Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ GASLIGHTING ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

 


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ https://comedonchisciotte.org/il-gaslighting-delle-masse/

CJ Hopkinsconsentfactory.org

ΤΟ GASLIGHTING ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

Για τους μελετητές της επίσημης προπαγάνδας, του ελέγχου του μυαλού, του συναισθηματικού καταναγκασμού και άλλων ύπουλων τεχνικών χειραγώγησης, η εκτόξευση της νέας κανονικότητας  ήταν πραγματικός μπόνους. Ποτέ πριν δεν είχαμε δει  σε πραγματικό χρόνο την εφαρμογή και τα αποτελέσματα αυτών των ισχυρών τεχνολογιών σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Σε λίγο περισσότερο από δυόμισι χρόνια, η συλλογική μας «πραγματικότητα» αναθεωρήθηκε ριζικά.  Εκατομμύρια (μάλλον δισεκατομμύρια) άνθρωποι έχουν ρυθμιστεί να πιστεύουν μια σειρά από προφανώς γελοίους ισχυρισμούς, που δεν βασίζονται σε τίποτα, που επανειλημμένα διαψεύστηκαν από ευρέως διαθέσιμα στοιχεία, αλλά που ωστόσο έχουν επιτύχει να είναι η πραγματικότητα. Μια ολόκληρη φανταστική αφήγηση γράφτηκε με βάση αυτούς τους αβάσιμους και γελοίους ισχυρισμούς. Δεν θα διαγραφεί εύκολα ή γρήγορα.

Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο σας προσπαθώντας να αντιμετωπίσω αυτούς τους ισχυρισμούς. Έχουν απομυθοποιηθεί επανειλημμένα και διεξοδικά. Ξέρεις τι είναι και μπορείς να το πιστέψεις ή να μην το πιστέψεις. Σε κάθε περίπτωση, η επανεξέταση και η διάψευση τους δεν θα άλλαζε τίποτα.

Αντίθετα, θα ήθελα να εστιάσω σε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνολογία ελέγχου του νου, η οποία έχει κάνει, και εξακολουθεί να κάνει, τη βαριά δουλειά της εφαρμογής της νέας κανονικότητας. Θέλω να το κάνω αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι ο έλεγχος του νου είναι (α) μια «θεωρία συνωμοσίας» ή (β) κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ναρκωτικά, μικροκύματα, χειρουργική επέμβαση, βασανιστήρια ή άλλα επεμβατικά φυσικά μέσα. Φυσικά, υπάρχει μια τεράστια και καλά τεκμηριωμένη ιστορία της χρήσης τέτοιων επεμβατικών φυσικών τεχνολογιών (βλ., για παράδειγμα, την ιστορία του διαβόητου προγράμματος MKULTRA της CIA), αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, ο έλεγχος του νου μπορεί να επιτευχθεί με πολύ λιγότερα.

Μια από τις πιο βασικές και αποτελεσματικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αιρέσεις, τα ολοκληρωτικά συστήματα και τα άτομα με φασιστικές τάσεις για να αποπροσανατολίσουν και να ελέγξουν το μυαλό των ανθρώπων είναι το «gaslighting». Μάλλον γνωρίζετε αυτόν τον όρο. Εάν όχι, ακολουθούν ορισμένοι ορισμοί:

«Είναι η χειραγώγηση ενός άλλου ατόμου ώστε να αμφιβάλλει για τις αντιλήψεις, τις εμπειρίες ή την κατανόηση των γεγονότων». Αμερικάνικη Ομοσπονδία Ψυχολογίας

«Μια ύπουλη μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης και ελέγχου. Τα θύματα του gaslighting τροφοδοτούνται σκόπιμα και συστηματικά με ψευδείς πληροφορίες που τα κάνουν να αμφισβητούν αυτό που ξέρουν ότι είναι αλήθεια, συχνά για τον εαυτό τους. Μπορεί να καταλήξουν να αμφιβάλλουν για τη μνήμη τους, την αντίληψή τους και ακόμη και τη λογική τους».

«Μια μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης στην οποία ο θύτης προσπαθεί να σπείρει αμφιβολίες και σύγχυση στο μυαλό του θύματος. Γενικά, οι gaslighting προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη και έλεγχο πάνω στο άλλο άτομο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αναγκάζοντάς το να αμφισβητεί τη δική του κρίση και διαίσθηση». Ινστιτούτο Νιούπορτ 

Ο κύριος στόχος του gaslighting είναι να μπερδέψει, να εξαναγκάσει και να χειραγωγήσει συναισθηματικά το θύμα, ώστε να εγκαταλείψει την αντίληψή του για την πραγματικότητα και να αποδεχτεί τη νέα «πραγματικότητα» που του επιβάλλεται. Το αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς η ικανότητα του θύματος να εμπιστεύεται την αντίληψή του, τα συναισθήματά του, τους συλλογισμούς και τη μνήμη του ιστορικών γεγονότων, κάνοντάς το να εξαρτάται πλήρως από το τι είναι πραγματικό, τι «πραγματικά» συνέβη και πώς πρέπει να το ακούσει.

Οποιοσδήποτε έχει βιώσει το gaslighting στο πλαίσιο μιας καταχρηστικής σχέσης, αίρεσης ή ολοκληρωτικού συστήματος, ή έχει εργαστεί σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες, μπορεί να σας πει πόσο ισχυρό και καταστροφικό είναι. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, τα θύματα απογυμνώνονται τελείως από την αίσθηση του εαυτού τους και παραιτούνται εντελώς από την ατομική τους αυτονομία. Ανάμεσα στα πιο γνωστά και δραματικά παραδείγματα είναι η περίπτωση της Patty Hearst, του Jim Jones People's Temple, της οικογένειας Manson και διάφορες άλλες λατρείες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το gaslighting συμβαίνει καθημερινά, μακριά από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης, σε αμέτρητες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Από την άνοιξη του 2020, έχουμε υποβληθεί σε  gaslighting σε πρωτοφανή κλίμακα. Κατά μία έννοια, το PSYOP της «αποκαλυπτικής πανδημίας» ήταν μια μεγάλη γενικευμένη εκστρατεία gaslighting (η οποία περιλαμβάνει αμέτρητες μεμονωμένες περιπτώσεις gaslighting) ενάντια στις μάζες σε όλο τον κόσμο. Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας είναι μόνο ένα ακόμη παράδειγμα.

Ουσιαστικά, συνέβη την περασμένη Δευτέρα,  στέλεχος της Pfizer να επιβεβαιώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η εταιρεία του δεν γνώριζε εάν το «εμβόλιο» της Covid εμπόδιζε τη μετάδοση του ιού, ενώ διαφημίστηκε ότι έκανε ακριβώς αυτό, όταν επιβλήθηκε. τις μάζες τον Δεκέμβριο του 2020. Ο κόσμος είδε το βίντεο όπου το στέλεχος παραδέχτηκε το γεγονός ή το άκουσε και θύμωσε. Έγραψαν tweet και δημοσίευσαν στο Facebook βίντεο του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Albert Bourla, του Bill Gates, του διευθυντή του CDC, επίσημων προπαγανδιστών όπως η Rachel Maddow και διάφορων άλλων «ειδικών» και «αρχών» που είχαν πει κατάφωρα ψέματα στο κοινό , υποσχόμενοι στους ανθρώπους ότι Το "εμβόλιο" θα "αποτρέψει τη μετάδοση", "και θα προστατεύσει άλλους ανθρώπους από τη μόλυνση", "θα σταματούσε τον ιό στην αρχή του" και ούτω καθεξής. Αυτοί οι ανόητοι ισχυρισμοί (όλα ψέματα) ήταν η δικαιολογία για τον διαχωρισμό και τη συστηματική δίωξη των «ανεμβόλιαστων» και για το φανατικό και γενικευμένο μίσος οποιουδήποτε αμφισβητούσε την επίσημη αφήγηση για το «εμβόλιο» και την επίσημη ιδεολογία της Νέας Κανονικότητας, το μίσος που επιμένει ακόμα και σήμερα.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της «νέας κανονικότητας»  (δηλαδή μέσα ενημέρωσης, «ειδικοί στην υγεία» και άλλοι) ανταποκρίθηκαν στην ιστορία με προβλέψιμους τρόπους. Την αγνόησαν, ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί. Όταν συνέβει, έβγαλαν τους «ελεγκτές δεδομένων» (δηλαδή τους «gaslighters»)Το Associated Press, το Reuters, το PolitiFact και άλλους επίσημους οργανισμούς που ασχολούνται με το gaslighting  και δημοσίευσαν μακροσκελή «fact-checking» που θα έκαναν ένα σοφιστή να κοκκινίσει. Διαβάστε τα και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αποτελούν τέλεια παραδείγματα επίσημου gaslighting , που δημιουργήθηκαν για να αποσπάσουν την προσοχή του χρήστη από την ουσία και να τον οδηγήσουν σε μια συζήτηση χωρίς νόημα λεπτομερειών και ορισμών. Μοιάζουν ακριβώς με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος που αξιολύπητα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν γραπτές αποδείξεις ότι ο Χίτλερ διέταξε την Τελική Λύση… δεν υπάρχουν, αλλά δεν έχει σημασία. Είναι βέβαιο ότι ο Χίτλερ είχε διατάξει την Τελική Λύση και είναι βέβαιο ότι είπαν ψέματα για τα «εμβόλια».

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο αποδείξεις για τα ψέματά τους… tweets, βίντεο, άρθρα και ούτω καθεξής.

Αυτό είναι που κάνει το gaslighting τόσο απογοητευτικό για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι συμμετέχουν με καλή πίστη στη συζήτηση γεγονότων και αλήθειας.

Αλλά δεν λειτουργεί έτσι ο ολοκληρωτισμός. Οι New Normals, όταν επαναλαμβάνουν ό,τι οι αρχές τους ζήτησαν να επαναλάβουν (για παράδειγμα, «εμπιστεύεστε την επιστήμη», «ασφαλές και αποτελεσματικό», «κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι θα εμπόδιζαν τη μετάδοση»), δεν ανησυχούν για το αν είναι πραγματικά αλήθεια ή αν έχει κάποιο νόημα.

Αυτό το είδος ελέγχου δεδομένων δεν έχει σκοπό να πείσει ότι κάτι είναι αλήθεια ή ψευδές. Και σίγουρα δεν έχει σκοπό να μας πείσει. Είναι επίσημα σενάρια και κλισέ που καταστρέφουν τη σκέψη που πρέπει να επαναλαμβάνουν οι New Normals, όπως οι οπαδοί μιας λατρείας που επαναλαμβάνουν «μάντρα» για να καθαρίσουν το μυαλό τους και να μπλοκάρουν οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση ή απειλεί την «πραγματικότητα» της λατρείας.

Μπορείτε να τους παρουσιάσετε τα πραγματικά γεγονότα και θα χαμογελάσουν εν γνώσει τους, θα τα αρνηθούν ξεδιάντροπα και θα σας υποστηρίξουν επειδή δεν «βλέπετε την αλήθεια».

Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα με το gaslighting .

Για να μπορέσετε να κάνετε αυτού του είδους τη χειραγώγηση , πρέπει να είστε σε θέση εξουσίας ή να ασκήσετε κάποια άλλη μορφή εξουσίας πάνω σε κάποιον. Αυτός ο κάποιος πρέπει να χρειάζεται κάτι ζωτικής σημασίας από εσάς (για παράδειγμα, βιοπορισμό, οικονομική ασφάλεια, αίσθηση κοινότητας, εξέλιξη σταδιοδρομίας ή απλώς αγάπη). Δεν μπορείς να πλησιάσεις έναν τυχαίο άγνωστο στο δρόμο και να αρχίσεις να τον χειραγωγείς. Θα γελούσε στα μούτρα σου.

Ο λόγος που οι αρχές της Νέας Κανονικότητας κατάφεραν να κακομεταχειριστούν ψυχολογικά τις μάζες τόσο αποτελεσματικά είναι ότι οι περισσότερες μάζες χρειάζονται κάτι από αυτές… δουλειά, φαγητό, στέγη, χρήματα, ασφάλεια ή οτιδήποτε άλλο είναι απρόθυμοι να διακινδυνεύσουν αμφισβητώντας αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία και τα ψέματά τους. Οι χειραγωγοί, οι καλλιτέχνες και οι power freaks γενικά το γνωρίζουν αυτό. Από αυτό εξαρτώνται, η απροθυμία σου να ζήσεις χωρίς κάτι. Δείχνουν κατευθείαν αυτό που θέλετε και απειλούν να σας το αφαιρέσουν (άλλες φορές εν γνώσει σας, μερικές φορές απλώς διαισθητικά).

Το gaslighting δεν λειτουργεί εάν είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε αυτό που ο χειραγωγός απειλεί να σας αφαιρέσει (ή να σταματήσετε να σας δίνει, ανάλογα με την περίπτωση), αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να το χάσετε πραγματικά, γιατί θα τιμωρηθείτε για την υπεράσπιση του εαυτού σας  , που δεν εγκαταλείπετε την αυτονομία και την ακεραιότητά σας και δεν έχετε συμμορφωθεί με την «πραγματικότητα» της λατρείας ή της καταχρηστικής σχέσης ή του ολοκληρωτικού συστήματος.

Έχω περιγράψει τη Νέα Κανονικότητα (δηλαδή τη νέα μας «πραγματικότητα») ως παθολογικό ολοκληρωτισμό και ως «λατρεία γραμμένη σε μεγάλη κλίμακα, σε κοινωνική κλίμακα». Χρησιμοποίησα την αναλογία του «Covidian Cult» επειδή κάθε ολοκληρωτικό σύστημα ουσιαστικά λειτουργεί ως λατρεία, με τη βασική διαφορά ότι, στα ολοκληρωτικά συστήματα, η ισορροπία των

μεταξύ της λατρείας και της κανονικής (δηλαδή κυρίαρχης) κοινωνίας αντιστρέφεται εντελώς. Η λατρεία γίνεται η κυρίαρχη (δηλαδή «κανονική») και η  κοινωνία και τα μη μέλη της λατρείας γίνονται οι «παρεκκλίνοντες».

Δεν θέλουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως «παρεκκλίνοντες» (γιατί δεν έχουμε αλλάξει εμείς, αλλά η κοινωνία) και το ένστικτό μας είναι να απορρίψουμε την ταμπέλα, αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς είμαστε... αποκλίνοντες. Είμαστε άνθρωποι που παρεκκλίνουμε από τον κανόνα, μια νέα νόρμα που απορρίπτουμε και αντιτιθέμεθα, αλλά που, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ο κανόνας, και ως εκ τούτου θα θεωρούμαστε και θα αντιμετωπίζουμε ως αποκλίνοντες.

Είμαι παρεκκλίνων. Έχω την αίσθηση ότι είσαι και εσύ. Δεδομένων των συνθηκών, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ντρέπεσαι. Αντιθέτως, πρέπει να το αποδεχτούμε και να το ξεπεράσουμε. Πάνω από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αυτό το σημείο, τη θέση μας σε αυτή τη νέα «πραγματικότητα».

Οδεύουμε προς το New Winter Normality n. 3. Η επίσημη προπαγάνδα αυξάνεται ήδη, αυξάνει τις «περιπτώσεις» που επινοούνται, μιλώντας για επαναφορά της υποχρέωσης της μάσκας, υποδαυλίζοντας το μαζικό μίσος προς τους «ανεμβόλιαστους» κ.ο.κ. Οι κυρίαρχες τάξεις του παγκόσμιου καπιταλισμού αγκαλιάζουν ανοιχτά τους νεοναζί. Γίνεται λόγος για «περιορισμένο» πυρηνικό πόλεμο. Ο φανατισμός, ο φόβος και το μίσος αφθονούν. Η ψυχολογική κακοποίηση των μαζών δεν μειώνεται. Πράγματι, αυξάνεται. Η καταστολή της διαφωνίας εντείνεται, όπως και η δαιμονοποίηση της μη συμμόρφωσης. Οι γραμμές χαράσσονται στην άμμο. Το βλέπεις και το ακούς, όπως κι εγώ.

Ξεκαθαρίστε τι είναι απαραίτητο για εσάς. Ξεκαθαρίστε τι είστε διατεθειμένοι να χάσετε. Μείνετε αποκλίνοντες. Μείνε ψύχραιμος. Δεν τελείωσε.

 

Πηγή: consentfactory.org

Σύνδεσμος: https://consentfactory.org/2022/10/16/the-gaslighting-of-the-masses/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου