Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ.



Προχωράω στο δρόμο και κάτω στα πόδια μου είναι πεσμένα πακέτα από άδεια τσιγάρα, ή το καλάθι καθώς βγαίνω από το μετρό, στα παγκάκια δίπλα πεταμένα, στα τραπεζάκια πάνω στις καφετέριες, στα ράφια στα περίπτερα, όλα με εκείνες τις απίστευτες εικόνες από τις αίθουσες ανατομίας, τα τεμαχισμένα πτώματα που μοστράρουν σε όλο τους το μεγαλείο, φρικτές εικόνες ανθρώπινου σαπίσματος, μάτια τυφλωμένα, πνεύμονες καβουρνιασμένους, χέρια ακρωτηριασμένα, ανθρώπους με μηχανήματα στις εντατικές, νεογέννητα στους αναπνευστήρες και ότι αρρωστο-νεκροφιλικό θέαμα μπορεί να βάλει ανθρώπου νους.

Αυτά τα πακέτα, τα τυπώνουν και τα βάζουν πάνω σε προϊόν που πωλείται ΝΟΜΙΜΑ από το κράτος. Οι εικόνες υποδεικνύουν, όπως λένε,  τι ακριβώς παθαίνει κάποιος καταναλωνοντας ένα προϊόν ΝΟΜΙΜΟ. Δηλαδή αυτοί οι απίστευτοι τύποι, αυτά τα απίθανα υποκείμενα που παριστάνουν τους φιλεύσπλαχνους εξουσιαστές, που επιθυμούν διακαώς να προστατέψουν τη δημόσια υγεία σου πετάνε στη μούρη ξεδιάντροπα το γεγονός πως σου πουλάνε θάνατο, κι εσύ το ζωντόβολο υπερασπίζεσαι το δικαίωμά τους να στα παίρνουν όχι μόνο μέσω φόρων αλλά και μέσω προστίμων που θα σου επιβάλλουν, αν τολμήσεις δημόσια και καταναλώσεις το προϊόν που οι ίδιοι σου πουλάνε!!!

Είναι το ίδιο ξεδιάντροπο, με την ανησυχία για τις υπόλοιπες αρρώστιες του δυτικού κόσμου, τους καρκίνους που μαστίζουν,  τη παχυσαρκία, το διαβήτη, τα αυτοάνοσα που πολλαπλασιάζονται σαν τα κεφάλια της Λερναίας, τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά, και κάθε λογής υπέροχες καταστάσεις που έχουν προκληθεί από τους ίδιους, που κερδίζουν δισεκατομύρια από το μεγαλύτερο εμπόριο που υπάρχει πάνω στο πλανήτη αυτή τη στιγμή, την υγεία.

Εχουν πετάξει πάνω στη γη εκατοντάδες χιλιάδες τόνους από πυρηνικά στον διεστραμμένο και ακήρυχτο πόλεμων επίδειξης ποιος την έχει πιο μεγάλη τη παράνοια, έχουν μολύνει τη πανίδα και τη χλωρίδα, βασανίζοντας και θανατώνοντας με φριχτούς τρόπους ζωντανά και αφανίζοντας ολόκληρα δάση από χάρτη, θάλασσες και ποτάμια που πέφτουν τα δηλητήρια από τις βιομηχανίες θανάτου και τολμάνε να σου πουλάνε μούρη πως νοιάζονται για σένα.

Σου λένε ξεκάθαρα πως το τσιγάρο σκοτώνει και το πουλάνε, σου λένε πως η ζάχαρη σκοτώνει και τη πουλάνε, σου λένε πως η ρύπανση της ατμόσφαιρας σε σκοτώνει και συνεχίζουν οι βιομηχανίες τους να ξερνάνε θάνατο, σου λένε πως αυτές οι αρρώστιες είναι του σύγχρονου ανθρώπου, κι εννοούν πάλι ξεδιάντροπα μέσα στη μούρη σου, πως είναι για σένα που σε έχουν δηλητηριάσει με κάθε τρόπο, εσένα και τα παιδιά σου, και που εσύ ο αποχαυνωμένος καταναλωτής τους όχι μόνο το ανέχεσαι αλλά τους πληρώνεις για να αγοράζεις τη καταστροφή σου.

Αυτά τα αρπακτικά είναι πράγματι απίθανα. Δεν έχουν ούτε στην άκρη του μυαλού τους την έννοια τι θα πει τσίπα, ντροπή, ελάχιστη ευθιξία, ελάχιστη ενσυναίσθηση. Και το χειρότερο όλων είναι πως στο ανελέητο κυνήγι που κάνουν σε όποιο επιστήμονα, αντισταθεί στην αισχρή κοροϊδία τους, όποιον προσπαθήσει μέσα από την απόλυτα χειραγωγημένη εκπαίδευση κυρίως στο τομέα της υγείας, να σκεφτεί μόνος του, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να διεξάγει τις δικές του έρευνες με τις γνώσεις του, το ταλέντο του, με θυσίες, για να προσφέρει ένα λιθαράκι στους βασανισμένους ανθρώπους, τον εξαφανίζουν σαν κατσαρίδα. Και ξεδιάντροπα όχι μόνο τον εξαφανίζουν, τον ξεφτιλίζουν κιόλας με τη συναίνεση των υπόλοιπων συναδέλφων, τρομάρα τους, ονομάζοντάς τον τρελό, απατεώνα, εγκληματία ή ότι άλλο παρεμφερές.

Η τρομολαγνία, νομίζω πως ακόμα είναι ελλιπής, λείπουν εικόνες πάνω στα μπισκότα με διαβητικά πόδια, πάνω στα κρέατα με τα σαπισμένα έντερα φάτσα μόστρα, εικόνες από δέρματα γεμάτα πληγές και θαλάμους των ετοιμοθάνατων παιδιών (που αλήθεια πόσα τσιγάρα κάπνισαν, και πόσα γλυκά πρόλαβαν να φάνε), εικόνες από παχύσαρκους την ώρα που τους κόβουν τα στομάχια, γιατί τόσα που μας δείχνουν δεν αρκούν για να πάθουμε αυτό που ονειρεύονται, τον απόλυτο πανικό, που θα μαραζώσει τις ψυχές και θα τις οδηγήσει να δημιουργήσουν κι άλλες ακόμα αρρώστιες, έτσι ώστε να μοστράρουν πρώτη φάτσα στα χρηματιστήρια οι βιομηχανίες που θα παράγουν τα αντίδοτα, που μόνο εκείνες κατέχουν.

Επίσης με τόση τρομοκρατία, επί τέλους, θα γίνει το όνειρο πραγματικότητα, οι άνθρωποι να κατεβάσουν το χρονικό όριο της πρόληψης, δηλαδή ατελείωτες εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, ιατρικές επισκέψεις στο νηπιαγωγείο έτσι ώστε να ανέβουν ακόμα περισσότερο οι μετοχές από τα μεγαθήρια-εταιρείες διάγνωσης και πρόληψης, των εν δυνάμει ασθενών που θα τρέξουν να προλάβουν τις συνέπειες της εγκληματικής παράνοιας, εκείνων που θέλουν να τους σώσουν!

Φυσικά σε λίγα χρόνια παντού, δεν θα υπάρχει καν κράτος πρόνοιας, ή δημόσια υγεία, όλα θα είναι ιδιωτικά, οι άνθρωποι που δεν θα έχουν να πληρώσουν, θα σωριάζονται όπως οι πανουκλιασμένοι του μεσαίωνα σε ομαδικούς τάφους με συνοπτικές διαδικασίες, οι αρρώστιες θα είναι το παιχνιδάκι για γερά πορτοφόλια, και τότε ω του θαύματος θα ανακαλυφθούν πανάκριβες θεραπείες δια πάσα νόσο και μαλακία, σε συνεργασία με τα πλαστικά μαχαίρια που θα αλλάζουν απο μούρες μέχρι κομμάτια ολόκληρα από τα θλιβερά ανθρώπινα κορμιά.

Όλα αυτά κάποιος που έχει μια ελάχιστη λογική, δεν χρειάζεται να τον ενημερώσει κανείς, βγάζουν μάτι, αρκεί να κοιτάξει με λίγη παραπάνω προσοχή και να δει την εικόνα στο σύνολο. Αυτό που είναι το πλέον τραγικό όμως, είναι πως οι λοβοτομημένοι πολίτες αντί να ξεσηκωθούν και να κατεβάσουν από τα έδρανα της εξουσίας, τους καλοζωισμένους κώλους αυτών των απίστευτων υπανθρώπων, τρώγονται σαν τα σκυλιά μεταξύ τους μήπως εσύ μολύνεις εμένα κι εγώ εσένα με ένα κωλοτσίγαρο, λοιδορούν το συνάνθρωπο που είναι παχύς ή άσχημος ή άρρωστος, μισούν ο ένας τον άλλον, όπως πάντα έκαναν.

Τους βγάζω το καπέλο. Βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι στους απόλυτους χειραγωγούς. Δεν είναι απλά τεχνικές προπαγάνδας και μαζικής ύπνωσης, είναι αριστουργηματικές κινήσεις, είναι οι άρχοντες της πρόζας, τα παντοδύναμα υποκείμενα που γνωρίζουν το ανθρώπινο γένος με τόση λεπτομέρεια, ώστε να ξέρουν πως να του πειράξουν και να του ενοχλήσουν και τον πιο μικρό νευρώνα του, γνωρίζουν πως να τραβάνε από το μέσα του κάθε φόβο, κάθε ανασφάλεια, κάθε άσχημο συναίσθημα και είναι αχόρταγοι. Τρώνε ασταμάτητα από το ανθρώπινο μαρτύριο, έχουν σκάσει από το φαΐ και θέλουν κι άλλο.

Ξυπνήστε, μας τρώνε ζωντανούς και τους πληρώνουμε και τα έξοδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου