Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Η ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

 

Και πότε άραγε δεν ήταν θρησκευτικοί οι πόλεμοι? Τι είναι αυτό που συμφέρει τους τυράννους και ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ να μισούν, να είναι έτοιμοι για πόλεμο, να δολοφονούν χωρίς ενοχές? Σε κάθε ανθρώπινο σφαγείο κρύβεται μια συμμορία που μετράει κέρδος και εξουσία, και ένας όχλος που θυσιάζεται για μια ΠΙΣΤΗ.

Ποια ήταν η διαφορά του ελληνικού πνεύματος? Δεν είχε θεούς αφέντες. Δεν είχε θεούς που επιθυμούσαν ΔΟΥΛΟΥΣ. Οι θεοί για τους έλληνες ήταν ΦΙΛΟΙ. Η πατρίδα μας έχει μια "προίκα" μοναδική, που δεν συγκρίνεται ούτε με τα περιεχόμενα των παγκόσμιων ταμείων που είναι γεμάτα με αιματοβαμμένο χρήμα, ούτε με τις στρατιές φανατικών αλαφιασμένων όχλων που ζητούν αίμα και εκδίκηση.

Η Ελλάδα ήταν ο ύμνος ελευθερίας του ανθρώπινου πνεύματος. Ο δημιουργός του ανθρώπινου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φθάσει ο ανθρώπινος νους που βρίσκεται σε σύμπνοια με την φύση, το σύμπαν, τα μυστήρια της δημιουργίας, την δίψα για να τα ανακαλύψει.

Ο ελληνικός πολιτισμός είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του μισάνθρωπου στοταδισμού που έχει επιβληθεί με ποτάμια αίμα στους λαούς, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να ζήσουν πέρα από το συνεχή φόβο μιας αόρατης τιμωρίας. Οι έλληνες ήταν λάτρεις της ζωής, σε αντίθεση με τους τρομοκράτες θανατολάγνους τυράννους που έχουν φυλακίσει το πλανήτη σε ένα ιστό δηλητηριώδη, κι έχουν καταντήσει τους ανθρώπους ανίκανους να διεκδικήσουν ακόμα και τα υποτυπώδη αυτονόητα δικαιώματα ελευθερίας.

Οδηγούν την ανθρωπότητα σε ένα νέο αιματοκύλισμα, ίσως το μοιραίο από την αρχή της ιστορίας της γιατί θέλουν να βάλουν τέλος ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Σε εκείνον τον άνθρωπο που κάποιοι θεοί σήκωσαν στα δυο πόδια και του ζήτησαν να στέΚει με το κεφάλι ψηλά για να ατενίζει την απεραντοσύνη του σύμπαντος Εκείνον τον άνθρωπο που του δώρισαν τη φλόγα της ψυχής για να περπατάει ελεύθερος στη ζωή και το θάνατο.

Η σπίθα καίει ακόμα στο ρημαγμένο τόπο. Αιώνες προσπαθούν να τη σβήσουν κι αυτή καίει εκεί, με πείσμα για να φυλάξει την ανάμνηση ενός θαυμαστού κόσμου και που χρειάζεται ένα δυνατό φύσημα για να λαμπαδιάσει πάλι και να διαλύσει χωρίς έλεος το σκοτάδι.

Δεν μπορούν να σβήσουν αυτή τη σπίθα γιατί είναι βαθιά δεμένη με την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου, είναι ο φύλακας της πιο αρχαίας γνώσης που έχει ποτίσει τις πέτρες. Για να την σβήσουν θα πρέπει να καταστρέψουν κάθε κόκκο ελληνικής γης, γιατί ακόμα και στο μικρότερο κόκκο άμμου, είναι γραμμένη η ανθρώπινη ιστορία και ακόμα κι αν μείνει ένας άνθρωπος πάνω στη γη, θα λάβει το μήνυμα βαδίζοντας δίπλα στην αθάνατη θάλασσα.

Σαν έλληνες δεν είμαστε ΠΙΣΤΟΙ, σαν καλά εκπαιδευμένα σκυλιά οποιουδήποτε Θεού.

Κι όποιος δεν μπορεί να νοιώσει το δέος της θαυμαστής κληρονομιάς και δεν αγωνιστει να διαφυλάξει τις διδαχές του σπουδαιότερου πολιτισμού που γνώρισε το ανθρώπινο είδος, ας ψάξει να βρει σε ποια πατρίδα ανήκει κι ας συνεχίσει το δρόμο του με τους εκείνους που βλέπουν τις ανθρώπινες κοινωνίες σαν ανθρωποσφαγεία προς τέρψη των χασάπηδων που ορίζουν τις τύχες τους.

Ας αναρωτηθούμε επί τέλους γιατί η Ελλάδα ήταν ο ΣΤΟΧΟΣ που χτυπήθηκε αλύπητα από ορδές κάθε είδους τυράννων και σήμερα ακόμα σκλαβωμένη, σέρνεται στην τελική εκτέλεση. Τι γνωρίζουν τελικά οι δεσμοφύλακες και έχουμε ξεχάσει εμείς, παραδομένοι στην ασχήμια, εδώ στην χώρα που δίδαξε με κάθε τρόπο την ομορφιά της ζωής? Στη χώρα που ζούσαν ερωτευμένοι Θεοί και άνθρωποι μαζί?

Δεν αναγνωριζω ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε παιχνίδα πολέμου αλλοδαπών.

Νοιάζομαι γι΄αυτό το απειλητικό σύνεφο που έχει σκεπάσει το τόπο μας και σύντομα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες των επιλογών των αλλοδαπών που κυβερνούν αιώνες τώρα τη πατρίδα μας και που είναι ύβρις το γεγονός και μόνο πως παριστάνουν τους έλληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου