Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕ.



Μπορεί ένα ζώο στο καιρό του ζευγαρώματος να κρύψει τις ορμές του, να τις πνίξει? Είναι η φύση του. Η μόνη λύση που υπάρχει είναι να ζευγαρώσει και να εκτονώσει τις ορμές του . Να κάνει το καθήκον που του επιβάλει ο νόμος της δημιουργίας.

Μπορεί ο καπιταλισμός να ζήσει χωρίς πόλεμο? Μπορεί ποτέ να γίνει ειρηνικός, συμπονετικός, ανθρωπιστικός, όμορφος? Μόνο αν τον ευνουχίζαμε κοινώς του κόβαμε τα ........του.

Και μια και δεν του τα έχουμε κόψει κι είναι εκεί φάτσα μόστρα να μας τα επιδεικνύει συνέχως, πρέπει να εκτονωθεί. Χρειάζεται πόλεμο γιατί είναι ο σκοπός της ύπαρξής του. Χρειάζεται ληστείες, επιθέσεις, βαναυσότητα, εκμετάλλευση. Κι αλίμονο σε όποιον φτωχό διαβάτη λαό βρεθεί στο δρόμο του.

Χτες άλλοι, σήμερα αυτοί, αύριο οι υπόλοιποι. Όσο περιφέρεται με τις ορμές του ακμαίες κι έτοιμες να εκτονωθούν, όλοι οι λαοί κινδυνεύουν από το κτήνος που έχει φτιαχτεί από ότι κομμάτι συνθέτει τη σκοτεινή πλευρά μας, τις αμαρτίες μας, τις ενοχές μας, τα βίτσια μας.

Ο καπιταλισμός είναι το τέρας που δημιουργήσαμε ενώνοντας τα δισεκατομμύρια τέρατα που φωλιάζουν στη σκοτεινή πλευρά της ύπαρξής μας. Τον επιθυμήσαμε, τον γεννήσαμε, τον θρέψαμε και συνεχίζουμε να τον έχουμε ανάγκη γιατί είναι το γκόλεμ – εργάτης της ίδιας μας της ουσίας. Είναι ένα χωμάτινο κτήνος που φτιάξαμε φτύνοντας πάνω του τις αδυναμίες μας, τους φόβους μας, τους δαίμονες που φωλιάζουν μέσα μας.

Είναι ο υπηρέτης της παγκόσμιας αθλιότητας που κάποια στιγμή ξέφυγε ακόμα κι από το δημιουργό του και λειτουργεί αυτόματα, χωρίς σκέψη, χωρίς αισθήματα, χωρίς οίκτο. Εκτελεί σαν ένα κατασκεύασμα στην ουσία κούφιο, τις αρχικές εντολές της δημιουργίας του και καταπίνει αχόρταγα ότι βρει μπροστά του.

Κι όσο θα υπάρχουν ακόμα κτήνη που θεωρούν ότι ένας πόλεμος μπορεί να είναι και ανθρωπιστικός, όσο θα υπάρχουν ακόμα ανεγκέφαλοι που θα μιλάνε για εμπόλεμη ειρήνη, για εκβιαστική συμμόρφωση των λαών, όσο θα υπάρχουν ακόμα δημιουργοί που θα θεωρούν ότι υπάρχουν δικαιολογίες στα εκτρώματα που γεννάνε, τόσο το σκοτάδι θα γίνεται πυκνότερο.

Σκοτώστε τα τέρατα που υπάρχουν μέσα σας, μήπως μπορέσετε και δείτε στην αληθινή τους μορφή τα τέρατα που κατασκευάσατε. Η ανθρωπότητα δεν φοβάται όσο θα έπρεπε. Δεν έχει καταλάβει ούτε στο ελάχιστο τι ακριβώς έχει εκκολαφθεί μέσα στο κόρφο της. Δυστυχώς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου