Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.


Αυτά που θα γράψω παρακάτω, απευθύνονται σε όσους μπορούν να τα αισθανθούν, μερικοί ίσως σκεφθούν πως κάτι δεν πάει καλά στο μυαλό μου. Δεν με ενδιαφέρει. Επίσης θα μπορούσα να σοκάρω πολλούς φίλους αφηγούμενη μόνο απλά όσα έχω ευτυχήσει να δω σαν ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ, αλλά δεν θέλω να το κάνω, για ένα πολύ απλό λόγο. Δεν χρειάζεται κάποιος να μάθει τι κάνει κάποιος άλλος, τι έζησε, τι σκέφτεται. Αρκεί να κοιτάξει μέσα του, και να ζητήσει τις απαντήσεις και αν το μέσα του δεν είναι απλά ένα δεμάτι άχυρα, αλλά ουσία ζωντανή θα μάθει. 

Γύρω μας διαδραματίζεται Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Είναι ακριβώς οι στιγμή που πρέπει επί τέλους να πάρουμε θέση, σε ποια πλευρά αυτού του πολέμου είμαστε. Ο πόλεμος δεν είναι μεταξύ κάποιων χωρών, δεν είναι ανάμεσα σε διαφορετικές θρησκείες, φυλές ή ιδεολογίες. Ο πόλεμος που διεξάγεται αυτή τη στιγμή έχει ένα μόνο σκοπό. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. 

Αφουγκραστείτε γύρω σας τι ακριβώς συμβαίνει. Ενας συνεχής βομβαρδισμός ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ. Ειδήσεις με αποτρόπαια εγκλήματα. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, τέρατα. Μανάδες, πατεράδες που κακοποιούν τα παιδιά τους. Ανήλικα παιδιά που βιάζονται, βασανίζονται, δολοφονούνται. Συνεχώς ασταμάτητα, προωθείται η ιδέα ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ που καλύπτεται από ένα προσωρινό μανδύα πολιτισμού. Πως ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΕΡΑΤΑ.

ΟΧΙ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ από αυτό. Αν η γενίκευση "μαζί τα φάγαμε" προσπαθούσε να καλύψει την ασυδοσία, την απληστεία, την κλοπή και τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον της πατρίδας μας οι συμμορίες των τυράννων που λυμαίνονται αυτή την ευλογημένη γη, και να παρομοιάσει τον καρχαρία που κατασπαράζει χωρίς οίκτο το θύμα του, με το πρόβατο και να το γεμίσει ενοχές γιατί τρώει χορτάρι, αυτή η νέα επίθεση είναι Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ.

Και όχι, δεν το εννοώ όπως οι στημένες θρησκείες παπαγαλίζουν με υποσχέσεις παραδείσου και κόλασης. Εννοώ το κακό και το καλό στην ουσία της ύπαρξης, την ουσία που είναι φτιαγμένα τα ΤΕΡΑΤΑ και την ουσία που είναι φτιαγμένοι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Δεν είναι οι άνθρωποι ικανοί για το κακό, είναι ανίκανα τα τέρατα να διαπράξουν το καλό. Στην αιώνια μάχη συγκατοικούμε, έχουμε την ίδια μορφή, κατοικούμε στον ίδιο πλανήτη, συμμετέχουμε στις κοινωνίες που ζουν μέσα στην απόλυτη άγνοια του τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά για το καλό υπήρχε ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ. 

Σε όποια κατάσταση να βρεθεί ένας άνθρωπος. ότι και να περάσει, ότι εμπόδια ή παγίδες να μπουν στο δρόμο του, χωρίς καν να έχει εκπαίδευση, καθοδήγηση, ή βοήθεια ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο ΕΜΨΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Οπως ένα παιδί που κόβεται ο ομφάλιος λώρος αλλά γνωρίζει πάντα τη μάνα του, και νοιώθει αγάπη κάθε φορά που είναι κοντά της, έτσι και η  ψυχή ενσαρκωμένη μπορεί να μοιάζει κομμένος ο λώρος σύνδεσης της με το συμπαντικό θαύμα, αλλά η μνήμη, η αυθόρμητη αγάπη για τη δημιουργία, η ΚΑΛΩΣΥΝΗ, Η ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ, που αγκαλιάζει τη ζωή, ΤΟ ΔΕΟΣ ύπαρξης που νοιώθει με τις προσωρινές της αισθήσεις, ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΟΣ. 

Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι σφυροκοπούνται ανελέητα, με κάθε τρόπο, μέσο, τεχνική, όπλα από τα τέρατα που θέλουν να μετατρέψουν (ακόμα μία φορά ) τον πλανήτη σε θεατράκι τρόμου και τους κατοίκους σκλάβους υποταγμένους σε κάθε ανωμαλία, διαστροφή της φύσης. Τα τέρατα διαπράττουν τερατογεννέσεις. Οι άνθρωποι γεννάνε ανθρώπους.

Δεν μπορείς να μισήσεις επειδή κάποιοι σου λένε πως είσαι ικανός να το αισθανθείς. Δεν μπορείς να δολοφονήσεις επειδή κάποιοι λένε πως είσαι ικανός να το διαπράξεις. Δεν μπορείς να κλέψεις, να εκμεταλλευτείς, να βασανίσεις, να εκτελέσεις γιατί κάνουν έτσι οι πολλοί. Ο φάρος σου είναι εκείνο που πολλές φορές σε έχει φέρει σε αδιέξοδο και λυπημένος σκέφτεσαι.. γιατί είμαι έτσι? Γιατί νοιώθω τόση θλίψη ενώ οι υπόλοιποι είναι αδιάφοροι? Γιατί πονάει μέσα μου κάτι όταν νοιώθω όλη αυτή την ανθρώπινη δυστυχία ενώ άλλοι καταφέρνουν ακόμα και να κερδίζουν από αυτήν?

Γιατί ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Γιατί έχεις μια ψυχή που γνωρίζει μόνο την ομορφιά των άπειρων κόσμων και δεν μπορεί να κατανοήσει την μικρότητα, την εμπάθεια, τη ζήλεια, το μίσος, ΤΟ ΚΑΚΟ που φωλιάζει σε όσους δεν έχουν ή την έχουν εκτελέσει στην ικανοποίηση μιας ανούσιας εφήμερης πραγματικότητας. 

Για τα παιδιά που προσπαθούν να τα μεταλλάξουν σε ανθρωποειδή χωρίς αισθήματα, χωρίς ήθος, χωρίς νόημα ζωής, και που ακόμα είναι πολύ αδύναμα μπροστά στα θηρία, άναψε το ΦΩΣ σου και φώτισε το δρόμο τους για να σώσεις από την άβυσσο όσο πιο πολλά μπορείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου