Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ



Δεν χρειάζεται σ΄αυτή τη περίπτωση κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για να εκθέσει κάποιος την αηδία, την οργή, να ζωγραφίσει με ιδιαίτερες λέξεις τη παγκόσμια ξεφτίλα σε ότι αφορά τα παιδιά. Αρκούν οι ψυχρές στατιστικές οι οποίες φυσικά είναι όσα μπορούμε να γνωρίζουμε, σκεφθείτε τι γίνεται στη πραγματικότητα. 

Διεθνώς και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕένα στα τρία κορίτσια και ένα στα πέντε αγόρια θα κακοποιηθούν σεξουαλικά, σε μία ευρύτερη έννοια του όρου, πριν τα 18 χρόνια τους. Το ανησυχητικό είναι ότι οι θύτες δεν έχουν κάποιο στερεοτυπικό προφίλ, ενώ είναι άτομα, τα οποία τα θύματα εμπιστεύονται και ανήκουν στον στενό κύκλο τους (70-85% των περιπτώσεων).
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/155246/kakopoiisi-paidion-anisyxitika-ta-stoixeia-toso-stin-ellada-oso-kai-diethnos

Οι ένοπλες συρράξεις στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική εμποδίζουν πάνω από 13 εκατομμύρια παιδιά να πάνε σχολείο, καταστρέφοντας τις ελπίδες τους και το μέλλον τους, αναφέρει σε έκθεσή της η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη η UNICEF.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/224196/oie13-ekatommyria-paidia-den-pane-sto-sholeio-logo-toy-polemoy

Τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο συχνά αναγκάζονται να δουλεύουν παράνομα και συχνά είναι εκείνα που εξασφαλίζουν την τροφή για τις οικογένειές τους. Είναι ευάλωτα στην εκμετάλλευση και είναι συγκριτικά πολύ πιο εύκολο να καταλήξουν να στρατολογηθούν από ένοπλες οργανώσεις, σημείωσε ο Πίτερ Σάλαμα.

Η έκθεση της UNICEF υπογραμμίζει πως τα παιδιά καταλήγουν όλο και πιο συχνά να συμμετέχουν σε πολέμους από μικρότερες ηλικίες. Μαθητές και δάσκαλοι έχουν δολοφονηθεί, έχουν απαχθεί ή έχουν αιχμαλωτιστεί, σύμφωνα με τον Σάλαμα. Το 2014 καταγράφηκαν 214 επιθέσεις εναντίον σχολείων.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/224196/oie13-ekatommyria-paidia-den-pane-sto-sholeio-logo-toy-polemoy

Η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών έχει καταστεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο φαντάζεσθε.
Παιδιά αγοράζονται και πωλούνται σ' ολόκληρο τον κόσμο από δίκτυα πορνείας και πορνογραφίας. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αποτελεί τη φθηνότερη λύση για τους δυτικοευρωπαίους, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UNICEF ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, που εκδίδονται στην Ασία ξεπερνά τις 650.000.
Η Αφρική, κυρίως η Δυτική, ‘εξάγει’ μικρά κοριτσάκια στην Αμερική και την Ευρώπη. Η Ινδία είναι το σημείο συγκέντρωσης παιδιών από το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν σε άλλες πλούσιες χώρες.
Η Ταϊλάνδη είναι ένα παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού και διακίνησης. Εύκολα βρίσκει κανείς ανήλικους διαθέσιμους για σεξ. Υπάρχουν περίπου 800.000 παιδιά – πόρνες. Στις Φιλιππίνες και στην Απω Ανατολή οι ίδιες οι πολυμελείς οικογένειες, πιεζόμενες από τη φτώχεια, εξωθούν τα παιδιά τους, κορίτσια και αγόρια, στην πορνεία, θεωρώντας αυτή την επιλογή ως τη μοναδική ελπίδα επιβίωσής τους.
Ο κύκλος εργασιών της παιδικής πορνείας παγκοσμίως ανέρχεται στα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται δηλαδή για μία επιχείρηση, στην οποία είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τον ακριβή αριθμό των παιδιών, που εμπλέκονται.
Το πλέον δυσάρεστο γεγονός ότι ολοένα και μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών, που εξωθούνται στην πορνεία. Ιδιοκτήτες οίκων ανοχής στη Ν. Αφρική δηλώνουν ότι η ηλικία των παιδιών που τους ζητούν πλέον είναι έως και οκτώ ετών, ενώ οι γνωστές ‘δεκατετράχρονες’ πόρνες της Αγκόλα είναι κοριτσάκια, ηλικίας κάτω των 11 ετών.
Στο εναγώνιο ερώτημα ποιοί μπορεί να είναι οι "άνθρωποι", που μπορούν και κάνουν "έρωτα" σε 8χρονα παιδιά, οι αποκαλύψεις συνεδρίων, της UNICEF, και του γραφείου του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι αρμόδιο για το τομέα του παιδιού, είναι καταπέλτης. Πρόκειται για ανθρώπους σαν εμάς, ανθρώπους απλούς, δημόσιους υπαλλήλους, γιατρούς, δικηγόρους, κάθε είδους επαγγελματίες, παντρεμένους, μεσοαστούς, χωρίς ορατό πρόβλημα, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις πρόκειται και για τους ίδιους τους γονείς ή συγγενείς.
Περίπου 7 εκατομμύρια παιδιά στερούνται την ελευθερία τους καθώς κρατούνται σε φυλακές, είναι υπό αστυνομική κράτηση, διαμένουν σε κέντρα κράτησης μεταναστών, σε οίκους για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες κράτησης εμφανίζουν δέκα φορές συχνότερα ψυχιατρικές διαταραχές και πεθαίνουν σε πολύ μικρότερη ηλικία σε σχέση με όσα δεν έχουν βρεθεί ποτέ υπό κράτηση.
Η ομάδα του Νόβακ βρήκε ότι τουλάχιστον 410.000 παιδιά κρατούνται κάθε χρόνο σε φυλακές ή εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους, ενώ 1 εκατομμύριο βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση.
Επιπλέον οκτώ χώρες κρατούν συνολικά 330.000 ανήλικους μετανάστες.
Ακόμη 5,4 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε ιδρύματα, τα οποία «λόγω της ίδιας τους της φύσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να στερούν την ελευθερία από τα παιδιά», αναφέρει η έκθεση.
Τέλος, δεκάδες χιλιάδες παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στη Συρία και στο Ιράκ.
https://www.to10.gr/ten-files/epikerotita/773697/ta-stichia-tou-oie-schetika-tin-pediki-ergasia/
Δεν πάμε να γαμηθούμε όλοι μαζί, λέω εγώ. Αυτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου