Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΩ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ? WAG THE DOG ( ΤΑΙΝΙΑ 1977)

 


Επειδή βλέπω που πάει το θέμα και ήδη φαίνεται από διάφορες αναρτήσεις θα γράψω μερικές σκέψεις μου και όποιος δεν γουστάρει μπορεί να με διαγράψει, δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά καθόλου. Απλά επειδή τις επόμενες ημέρες ΠΑΛΙ θα χωριστούν τα κοπάδια σε δύο στρατόπεδα, ΔΗΛΩΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ.  Λαθρομετανάστες καμμένοι στο δάσος.  Το ένα στρατόπεδο "οι καλά τους κάνανε" το άλλο "είσαστε κτήνη και φασίστες που δεν έχετε σταγόνα ανθρωπιάς" 

Η Ελλάδα εδώ και δεν ξέρω πόσες μέρες μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Εχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα, περιουσίες, σπίτια,  βγάζει μάτι πως δεν είναι φυσικά η κλιματική αλλαγή. Ο βοσκός που κάηκε με το κοπάδι του, οι πυροσβέστες με εγκαύματα στα νοσοκομεία, σκηνές τραγικές με ανθρώπους που ουρλιάζουν καθώς καίγονται τα σπίτια τους. Βρέφη νεογέννητα και ασθενείς που μεταφέρονται όπως όπως να ξεφύγουν από τη φωτιά που ζώνει μια περιοχή "στρατηγικής" σημασίας. Οπως το "ξεγύμνωμα" στη Ρόδο, στην Κέρκυρα.  Οπως η καταστροφή στην Εύβοια. 

ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ, τις θυμάστε? Μπα...

 Όπως είναι φυσικό ένα τεράστιο γαμοσταυρίδι απλώνεται πάνω από την Ελλάδα, όπου ακόμα και τα «φυτά» που συνήθως δεν κάνουν συνειρμούς, αρχίζουν να αναρωτιούνται επί τέλους μήπως όλα αυτά είναι εγκληματικές ενέργειες κατά της πατρίδας μας. Αρχίζει ένα σκηνικό όπου και οι «καλοί άνθρωποι» σκέφτονται ποιοι είναι αυτοί επί τέλους που περνάνε ανεξέλεγκτοι από τη Τουρκία? Μήπως τους στέλνουν επίτηδες να προκαλέσουν δολιοφθορές? Μήπως ανάμεσα μας κυκλοφορούν πράκτορες έτοιμοι για όλα?

Και ξαφνικά εκεί που υπάρχει ένας μεγάλος βρασμός στη χύτρα που είναι έτοιμη να σκάσει γίνονται δύο τραγικά γεγονότα. Μέσα στη μέση σε ένα δάσος βρίσκονται καμένοι άνθρωποι (κάποιος λένε καταυλισμός λαθρομεταναστών). Όποιος ενοχλείται από τη λέξη λαθρομετανάστες να μου πει μια καλύτερη για όποιον μπαίνει λαθραία σε κάποια πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοί που για να φθάσουν στην Ελλάδα πιθανότατα έχουν διασχίσει εμπόλεμες ζώνες, βουνά, έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάθε είδους βαρβαρότητα και άγριες συνθήκες διαβίωσης, βρίσκονται σε ένα δάσος στη μέση, σε μια περιοχή που εδώ και μέρες καίγεται και κάθονται εκεί να καούν.  Δεν κατάλαβαν τίποτα, δεν είδαν τίποτα μόνο ξαφνικά τη φωτιά να έρχεται πάνω τους χωρίς προειδοποίηση, σε ένα τόπο που μια βδομάδα καίγεται το σύμπαν….

Θα υπάρξει ιατροδικαστικό πόρισμα? Επειδή το πρώτο πόρισμα βγήκε έτσι μέσα σε λίγη ώρα ρίχνοντας υποθέτω μια πρώτη ματιά στα καμένα πτώματα.  Ήταν αλλοδαποί, της τάδε ηλικίας, ήταν ΖΩΝΤΑΝΟΙ την ώρα της φωτιάς ΚΑΙ ΚΑΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΗΜΑ. Αυτό κατάλαβα εγώ, αν έχει βγει κάποιο διαφορετικό ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, να με ενημερώσετε μην λέω πράγματα που δεν στέκουν ευχαριστώ.

Την ίδια στιγμή κάποιοι «υπερπατριώτες» μπουζουριάζουν κάποιους άσχετους κακόμοιρους και βγάζουν και βίντεο να το δούμε όλοι, που ετοιμάζονται να κάνουν πογκρόμ γιατί πρέπει να τονισθεί πως αυτές τις τραγικές ώρες για τη πατρίδα όσοι τολμήσουν και θίξουν τους «εισβολείς» θα μοιάζουν με οποιονδήποτε ανεγκέφαλο (ή βαλτό από το σύστημα άραγε?)

Και ο πόλεμος του είμαι ή πατριώτης και φασίστας ή καλός άνθρωπος (και τα δυο δεν συμβαδίζουν!!) ξεκινάει. Ειλικρινά έχετε δει το wag the dog? (https://www.imdb.com/title/tt0120885/) δείτε το και θα διασκεδάσετε και κάτι μπορεί να διδαχθείτε. Είμαστε εδώ και πολύ καιρό ένα «πειραματόζωο» στα σχέδια της ΝΤΠ. Πιστεύετε στ΄αλήθεια πως δεν σας ξέρουν σαν κάλπικη δεκάρα πως θα σας χειραγωγούν σε κάθε βήμα? Πως θα σας φουσκώνουν τα μυαλά με τρόπο ώστε να είστε μόνιμα μπερδεμένοι, αναποφάσιστοι, φοβισμένοι και τελικά ηττημένοι? Πιστεύετε πως δεν έχουν μετρήσει το «αντιληπτικό επίπεδο» της πλειοψηφίας? Το «επίπεδο στ@ρχιδισμού και ατομισμού» ενός άλλου μέρους? Και το επίπεδο «προθυμίας χαφιέδων και υποτακτικών»? Το ουσιώδες που τους απασχολεί είναι πόσοι ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στις παραπάνω κατηγορίες.

Κι εκεί θα παιχτεί όλο το παιχνίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου