Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΕΣΥ ΤΙΠΟΤΑ ? ΚΑΜΜΙΑ? ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΟΥΦΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ?

adapt or die: Study: Big pharma must move from 'blockbuster drugs ...

Υπάρχουν στιγμές που το μυαλό μου σταματάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο... πως είναι δυνατόν να δέχονται τόσα ψέματα οι άνθρωποι, ακόμα κι αυτοί που έχουν κάποιες έστω ελάχιστες γενικές γνώσεις και μυαλό ώστε να μπορούν να διακρίνουν πως κάτι δεν στέκει, δεν πάει καλά. Σε τι αποσκοπεί τόσο πολύ μένος, απέναντι σε κάθε φωνή που αμφισβήτησε όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι που βιώσαμε και βιώνουμε από την αρχή αυτής της χρονιάς.  Και όχι δεν  ονομάζω καραγκιοζιλίκι έναν ιο που σκότωσε και σκοτώνει κόσμο, δεν ονομάζω καραγκιοζιλίκι την αγωνία και τον φόβο των ανθρώπων απέναντι σε κάτι που δεν γνωρίζουν και τους απειλεί.

Ονομάζω καραγκιοζιλίκι το στημένο σκηνικό πίσω από την ουσία. Το γεγονός πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να αμφισβητεί τις αποφάσεις που λαμβάνονται, τα μέτρα που λαμβάνουν σαν μια θεατρική ομάδα που έχει κάνει πρόβες από καιρό, όλες οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, και που αυτό ισχυρίζονται πως πρέπει να γίνεται σε κάθε πανδημία, ενώ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΤΕ δεν εφαρμόστηκαν.  Η κρίση κορονοιος έβαλε στο τραπέζι πολλά ερωτήματα. Έκανε να απορήσουν και να μένουν πραγματικά άναυδοι από τις εντολές και τις υποδείξεις όχι απλοί άνθρωποι, αλλά επιστήμονες. Εκείνοι που ανέλαβαν να σηκώσουν τα μανίκια και να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους, το κουράγιο τους, το φιλότιμο τους , πάνω στο πεδίο μάχης και όχι σαν τους χαρτογιακάδες που μας έσπασαν τα νεύρα από τα χαζοκούτια ή τις στημένες κυβερνητικές μαριονέτες.

Αυτοί που με μένος επιτίθεται στους ανθρώπους που προσπαθούν να σκεφθούν με μια ελάχιστη λογική, με πείσμα , με οργή,  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, να ακούσουν τίποτα άλλο εκτός από συγκεκριμένες φωνές που λένε συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ λοιπόν ο απλός άνθρωπος τολμάω ακόμα να εκφράσω απορίες.Απορίες  που  δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν, οι ντενεκέδες που νομίζουν πως είναι η έκφραση της λογικής ανάμεσα σε τρελαμένους ή ηλίθιους,  και δεν είναι τίποτα άλλο από φοβισμένα ανθρωπάκια, τα απόλυτα πιόνια ανάμεσα στην αισχρή χειραγώγηση και την ουσιαστική αλήθεια. Θέλω να εστιάσω σήμερα σε ένα συγκεκριμένο θέμα, κι αν μπορούν ας με αμφισβητήσουν και οι πολύ βέβαιοι επιστήμονες που κουνάνε στον αέρα το πτυχίο τους, και νομίζουν πως αυτό τους απαλλάσσει από την ηλιθιότητα που μπορεί να κουβαλάνε και το γεγονός πως αυτό το πτυχίο το ντροπιάζουν συνειδητά ή ασυνείδητα.

Υπάρχει ένα σύστημα στον ανθρώπινο οργανισμό που λέγεται ανοσοποιητικό. Είναι η άμυνα μας, είναι ο στρατός μας που υπάρχει ακριβώς για την προστασία μας από τους "εξωτερικούς εχθρούς"|. Αυτό το πολύπλοκο σύστημα έχει φτιαχτεί ακριβώς για να "πληροφορεί" τον οργανισμό μας για την εχθρική εισβολή, για να ανασυντάσσει όλες τις δυνάμεις του και να εξολοθρεύει αυτό τον εχθρό. Αυτός ο πανίσχυρος στρατός μας είναι εκεί όταν ένας ιος μπει για να τον πολεμήσει. Ξεκινώντας από το ΔΕΡΜΑ που θα ακουμπήσει μέχρι ολόκληρο το σύστημα που θα τον καταπολεμήσει. Αυτό είναι που μπορεί να αντιμετωπίσει τον κάθε ιο και όχι ο κυρ Σωτήρης και ο κάθε κυρ Σωτήρης. Οι γέροι, οι άνθρωποι που έχουν σοβαρά νοσήματα, κινδυνεύουν γιατί έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό.

Όμως γιατί αυτό το ανοσοποιητικό πέφτει? Ποιοι είναι οι παράγοντες που το σαμποτάρουν? Κι εδώ ακριβώς έρχεται η οργή μου έναντι αυτών που θα έπρεπε να γνωρίζουν, αλλά σιωπούν, για τα κυκλώματα που ολόκληροι μηχανισμοί έχουν δημιουργήσει με τη συνεργασία ξεπουλημένων επιστημόνων, και οδηγούν τους ανθρώπους να μεταλλαχθούν σε ένα αδύναμο χωρίς καμιά άμυνα ερείπιο. Εσύ που είσαι γιατρός ή εσύ που είσαι η "φωνή της λογικής" και λες τον κάθε αμφισβητία "κυρά Κατίνα" πόσο πάλεψες στη ζωή σου, όταν έβλεπες γύρω σου το έγκλημα της μόλυνσης να απλώνεται, όταν έβλεπες τα παιδιά σου να φουσκώνουν με τοξικές ουσίες από το φαΐ που τους πάσαρες, όταν τα φούσκωνες με αντιβιώσεις στο ελάχιστο συνάχι. Σε τσιμπάει ένα κουνούπι και βγαίνει ένα σπυρί, αυτό είναι για το σώμα σου διαβάζει και αμύνεται. Κρυολογείς και κάνεις πυρετό, ο πυρετός είναι άμυνα.

Έχετε στο ντουλάπι σας ένα σωρό χαπάκια για κάθε νόσο και κάθε μαλακία, και την ίδια στιγμή όλοι είμαστε μπλεγμένοι σε ένα παγκόσμιο ιστό ασυδοσίας, που αργά αργά μας σκοτώνει. Σου πουλάνε καρκίνο σε κάθε μορφή, σου φρακάρουν τις αρτηρίες με τις αηδίες που καταναλώνεις, σε οδηγούν σε διαβήτη, καρδιοπάθειες, αυτοάνοσα, αλλεργίες, τσακίζονται τα στομάχια, τα νεφρά, ψάχνεις να βρεις γιατί λείπει η τάδε βιταμίνη, το τάδε στοιχείο, και στη συνέχεια σου πουλάνε τα φάρμακα για να θεραπευτείς. Έκανες ποτέ διαμαρτυρία για όλα αυτά? Κατεβήκαμε ποτέ στους δρόμους για το πρώτο και πιο πολύτιμο αγαθό μας? Την υγεία? Πότε θυμάσαι ανόητε, δειλέ και απόλυτα τυφλωμένε άνθρωπε να συμμετέχεις σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το γεγονός πως σε κλέβουν μια ολόκληρη ζωή με τα ταμεία σου και σου πασάρουν για σύστημα υγείας ένα απομεινάρι από τα κλεμμένα?

Αναρωτήθηκες ποτέ τη σοβαρότητα της παρέμβασης των φαρμακευτικών στο κόσμο της επιστήμης με μεθόδους που όχι απλά ξεφτιλίζουν τον όρκο, αλλά ξεκάθαρα μέσα στη μούρη σου, σου φωνάζουν πως αυτοί εδώ, τα παίρνουν χοντρά. Δεν τα λέω εγώ η κυρά Κατίνα, ένας τεράστιος αριθμός από επιστήμονες που τιμούν τον όρκο τους, ξεφτιλίζονται, διώκονται, τους βουλώνουν το στόμα, τους εκβιάζουν, τους απομονώνουν, τους οδηγούν ακόμα και στη φυλακή ή στα ψυχιατρεία αν τολμήσουν να σηκώσουν ανάστημα. Και με τη συναίνεση των ρομποτοϊδών συναδέλφων που ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτονται, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, γιατί αυτός , ο άλλος, γιατί όλοι αυτοί φωνάζουν και καταστρέφουν λαμπρές σταδιοδρομίες, για να εκθέσουν και να καταγγείλουν τη δολοφονία που συμβαίνει θρασύτατα στις κοινωνίες των ανθρώπων?

Έχεις δυο μήνες που αναρωτιέσαι να φορέσω ή να μην φορέσω μάσκα? Να πλένω ή να μην πλένω τα χέρια? Να κλειστώ στο σπίτι ή να μην κλειστώ?  Να αγγίξω τον διπλανό μου? Να τρέμω τελικά από το πρωί ως το βράδυ για ζωή μου από έναν ιο, ενώ μπορεί να μην είμαι άρρωστος, να μην είμαι γέρος, να μην έχω τίποτα που να καθιστά έναν ιο γρίπης τόσο επικίνδυνο για εμένα, πέρα από τα όρια επικινδυνότητας που κάθε ιος μπορεί να έχει? ΝΑΙ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙΣ.

Να φορέσεις μάσκα, να φορέσεις και στολή εκστρατείας, να σκεπαστείς ολόκληρος κι εσύ και τα παιδιά σου και δεν πρόκειται ποτέ πια να είσαι ασφαλής. Να κάνεις και εμβόλια και να φουσκώσεις με ότι χαπάκια σου δώσουν, αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί  δεν είσαι πλέον άνθρωπος, αλλά ένα φουκαριάρικο απομεινάρι από αυτό που θα μπορούσες να ήσουν. Ναι κινδυνεύεις, γιατί το σώμα σου είναι γεμάτο δηλητήρια, τα πνευμόνια σου ακόμα κι αν δεν καπνίζεις είναι βρώμικα από τον αέρα που αναπνέεις, το ανοσοποιητικό σου το έχεις κάνει μαντάρα. Και τώρα που σε αποστειρώνουν και έχεις γεμίσει τα χέρια με εκζέματα από τα αντισηπτικά, κι έχεις μπει σε καραντίνα, αποστειρωμένη για δυο μήνες, το καλό που σου θέλω όταν βγεις πάλι έξω πρόσεχε γιατί και κουνούπι να σε τσιμπήσει μπορεί να κλατάρεις.

Πάρε τα φάρμακα για το αλλεργικό άσθμα, τα αντιόξινα για το στομάχι, τα αντιυπερτασικά για να κατεβάσεις νούμερα, τα αντιπηκτικά για να κυκλοφορεί το αίμα στο ακίνητο κορμί σου, τα χαπάκια για να κοιμάσαι τα βράδια, και τα πολυβατιμινούχα σκευάσματα για να τσοντάρεις στις ελλείψεις που δεν μπορείς να καλύψεις με τα πλαστικά σκουπίδια που τρως, και βγες έξω προσεκτικά. Το σώμα σου, όπως και το μυαλό σου έχουν μεταλλαχθεί προ πολλού σε άδειους τενεκέδες. Και στο τέλος αυτής της τραγικής πορείας, εσύ η κορωνίδα της δημιουργίας, μπορεί τελικά ενώ φιλοδοξείς πως θα κατακτήσεις το διάστημα, να σβήσεις από ένα κρυολόγημα στο ράτζο σε κάποιο διάδρομο κάποιας υποβαθμισμένης μονάδας υγείας.

Α.. ξέχασα δεν θα σου συμβεί αυτό γιατί έρχεται το εμβόλιο. Το οποίο θα σου εξασφαλίσει χρόνο, μέχρι την επόμενη πανδημία, και θα γλυτώσεις κι από εκείνη με τον ίδιο τρόπο πλέον, καραντίνα και εμβόλιο, καραντίνα και εμβόλιο. Αυτό είναι το σενάριο. Αλλά μια στιγμή. Είναι έτσι? Εσύ κόλλησες? Εσύ ο άλλος? Η οικογένεια σου? Οι γνωστοί σου? Εκείνος εκεί που κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα? χωρίς γάντια? Τα παιδιά που δούλευαν στα εργοστάσια, στα σουπερ μάρκετ, οι σκουπιδιάρηδες? οι καθαρίστριες? όλο το νοσηλευτικό προσωπικό? θα πρέπει να είναι ΟΛΟΙ μολυσμένοι αφού αυτό κόλλαγε κι από τον αέρα, και από μια απλή επαφή με ένα πακέτο μακαρόνια... ή όχι?  Γιατί η καραντίνα δεν ήταν γενικευμένη. Τελικά από τι μας προστάτευε? Ο κίνδυνος ήταν ο υπάλληλος, ο καθηγητής, ο μαθητής, που κλείστηκαν στο σπίτι μαζί με τους γέρους? Κι αυτοί που έμεναν έξω αναγκαστικά? Τι συνέβη είναι όλοι μολυσμένοι?
Και τώρα λέει βγαίνουμε με προσοχή... Χθες μόλις κινδύνευες να κολλήσεις με ένα φτέρνισμα. Τώρα τι γίνεται τελικά? Αποκτήσαμε ανοσία ή έπαψε το ενδιαφέρον των προστατών μας γιατί χάνονται λεφτάκια. Κι αν τελικά βγούμε, πάμε παραλίες , σε καφετέριες, σε ταβέρνες, ταξιδέψουμε και κάνουμε τις διακοπές μας και δεν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, θα φταίει ο καλός καιρός?  Γιατί κάποιος από αυτούς τους επιστήμονες θα πρέπει να εξηγήσει πως αφού δεν υπάρχει η ανοσία αγέλης, και δεν υπάρχει εμβολιασμός ή θεραπεία, τι συνέβη και τελικά δεν θα μολυνθούμε όλοι? Ηταν μούφα η επικινδυνότητα (την ύπαρξη δεν την αμφισβητώ) ή μήπως το dna μας είναι όντως εξωγήινο εδώ στην αποικία του νότου της Ευρώπης?

Τελικά το σημαντικότερο ερώτημα, ένας υγιής, γερός οργανισμός, με δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, γιατί κινδυνεύει από αυτό τον ιο σε διαφορετικό βαθμό από κάθε άλλο ιο?  Και αν κάποιος μου απαντήσει πως εκείνος δεν κινδυνεύει, αλλά κινδυνεύουν οι γέροι και οι αδύναμοι και γι΄αυτό πήραμε τέτοια μέτρα προστασίας, θα γελάω μέχρι αύριο, όταν σκεφθώ πως ζω στη χώρα που κάποιος ξεστόμισε το περίφημο "και δεν πεθαίνουν κιόλας" και ακόμα ζει ελεύθερος. Θα γελάω μέχρι αύριο, όταν σκεφθώ πως εδώ στη μνημονιακή Ελλάδα που η ανθρώπινη ζωή μετριέται μόνο στο πόσο ωφέλιμη είναι σε σχέση με τα τραπεζικά καρτέλ, τους έπιασε ο πόνος να προστατέψουν τον πληθυσμό από ένα ιο. Αλήθεια τώρα πιστεύετε αυτό το ξεκάθαρο δούλεμα?

Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει σκαρφιστεί το διεστραμμένο και άπληστο για κέρδος μυαλο τους. Δεν μπορώ να δω το μέλλον με μια μαγική σφαίρα για να κολλήσω τα κομμάτια από το παζλ που τώρα είναι διάσπαρτα. Δεν μπορώ να έχω τις γνώσεις, για να πάρω την ευθύνη να πω πως ένας ιος είναι πιο ισχυρός και πως μπορεί να καταπολεμηθεί. Μπορώ όμως και έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να απορώ, να ρωτάω, και να αμφισβητώ. Μπορώ επίσης να μην έχω καμία εμπιστοσύνη ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ανθρώπων που έχουν αποδείξει πως δεν τους καίγεται καρφί αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε. Σε κυβερνήσεις που κλέψανε τα ταμεία, μετατρέψανε τη χώρα σε αποικία, κόψανε μισθούς και συντάξεις, βάλανε λουκέτα και οδήγησαν σε αυτοκτονία εκατοντάδες συμπολίτες, φέρανε σε επίπεδο εξαθλιώσης χιλιάδες οικογένειες, αφαίρεσαν την ελπίδα και το μέλλον από τις επόμενες γενιές και έχουν φουσκώσει τους δικούς τους λογαριασμούς τους σε εξωτικούς προορισμούς. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ καρτέλ ευρωπαϊκά ή παγκόσμια, που κάνουν μπίζνες πάνω στον ανθρώπινο πόνο και ντιρεκτίβες βγαλμένες από τα μυαλά, αδίστακτων εμπόρων των εθνών που μπορούν άνετα να συμμετέχουν στη γενοκτονία ενός πληθυσμού είτε με πολέμους είτε με οικονομική εξόντωση, και να θέλουν τώρα να μου πουν πως νοιάζονται μήπως κολλήσω έναν ιο και αρρωστήσω. Σε καρτέλ που παριστάνουν τώρα τη Μαρία Τερέζα και  έχουν διασπύρει αν την υφήλιο κάθε νούμερο που μέσα από βιντεάκια και εικόνες χαμογελάει και λέει "κι εγώ κόλλησα και μένω σπίτι" "κι εμείς μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε" "μείνε σπίτι και κάνε γιόγκα" "μένουμε σπίτι και παίζουμε με τα παιδιά μας"

Χαμογέλα, όλα θα πάνε καλά... το διαβεβαιώνουν και οι ifluencers....

Σοβαρολογείτε? Μπορεί να είσαστε τόσο ηλίθιοι?




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου