντας σε διάφορες σελίδες είδα ότι «υπονοούμενο» σχετικά με απατεώνα, ύποπτο, σταλινικό χαφιέ ή ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, τα είχαν ανασύρει από τα αραχνιασμένα ντουλάπια 20 χρόνων πριν και τα αραδιάζανε.  

Το ίδιο και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα. Αν πήγαινε κάποιος σε ένα χωριό ή και στις μεγάλες πόλεις,  να ρωτήσει τι ξέρετε για την ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για το ΚΙΝΗΜΑ21, για το ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ για τον Κοντογιαννίδη και το ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ και όποιο άλλο μικρό κόμμα? Ιδέα δεν είχαν για την ύπαρξή τους.  Και φυσικά η φασαρία με τον Κασιδιάρη που και κάποιος ακόμα να ζούσε σε κάποιο βουνό απομονωμένος τα προηγούμενα χρόνια και να μην είχε πάρει χαμπάρι περί ΧΑ κλπ., ε τώρα έμαθε. Από το πρωί ως το βράδυ στις πρώτες εκλογές παιζόταν η αδικία που έγινε στο Κασιδιάρη και όλα τα βλέμματα στραμμένα να δουν ποιος θα τον υποστηρίξει και στις δεύτερες λες και περίμεναν το μάνα εξ ουρανού, ποιον θα δείξει με το δάχτυλο ο Ηλίας να πάνε όλοι εκεί μονοκοπανιά. Και πήγαν 240.000 με ένα νεύμα. Που ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν δει τέτοιο ποσοστό κάποιοι άνθρωποι που αγωνίζονται χρόνια και φωνάζουν.

Εννοείται πως στο ίδιο στημένο μοτίβο έπαιξε και το θέμα ΑΠΟΧΗ. Υπήρχαν άνθρωποι που καιρό παρακολουθούν διάφορους «σοφούς» πατριωτικών ή εναλλακτικών σελίδων και ήταν τέτοιο το ξεφτίλισμα που έριχναν για όποιον πάει να ψηφίσει (προδότες, ηλίθιοι, στυλοβάτες του συστήματος, ανεγκέφαλοι, χαφιέδες και όλα τα κοσμητικά του κόσμου) που οι φουκαριάρηδες ντράπηκαν να πουν πως θα πάνε να ψηφίσουν ή δεν πήγαν για να μην τους πουν προδότες της πατρίδας!!!!!

Να προτείνει το  σενάριο η συμμετοχή στηρίζει το σύστημα, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο, ο στημένος ή ηλίθιος μπουρδολόγος , και να πείθει τον δύστυχο ανιστόρητο αναγνώστη του πως ναι, δεν πάω να ψηφίσω γιατί έτσι θα δώσω το καλό παράδειγμα.

Το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας είπαμε χωρίζεται σε δύο κατηγορίες δυστυχώς… εκείνους που ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ οι τηλεχαφιέδες του συστήματος και τώρα πλέον και του διαδικτύου, και η δεύτερη κατηγορία είναι δύσπιστη, φοβισμένη, χωρίς ξεκαθαρισμένες ιδέες, χωρίς ανάλογη πολιτική παιδεία, ώστε να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΦΑΚΑ. Αγανακτισμένοι πολίτες κυρίως νέοι, που βασίζονται σε συνθήματα, εύπεπτες αναλύσεις, φωνές που ακούγονται πιο δυνατά γιατί κραυγάζουν, και είδωλα θετικά ή αρνητικά που δημιουργούνται ακριβώς από το σύστημα για να μην μπορέσει ποτέ όλος ο «απέναντι» χώρος να συγκροτηθεί σε μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Καθόμαστε και τσακωνόμαστε και κάνουμε διάφορες πολύπλοκες αναλύσεις λες και ο μέσος ψηφοφόρος πριν πάει στη κάλπη, (και κυρίως ο νέος που έχει μάθει να διαβάζει μέχρι μικρά τουιτ, και χαβαλέ σελίδες στο fb που παρουσιάζουν ένα κόμμα με κάποια βιντεάκια που αν είναι πάνω από 7 – 8 λεπτά τα κλείνουν σαν κουραστικά) ,  κάθεται  και μελετάει ένα τόνο βιβλία ιστορίας, πολιτικής, ψάχνει τον κατάλογο με τα κόμματα και διαβάζει λεπτομερώς όλα τα προγράμματα, και ανατρέχει σε όλο το διαδίκτυο σε σελίδες πολιτικής επιστημονικής έρευνας για να δημιουργήσει άποψη εμπεριστατωμένη.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αφορά τι είπε και δεν είπε το κάθε κόμμα ή τι καπνό φουμάρει.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Αυτή η χειραγώγηση επειδή εκτελείται από άρτια εκπαιδευμένους πράκτορες, ξέρει και πως να μιλήσει στους φιλήσυχους πολίτες, πως να τους οδηγήσει μέσα από παιχνίδια φόβου και δωράκια μπιχλιμπίδια φθηνά , να ψηφίζουν συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους, για να νοιώθουν ασφαλείς με τον πατερούλη, και πως να χειριστεί όσους σκέφτονται να αντιδράσουν , έτσι ώστε να μείνουν στη σκέψη. 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου