Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΠΕΙΡΑΜΑ : ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ : ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΤΟΧΟΣ : ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ : ΟΘΟΝΕΣ, ΚΑΛΩΔΙΑ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 


Είναι ακριβώς όπως ένα εργαστήριο όπου διεξάγονται πειράματα υπνωτισμού με πολύ εξελιγμένες τεχνικές. Τα ανθρώπινα πειραματόζωα κάθονται σε αναπαυτικές πολυθρόνες, με καλώδια στο κεφάλι τους, συνδεδεμένα με ένα υπερ υπολογιστή. Μπροστά τους οθόνες τηλεόρασης, όπως έχουμε δει σε αρκετές ταινίες «επιστημονικής φαντασίας»… Στις πολυθρόνες κάθονται άτομα, όπως ο έφηβος Αλεξ, από το κουρδιστό πορτοκάλι, ή ο Γουίνστον από το 1984, ή μπορεί απλά να είναι ένα εξελιγμένο Παβλοφικό πείραμα, όπου πρώτα εικόνες σε τρομοκρατούν και γεμίζουν τη ψυχή σου φόβο, στη συνέχεια κάποιος παρουσιάζεται σαν σωτήρας, ο «μεγάλος αδελφός», «ο πατερούλης», ο «μεσσίας» ή οτιδήποτε άλλο φαντάζει ισχυρό, αήττητο, και σου δίνει τη λύση. ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΥΠΑΚΟΗΣ.

Παλιότερα, όλοι αυτοί οι «σωτήρες» ίδρωναν περισσότερο για να τα καταφέρουν, γιατί υποπτευόντουσαν πως μέσα στο κοπάδι υπάρχουν αρκετά μαύρα πρόβατα, ίσως και συλλογικές μνήμες, εξαιτίας των οποίων, τα πλήθη κοίταζαν καχύποπτα τα παιχνίδια εξουσίας, ή τουλάχιστον τα αναγνώριζαν σαν τέτοια. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, έγινε το όνειρο των τυράννων πραγματικότητα. Η  δυνατότητα συλλογικής παραπληροφόρησης σε άμεσο χρόνο, συλλογικής χειραγώγησης και εξαπάτησης, η εμφύσηση στο μυαλό των ανθρώπων πως για να το λένε όλοι, είναι αλήθεια, για να φοβούνται όλοι, πρέπει να φοβάμαι κι εγώ, ο μαζικοποιημένος τρόπος αντίληψης απόλυτο εργαλείο στα χεριά των τυράννων.  

Σε ένα χωριό χαμένο στο χάρτη κάπου στο ειρηνικό έγινε μια σφαγή αθώων. Σε κάποια άλλη εποχή κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για μια τέτοια είδηση, ή και αν την άκουγε δεν θα έδινε περισσότερη σημασία, γιατί ούτε γνώριζε που πέφτει ο ειρηνικός ούτε φοβόταν ότι αυτό το γεγονός θα τον επηρεάσει. Σήμερα όμως αυτή η είδηση θα μπορούσε να ήταν ως εξής «σε ένα νησί στο ειρηνικό κάποιοι τρομοκράτες που τους λένε Χ έσφαξαν αθώους (ανατριχιαστικές εικόνες στην οθόνη, άρα άμεση επαφή κι ένα κρύο χέρι να αγγίζει το μυαλό, οι εικόνες μπορούν απλά να είναι μια καλή σκηνοθεσία και να μην υπάρχει καν το χωριό!!! wag the dog ), συνεχίζοντας «οι Χ δρουν σε πολλές χώρες» (ίσως μας αφορά κι εμάς λοιπόν), και ο στόχος «πληροφορίες απόρρητες που διέρρευσαν (εφέ μυστηρίου) αναφέρουν πως αυτοί οι Χ υποθάλπτονται από το κρατίδιο Ψ. Οι τρομοκρατικές ειδήσεις για 1-2 μήνες γεμίζουν από αποτρόπαιες πράξεις των Χ και την απαράδεκτη στάση του κρατιδίου Ψ. Αφού τα πειραματόζωα έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο που διατρέχουν, ο μεγάλος αδελφός ενημερώνει, μην φοβάστε, εγώ είμαι εδώ, θα ισοπεδώσω το κράτος Ψ , τη φωλιά του φιδιού, και η ανθρωπότητα θα είναι ήσυχη. Τότε τα πειραματόζωα μπορούν να παρακολουθήσουν σκηνές γενοκτονίας σε μια χώρα που μπορεί να μην τους είχε ενοχλήσει ποτέ,  αλλά θα ξέρουν πως είναι για το καλό τους. Οταν όλο αυτό το σκηνικό θα έχει ολοκληρώσει το στόχο του, οι ειδήσεις ξαφνικά δεν θα το αναφέρουν, και τα πειραματόζωα δεν θα θυμούνται καν τι συνέβη, απλά θα έχουν εκπαιδευτεί σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, όταν θα ακούς τις λέξεις "τρομοκράτης", "νησί", "ειρηνικός", και τα γράμματα Χ και Ψ, ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. 

Από τη στιγμή που τα καλώδια είναι καλά τοποθετημένα στο νευρωνικό μας δίκτυο ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΩΝΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΕΜΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΣΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΙΣΧΟΣ… ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Τα κεφάλια αριστερά.. ένας τρομερός τρομοκράτης που γκρεμίζει πύργους

Τα κεφάλια δεξιά… ένας επικίνδυνος τύραννος που απειλεί την ειρήνη….

Ξανά τα κεφάλια αριστερά… ένας τρομερός ιος που θα αφανίσει την ανθρωπότητα

Πάλι τα κεφάλια δεξιά …. Ένας πόλεμος που θα μας εξαφανίσει

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.

Πως αλλιώς να το πούμε, να το εκφράσουμε, να το φωνάξουμε? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Οι γονείς σου έμαθαν αυτά που τους ΕΠΕΒΑΛΑΝ να σου μάθουν.

Το σχολείο, το πανεπιστήμιο, διδάσκει αυτά ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ να διδαχθείς.

Ο άντρας, η γυναίκα που ονειρεύεσαι κινείται στα ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ.

Τα πράγματα που θα παλέψεις να αποκτήσεις είναι ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Η εργασία σου θα είναι Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Τον ελεύθερο χρόνο τον αναλώνεις σύμφωνα ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Στο τελικό στάδιο του πειράματος ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ….ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ… ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ… ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ…

Και τώρα θα έρθει  η δυστυχία, η πείνα από έναν ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Και συνεχίζουν να σε εξαπατούν πως οι τάδε είναι καλοί, οι άλλοι κακοί και θα σου ζητήσουν ΠΑΛΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, και θα το κάνεις περήφανα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο ζώντας σε «ειρήνη»

Ο καθένας πρέπει να σκεφθεί ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Ας κάνουμε την προσπάθεια μας, το δικό μας πείραμα να δούμε αν είμαστε ικανοί. Μια φορά ήμουν στο σπίτι με κομμένο ρεύμα, ήταν απίστευτη η ησυχία, η γαλήνη που ένοιωσα τη νύχτα γύρω μου…Αν δεν είχα τα παιδιά μου και ήμουν μόνη παίζει να επέλεγα να είμαι χωρίς ρεύμα.

Μας έχουν κάνει τρομερή ζημιά στο μυαλό.

Πρέπει να το σταματήσουμε άμεσα, με κάθε τρόπο.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου