Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ.

 


Από το πρωί διαβάζω διάφορα σχόλια για τη κατάπτυστη εγκληματική ενέργεια κάποιων "υπανθρώπων" που κατέληξε στο τραγικό θάνατο ενός αθώου ανθρώπου, και που αυτή τη στιγμή πρέπει να λάβει το λόγο η δικαιοσύνη και να τιμωρήσει τους ενόχους με τον πιο σκληρό τρόπο. Τα σχόλια λένε "που καταντήσαμε", "τι κοινωνία είναι αυτή που ζούμε" "δεν υπάρχει ανθρωπιά" και άλλα πολλά τέτοια και χειρότερα. Κάτι κείμενα γραμμένα με φοβερές εκφράσεις, πολύ συγκινητικές για τους ευαίσθητους ανθρώπους, στοχευμένες να κάνουν τον αναγνώστη να αισθανθεί απελπισία, τύψεις, ενοχές. Διάβασα ένα που ανακάτευε ένα σωρό διαφορετικές καταστάσεις και εγκλήματα, (τα οποία ήταν τελείως διαφορετικά μεταξύ τους και για τους λόγους που έγιναν, και για το ποιοι τα διέπραξαν) τα έκανε μια σούπα με μοναδικό σκοπό να δείξει με το δάκτυλο όλη την ελληνική κοινωνία και να την ονομάσει κατάπτυστη. Ελεος.

Γιατί τα γενικεύετε όλα? Γιατί καταδικάζετε όλη τη κοινωνία?  Όχι δεν είμαστε όλοι έτσι, δεν είστε όλοι έτσι. Πότε θα πάψει επί τέλους αυτή η συντονισμένη προσπάθεια ενοχών, σε όλους τους ανθρώπους, να αισθάνονται πως φταίνε, για οποιαδήποτε πράξη κάνει το οποιοδήποτε κτήνος? Πότε θα σταματήσετε να χάβετε σαν χάνοι «το μαζί τα φάγαμε»?  
Σε τι κόσμο γεννηθήκατε? Στο παράδεισο? Τόσο τυχεροί? Και πέφτετε συνέχεια από τα σύννεφα? Δεν είχατε στη γειτονιά το σκατόπαιδο που βασάνιζε ζωάκια? Δεν είχατε το μ@λάκα γείτονα, που βάραγε τη γυναίκα του, τα παιδιά του? Δεν γνωρίσατε στη ζωή σας ανθρώπους κακούς? γεμάτους μίσος? απολίτιστους? κάφρους? ανθρώπους ικανούς να κάνουν οτιδήποτε για το τομάρι τους? ανθρώπους που δεν νοιάζονται για τον διπλανό αν ζει ή αν πεθαίνει?Από την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου το καλό συνυπάρχει με το κακό. Μια μάχη που ακόμα δεν έχει έρθει στο τέλος, αλλά που στη παρούσα κατάσταση το κακό έχει αποθρασυνθεί και δίνει ρέστα.

Γίνεται πρωτοσέλιδο. Με ταχεία, μεγάλη αναμετάδοση από το ίντερνετ. Η διαφορά με άλλες εποχές είναι πως οι υπάνθρωποι κρυβόντουσαν καλύτερα. Τα σκ@τά κουκουλωνόντουσαν.  Η βρωμιά που αντιλαμβανόμασταν ήταν εκείνη που συνέβαινε στο περίγυρο ή σε κάποιες περιπτώσεις «συγκλονιζόταν το πανελλήνιο» για ένα πολύ φοβερό έγκλημα. Ηταν εποχές που υπήρχαν ακόμα δημοσιογράφοι που σεβόντουσαν το ρόλο τους, και στιγμάτιζαν τα γεγονότα με το σωστό τρόπο. Τότε που η δουλειά τους ήταν να ενημερώνουν. Τώρα η δουλειά τους είναι να τρομοκρατούν.

Παρελάζουν σε οθόνες οι κάθε είδους ανώμαλοι, διεστραμμένοι, εγκληματίες, ακριβώς για να νομίζει η "μονάδα" πως οι υπόλοιποι γύρω του είναι έτσι και να χάνει κάθε ελπίδα. Το ζητούμενο είναι να αρρωστήσουν τον "υγιή" άνθρωπο, να του μαυρίζουν τη ζωή, να απελπίζεται, να νοιώθει πως γύρω του όλα "δεν αξίζουν".  Γιατί νομίζετε πως λείπουν πλέον ειδήσεις ευχάριστες, σημαντικές, αξιόλογες? Σας κάνουν να πιστεύετε πως δεν υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις, επίτηδες, τις κρύβουν. Δεν θα μάθουμε την μεγάλη επιτυχία ενός νέου επιστήμονα, θα μας δείξουν μόνο τον εγκληματία νέο που έκανε μια αποτρόπαια πράξη. Δεν θα μας δείξουν τη ζωή απλών ανθρώπων που κατόρθωσαν να κάνουν πολύ όμορφα πράγματα, ωραίες οικογένειες, παιδιά που έχουν αξίες και σεβασμό, θα δείχνουν ένα μάτσο ανώμαλους, θα φτιάχνουν σειρές και ταινίες με εγκλήματα, βιασμούς, βασανιστήρια, με ήρωες αιματοβαμμένους να συνηθίζει το μάτι στην αποκτήνωση.

Και όχι μόνο να συνηθίζει, να «βοηθάνε» το κακό να εξαπλώνεται . Κάνουν αστέρια της τηλεόρασης σειριακούς δολοφόνους και ικανούς κατασκευαστές ναρκωτικών ουσιών, για να μειώσουν τη σοβαρότητα του εγκλήματος και να δώσουν ιδέες σε αδύναμες, ασθενείς προσωπικότητες να επιλέξουν το σάπιο από το υγιές παρουσιάζοντας το σαν γ@μάτο. ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ  τους λόγους που η κοινωνία έχει μέσα στους κόλπους της όλη αυτή την αρρώστια, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ, και όταν η κοινωνία αντιλαμβάνεται την αρρώστια με κάθε είδηση που προκαλεί απέχθεια, οργή, θλίψη,  θέλουν να την πείσουν πως κι εκείνη  ΦΤΑΙΕΙ.

Όχι η κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από ανθρώπους ικανούς να βασανίσουν, να δολοφονήσουν, να προκαλούν κακό και να νοιώθουν χαρά. Δεν είναι γεμάτη από ανθρώπους που έχουν μίσος για τον συνάνθρωπο, έτοιμοι να του προκαλέσουν πόνο, θάνατο. Δεν αποτελείται στη πλειοψηφία από εν δυνάμει κλέφτες, ναρκέμπορους, και δολοφόνους.  Είναι η μειοψηφία όλοι αυτοί οι ανώμαλοι, και βρίσκουν έδαφος σε ένα κόσμο που τον εξουσιάζουν συμμορίες,  και οι κύριοι με τις γραβάτες που έχουν αναλάβει εργολαβία την παραπληροφόρηση και την δήθεν σοβαρή ενημέρωση, τσιράκια αυτών των συμμοριών είναι.

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος γύρω μας που είναι σαν κι εσένα σαν κι εμένα. Ανθρωποι που αγωνίζονται να βγάλουν το ψωμί τους, που αγαπάνε την οικογένεια τους, που νοιώθουν συμπόνια για το συνάνθρωπο, που δεν μπορούν να γίνουν δολοφόνοι. Ναι,  υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων αποχαυνωμένων από τη τηλεόραση, υποταγμένων στη μοίρα τους σαν σκλάβοι, άβουλοι, εύκολα χειραγωγήσιμοι, άνθρωποι που είναι ΘΥΜΑΤΑ ενός στυγνού συστήματος που διασκεδάζει να κάνει κιμά τα μυαλά των ανθρώπων, αλλά δεν σημαίνει πως είναι ΘΥΤΕΣ, εγκληματίες, διεστραμμένοι, ανώμαλοι. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ένα ακόμα παραμύθι για να κλειστεί ο καθένας στο μικρόκοσμο του και να φοβάται να ξεμυτίσει.

Κάποια κτήνη συμπεριφέρθηκαν με το μόνο τρόπο που ξέρει το βάρβαρο μυαλό τους, απάνθρωπα και προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου. Αυτή είναι η είδηση.

Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς και ζητάμε τη καταδίκη τους. Τελεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου