Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ

 




…. ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΒΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ…

Το κείμενο που θα γράψω σήμερα, δεν θα αρέσει. Λυπάμαι αλλά γράφω πάντα αυτά που πιστεύω, χωρίς να χαϊδεύω τα αυτιά κανενός και χωρίς να εντάσσομαι αναγκαστικά στη κάθε «μόδα» για να εισπράττω χεράκια και γελάκια στο φατσοβιβλίο.

Πριν λίγες μέρες ανάρτησα ένα «αστειάκι» από άλλη σελίδα, που έγραφε «τελικά σ αυτήν εδώ τη χώρα, ο μόνος που δεν την έπεσε σε κάποια είναι ο Γκουσγκούνης». Το τραγικό είναι πως τελικά δεν ήταν αστειάκι όπως φαίνεται, αλλά όντως η μόνη ‘’τέχνη’’ που παρέμεινε καθαρή στον γενικευμένο εξευτελισμό όλων των χώρων θεάματος, είναι η πορνογραφία.

Οι κάτοικοι αυτής της χώρας το έχουν στ΄αληθεια τερματίσει σε ανοησία. Θεωρούσα τους Αμερικάνους βλαμμένους αλλά σκέψου τι είναι τα φτωχά αντίγραφα τους. Είναι αυτονόητο, πως στη χώρα που κάθε τόσο γεννιούνται ‘’πεφτοσυννεφάκηδες’’ που δεν ήξεραν π.χ. πως υπήρχε ρουσφέτι, πελατειακό κράτος, κλεψιά και μίζες, ξεπουλημένοι πολιτικοί, βρώμικα παιχνίδια εξουσίας, συμμορίες που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο κλπ.,

Τώρα πέφτουν επίσης από το συνεφάκι τους γιατί ανακάλυψαν πως γίνονται ‘’βρωμιές’’ στα καμαρίνια, στα αποδυτήρια, στους εργασιακούς χώρους γενικότερα. Και το ανακαλύπτουν αυτό από δεκάδες φωνές που βγάζουν τις αράχνες από το στόμα και αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα που συνέβησαν 10,20,30,40 χρόνια πριν… δεν ξέρω ίσως και πριν τον πόλεμο, να βγουν αν μερικές γιαγιάδες υπάρχουν ακόμα.

Και όλες αυτές οι φωνές ξέσπασαν την ίδια στιγμή μετά από μία και μοναδική φωνή, που είχε λέει το θάρρος να καταγγείλει κάτι που έγινε στα νιάτα της. Κάτι σαν την πανδημία που μία που εμφανίστηκε στη Γιουχάν και σε 2 μήνες είχε απλωθεί σε όλο το πλανήτη και όλα τα κράτη αυτόματα εφάρμοσαν τα ίδια μέτρα , όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα, όλοι οι αστέρες αρρώστησαν ταυτόχρονα από τον ιό, και έλεγαν τα ίδια πράγματα χαμογελώντας στα αποβλακωμένα πλήθη.

Έτσι κι εδώ σ΄αυτή τη φτωχή χώρα, που εδώ και πολλά χρόνια οι στατιστικές της ντροπής για ενδοοικογενειακή βία, για βιασμούς, δολοφονίες γυναικών, δημοσιεύονται δειλά σε κάτι τελευταία αρθράκια στο τύπο και αν… και που το πανελλήνιο έχει κανονικά γραμμένο στ΄@ρχίδια του,  κάθε τέτοιου είδους φρίκη εκτός κι αν γίνει ντόρος στη τηλεόραση, ο καλός πολίτης της διπλανής πόρτας, που το βράδυ μπορεί να ακούει το Μήτσο να πλακώνει πάλι στα χαστούκια τη Μαρία κι αυτός απλά κλείνει το παράθυρο γιατί δεν είναι δική του δουλειά, τώρα υποφέρει και πονάει, γιατί στα καμαρίνια η ανερχόμενη στάρλετ εκβιάστηκε από τον πορνόγερο για να πάρει το ρολάκι. Κι αφού του έκατσε και το πήρε το ρολάκι τώρα που είναι διάσημη κάποιες δεκαετίες μετά θα του δείξει του π@ύστη τι θα πάθει…

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κλπ , όλοι έχουν ξεκινήσει ένα τρελό χορό και ξεμπροστιάζουν λένε το σάπιο κύκλωμα… το οποίο σάπιο κύκλωμα υπηρετούν χρόνια τώρα, χωρίς να έχουν βγάλει κιχ, τους έχουμε φάει στη μάπα στις κίτρινες φυλλάδες να επιδεικνύουν τα ωραία σπίτια τους, τα ειδύλλια τους, το ποιος πήδηξε ποιαν, ποιος παντρεύτηκε, ποιος χώρισε, ποια γκαστρώθηκε κλπ. Και τώρα ξαφνικά όλο αυτό το κύκλωμα καταρρέει γιατί φαίνεται πως για κάποιο περίεργο λόγο, οι κακοποιημένες γυναίκες τώρα πήραν το θάρρος να τα βγάλουν στη φόρα.

Το τραγικό μέσα σ΄αυτό το καραγκιοζιλίκι είναι πως κανείς δεν θα μάθει ποτέ για εκείνες τις κοπελίτσες που τους την έπεσε ο κωλόγερος, αλλά επειδή δεν του έκατσαν, δεν πήραν ποτέ κανένα ρόλο και δεν τις έμαθε ποτέ κανείς, οι τραγουδίστριες που επειδή δεν του έκατσαν συνέχισαν να τραγουδάνε από το σπίτι τους …. Όπως κι εκείνες τις άλλες που επειδή δεν έκατσαν δεν κράτησαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν στο δρόμο, σε σχέση με εκείνη τη μετανοημένη μάνατζερ που αναπολεί μέσα στη βίλα της , εκείνες τις άσχημες μέρες που έπρεπε να κάνει τόσες υποκλίσεις για να ανέβει τα σκαλάκια της ιεραρχίας…. Όπως εκείνες που μέσα στα σπίτια τρώνε το ξύλο της αρκούδας, και ψάχνουν μια διέξοδο, αλλά οι άνθρωποι που θα την αντικρίσουν, μπάτσοι, γιατροί, η κυρα Κατίνα στο γωνιακό σπίτι… ‘’δεν είναι σίγουροι’’ μπορεί τα πλευρά της όντως να τα έσπασε πέφτοντας από τη σκάλα.  Πόσες φορές ένα τέτοιο δύστυχο πλάσμα επειδή δεν έχει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, και δεν βγάζει «είδηση» πιασάρικη, δεν βρίσκει καμμία βοήθεια και επιστρέφει στο δολοφόνο… για να συνεχιστεί το βασανιστήριο μέχρι που κάποια μέρα θα βρεθεί νεκρή και τότε θα γίνει επί τέλους ‘’είδηση’’.

Στα κυκλώματα που ασχολούνται με κινηματογράφο, θέατρο, μουσική, όπως και στο τομέα τηλεόραση, ενημέρωση κλπ. Είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γνωστό και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο πως πολλές ‘’διασημότητες’’ έχουν γράψει ‘’χιλιόμετρα’’ για να γίνουν αυτό που έγιναν. Το έχω στο κάτω μέρος του σώματος ένα ‘’καλό κεφάλαιο’’ το εκμεταλλεύτηκαν πολλές και έγιναν σεβαστές κυρίες επώνυμες, είτε οι ίδιες ως διασημότητες, είτε σαν σύζυγοι μεγαλοκαρχαριών, πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ, οι οποίες πολύ απλά ήταν πολύ τσαχπίνες και καπάτσες και δεν έμειναν να τους πιάνει το κ@λο ο καθένας αλλά κατάφεραν στο τέλος να τους τον πιάνει κάποιος που άξιζε το κόπο του σε χρήμα και δόξα.

Και όχι δεν ισοπεδώνω κάθε φωνή που ακούστηκε, ούτε δίνω ελαφρυντικό σ΄αυτούς του γελοίους που όλοι υποπτευόμαστε πως ήταν ανώμαλοι και ξεφτίλες, φαινόταν στις φάτσες τους, δεν έπρεπε να είναι κανείς ιδιοφυία για να τους καταλάβει, με αηδιάζει αυτό το ψεύτικο, το υποκριτικό, το στημένο που πατάει πάνω σε ένα θέμα που είναι τραγικό, είναι ντροπή για κάθε κοινωνία. Και τώρα ακόμα πιο ντροπή, γιατί αν υπήρχε η ευκαιρία να έθρουν στη φόρα αληθινά εκγλήματα απέναντι σε ανηλίκους, σε πράξεις ειδεχθείς που θα έπρεπε να πάνε μέσα ισόβια διάφορα καθάρματα, γίνεται όλο αυτό το τσίρκο και παίζει το γελοίο ο ένας λέει μου έπιασαν το κ@λαράκι και ο άλλος να λέει, συγνώμη δεν το ηθελα... Τι μ@λακίες είναι αυτές που κάθεστε κι ακούτε ? Είστε σοβαροί? 

Με αηδιάζει αυτή η υποκριτική κοινωνία, που έχει επιλεκτική οδύνη, επιλεκτική ντροπή, επιλεκτική ενοχή για το κάθε τι , αρκεί να της το χώνουν στο μυαλό με το φτυάρι σαν σκατά τα χαζοκάναλα και τα φατσοβιβλία. Με αηδιάζει το γεγονός πως ξαφνικά όλοι νοιώθουν αγανάκτηση γιατί οι αγαπημένοι επώνυμοι,  που με ζήλο οι κυράτζες, παρακολουθούν τη ζωή τους στις κουτσομπολίστικες φυλλάδες στα κομμωτήρια, έχουν περάσει άσχημες στιγμές στα νιάτα τους, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι,  που δεν έχουν θέση σ΄αυτές τις φυλλάδες ούτε απολαμβάνουν τα κέρδη και τη δόξα που απολαμβάνει κάθε μετανοημένη αδελφή του ελέους, βιάζονται καθημερινά με κάθε τρόπο, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μιλώντας, είτε το σώμα τους είτε η ψυχή τους ή και τα δύο…

Η έκπληκτη Ελλάδα που μετά από το μεγάλο φαγοπότι και την ασύστολη κλοπή, των ημερών των πράσινων και γαλάζιων κόκκων της μεταπολίτευσης,  έπεσε από τα σύννεφα με τα μνημόνια της ντροπής, τη φτωχοποίηση και το γενικευμένο ξεπούλημα.

Η χαζοχαρούμενη Ελλάδα που χρόνια τώρα έχει ανάγει σε ινδάλματα γελοίες τηλεπερσόνες, ατάλαντους ηθοποιούς, ανώμαλους, πουταναριά, ψεύτες και απατεώνες, που έχει αποκτήσει πρότυπα και συνήθειες που την φέρνουν σε επίπεδο χολυγουντιανής μπίμπο, με φουσκωμένα βυζιά και γραμμωμένους κοιλιακούς, που ξεφωνίζει μαλακίες και διαφημίζει οδοντόκρεμες και σερβιέτες, τώρα ανακαλύπτει άλλη μια φορά τον τροχό….

Και συγκινείται,

Και γράφει κείμενα οργής στα φατσοβιβλία,

Και νοιώθει τόσο metoo ,

Κι εγώ νοιώθω τόσο me no….

Έλεος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου