Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.

 

Βγαίνει μια είδηση που σας εκνευρίζει, σας αηδιάζει, σας χαλάει τη ψυχολογία. Έχετε παρατηρήσει πόσοι , που ακριβώς νοιώθουν έτσι, την αναπαράγουν μετά για εκθέσουν την αντίθεση τους ? Εχετε παρατηρήσει πίσω από κάθε είδηση που εκνευρίζει γενικότερα την κοινωνία, πόσο πολύς θόρυβος γίνεται, ασταμάτητα για μέρες, από όλους εκείνους που ακριβώς αντιδρούν σ΄αυτήν? Έχετε σκεφθεί ποτέ τι θα συνέβαινε αν ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ?

Ένα παιχνίδι χειραγώγησης τι επιτυχία μπορεί να είχε αν δεν έπαιζε κανείς?

Κάποτε έκανα παρέα με μια κοπέλα, που είχε διάφορα "ψώνια", ένα από αυτά ήταν να επιδεικνύει συνεχώς τα υπέροχα πράγματα που αγόραζε για το σπίτι. Μια φορά με κάλεσε να πιούμε καφέ , ίσως το κάλεσμα να ήταν για να δω πως  έχει αγοράσει ένα νέο πανάκριβο σαλόνι. Πήγα δεν έκανα κανένα σχόλιο και με ρώτησε κάποια στιγμή, "δεν παρατηρείς κάτι γύρω?" Όχι, απάντησα. Τίποτα απολύτως? Όχι επανέλαβα, υπάρχει κάτι να παρατηρήσω? Δεν συνέχισε. Στη συνέχεια έμαθα πως πήγε στο μαγαζί που είχε αγοράσει το σαλόνι και ζήτησε να βάλει ένα πιο εντυπωσιακό κάλυμμα. Τι έγινε παρακάτω δεν έμαθα γιατί έκοψα γενικότερα όλη εκείνη τη παρέα γιατί δεν είχα τίποτα αξιόλογο να μοιραστώ μαζί τους, αντίθετα τους βαριόμουν εντελώς.

Η αρνητική προβολή είναι πολλές φορές σημαντικότερη από την θετική. Αυτό οι μαριονετίστες το γνωρίζουν. Οι καλύτεροι διαφημιστές γίνονται εκείνοι που νομίζουν πως δυσφημούν το προϊόν που τους πλασάρουν. Οποία σελίδα να ανοίξει κανείς, εφημερίδα, κανάλι, ράδιο, επαναλαμβάνεται συνεχώς εδώ και πολύ καιρό το ίδιο μοτίβο.

Ομοφυλοφιλία, γάμος ομοφυλόφιλων, τεκνοθεσία. Κασελάκης παντού. Διαφημίσεις από διάφορα προϊόντα που προάγουν νέα ήθη και έθιμα. Γκέι παρελάσεις. Και ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑ. ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ. Πόσο τελικά σημαντικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ομοφυλόφιλος για το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας?

Σε κάθε περίπτωση την καλύτερη δουλειά την έχουν κάνει εκείνοι που αντιδρούν έντονα αρνητικά. Για δύο λόγους, πρώτον γιατί κρατούν στα φώτα της δημοσιότητας συνέχεια ένα θέμα που ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΜΑ, και δεύτερον ανοίγουν διάλογο με τα  φερέφωνα του συστήματος τα οποία είναι «καλά εκπαιδευμένα» να ρωτούν, να σχολιάζουν και να απαντούν με τέτοιο τρόπο ώστε να χτυπάνε διάφορα κουμπάκια «ευαισθησίας» στους αποχαυνωμένους ακροατές τους, όπως ακριβώς το έχουν προβλέψει. Άλλωστε για να φθάσει ένα θέμα που αφορά σεξουαλική επιλογή και το ανάλογο γ@μησι, (γιατί στην ουσία με ποιο τρόπο γ@μιέται κάποιος ασχολούμαστε, ένα γ@μήσι που απαιτεί να αναβαθμιστεί σε ιδεολογία ), να γίνει ΝΟΜΟΣ και ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, πρέπει να προηγηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πλυσίματος εγκεφάλου. Έτσι ώστε να ΠΛΗΘΥΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ «ΓΛΥΚΑΚΙ», και με μια ισχυρή ομάδα πλέον κι όχι τον δακτυλοδεικτούμενο της γειτονιάς να γίνουν ένα νέο ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΡΗΓΟΡΑΤΟ που θα επιβάλει τα κέφια του με όποιο τρόπο γουστάρει.

Αν θέλαμε να δώσουμε ένα σύγχρονο ορισμό της «ΜΟΔΑΣ» θα έλεγα πως είναι ένα σύνολο συνηθειών, που οραματίζεται μια μειοψηφία ανωμαλιάρα,  αλλά με δύναμη εξουσίας στα χέρια της,  γνωρίζοντας καλά πως ο «άνθρωπος-κοπάδι»  έλκεται περισσότερο από τους ανόητους, ανώμαλους ή απατεώνες,  που έχουν καλές δημόσιες σχέσεις,  παρά από τους έξυπνους, αξιόλογους και ειλικρινείς ανθρώπους,  που όμως δεν ξέρουν να προωθούν το ταλέντο τους.

Ηλίθια μόδα, ανορεκτικά μοντέλα για νεκρόφιλους, ή παχύσαρκες που διεκδικούν το δικαίωμα στα ξύγκια, κορμιά γεμάτα δερματοστιξίες, τρυπημένα σώματα, κακόγουστα χτενίσματα, πλαστικές και φουσκωμένα ψεύτικα κορμιά, ηλίθια βλέμματα πάνω από έξυπνα κινητά, ηλίθιες συζητήσεις με χαζογκόμενες σε ηλίθιες εκπομπές, ατάλαντοι καλλιτέχνες, ατάλαντοι συγγραφείς, ατάλαντοι κινηματογραφιστές.

Όλος αυτός ο συρφετός είναι είναι η κουλτούρα της σύγχρονης αντίληψης της μόδας, που έχει μια μανία να προωθεί την ασχήμια και να εκτελεί την αληθινή ομορφιά.

Μια μόδα που τραβάει από τη μύτη συνεχώς τους χωρίς «ελεύθερα όνειρα» ανθρώπους, και ενοχλεί έντονα όσους αηδιάζουν με όλη αυτή την ασχήμια.

Όλα τα λεφτά ήταν η φάτσα μιας κοπέλας προχτές που μίλαγε δίπλα μου στον ηλεκτρικό σε μια άλλη κοπέλα και την ρώτησε αν γουστάρει το καινούργιο χτένισμα της Καινούργιου. Η κοπέλα την κοίταξε και της λέει, «ποια είναι αυτή η Καινούργιου?»

Στο παράλληλο κόσμο που ζω, είχα ακριβώς το ίδιο βλέμμα, όταν μια συνάδελφος στο γραφείο με ρώτησε, μα καλά ποιος είναι αυτός ο Καζαντζάκης?

Οσοι έχουμε απομείνει με μια στάλα λογικής, να συνέλθουμε λιγάκι? Στο κόσμο γίνεται κανονική εξολόθερευση πλυθυσμών με κάθε τρόπο. Με πολέμους, με γενοκτονίες, με φτώχεια, με αμφιβόλου προέλευσης σκευάσματα και ιατρικές θεραπείες. Με ένα 5% που κατέχει όλο το πλούτο, την δύναμη επιβολής πάνω στα υπόλοια δισεκατομύρια ανθρώπων. Μπαρούτι μυρίζει γύρω μας κι όχι ανούσιες κολώνιες. Με σφαίρες είναι τρυπημένα και ακρωτηριασμένα τα παιδιά του πολέμου, κι όχι με ηλίθια πιρσινγκ επειδή εκδικούνται το κορμί τους. Απο ασιτία είναι σκελετωμένα άλλα εκατομύρια παιδιά κι όχι επειδή θέλουν να χωρέσουν σε ένα ηλίθιο φόρεμα που έφτιαξε ένας ηλίθιος μόδιστρος. Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και γ@μιέται από ασύδοτους τυράννους που το ξεζουμίζουν κι εμείς, ανόητοι, ασχολούμαστε με τις 50 αποχρώσεις του γκρι. 

Κοινότητες μικρές, μακριά από τις πόλεις νεκροταφεία, με λίγους ανθρώπους αληθινούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο ελευθερίας. Παιδιά έστω και λίγα να μάθουν από την άρχή τις βασικές έννοιες. Να καλλιεργήσουν τη ζωή τους με υγεία και ομορφιά κι όχι δηλητηριασμένα από τα βίτσια κάθε ανώμαλου τυράννου. Η άλλη λύση θα έρθει από το ίδιο το πεπρωμένο. Είμαι σίγουρη γι΄αυτό. Κάποια στιγμή η ίδια η φύση,  μοιραία θα θάψει όλον αυτό το συρφετό κάτω από τα ερείπια ενός ψεύτικου πολιτισμού που πνέει τα λοίσθια. 


 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου