Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.


 

Ναι θέλει ανάλυση το φαινόμενο Σπαρτιάτες το κατανοώ και θα γίνουν τις επόμενες ημέρες διάφορες αναρτήσεις από τους "σοφούς" του διαδικτύου. Από ότι βλέπω πάλι εστιάζουμε στην άνοδο της ακροδεξιάς (θυμηθήκαμε και τα τάγματα ασφαλείας και το Μελιγαλά κι είστε σίγουροι πως η νεολαία που ψήφισε Σπαρτιάτες ξέρει τι είναι όλα αυτά ), και δεν εστιάζουμε στο γιατί μόλις φτωχοποιείται μια χώρα αντί να ανεβαίνει η αριστερά, ανεβαίνει η ακροδεξιά.

Γιατί μόλις ο Ηλίας είπε ψηφίστε εκεί , 240.000 άτομα υπάκουσαν, και υποθέτω στη πλειοψηφία τους νέοι θα ήταν. Να σας πω και πως όταν είχε πάρει το μεγάλο ποσοστό η ΧΑ και η Καιτούλα που δούλευε στο κομμωτήριο που πήγαινα τους ψήφισε, κι όταν προσπάθησα να καταλάβω αν ήξερε από ιστορία εμφυλίου, πηγάδες, παρακράτος κλπ. δεν είχε καμιά απολύτως ιδέα. Ήξερε μόνο πως αυτοί είναι πατριώτες και οι κουμουνιστές προδότες.

Τώρα οι κουμουνιστές θα πρέπει να αναρωτηθούν σε μια τόσο κρίσιμη εποχή όπως τότε με τα μνημόνια, τους αγανακτισμένους και τις μούτζες στο Σύνταγμα, γιατί η Καιτούλα κατάλαβε πως αυτοί είναι πατριώτες και οι άλλοι προδότες? Μήπως γιατί εκείνους έβλεπε την ώρα που τα κόκκινα μαγαζιά ονόμαζαν τους αγανακτισμένους απολιτίκ, ανεγκέφαλους? Προσέξτε για να μην παπαγαλίσετε πάλι. Δεν μας ενδιαφέρει αν λέγανε αλήθεια η ψέμματα, αν ήταν στημένο όλο από το καθεστώς ή αν όντως ονειρευόντουσαν ναζί και πογκρόμ, λέμε για το τι έβλεπε η  Καιτούλα, που δεν έβλεπε στον ήλιο μοίρα και έμενε στο κέντρο ανάμεσα σε μπουρδέλα και πρεζέμπορους και το βράδυ κοιμότανε τριπλοκλειδωμένη. 

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφθείτε πως ίσως να μην έχετε το αλάθητο του Πάππα. ? Αν βέβαια πιστεύετε πως αξίζει κάποιος να ασχολείται με παρακατιανούς , (το άκουσα κι αυτό να το λέει μορφωμένος άνθρωπος αριστερός, να ισοπεδώνει τα πάντα λέγοντας με ύφος καρδιναλίου, με τα σκουπίδια θα ασχολούμαστε τώρα, τους ξέρουμε δεν αξίζει καν το κόπο να χαλάμε φαιά ουσία....)

Μερικές φορές νομίζω πως η ηλικωμένη μάνα μου με τα λίγα γράμματα που ξέρει , είναι ικανή να κατανοήσει καλύτερα που έχουμε φτάσει, από μερικούς καρεκλάτους πολιτικάντηδες  που δεν έχουν καταλάβει τη τύφλα τους. Είναι τα ερωτήματα που θέτω και σε φίλους που με ξέρουν πολύ καλά και τραβήξαμε διαφορετικούς δρόμους στην ωριμότητα μας. Τους λέω έχετε αναρωτηθεί γιατί έφυγα και δεν είμαι πια μαζί σας? Τι φταίει? Η συνήθης απάντηση που παίρνω είναι "έχασες το δρόμο σου κάποια στιγμή θα τον ξαναβρείς"

Μερικοί από αυτούς βέβαια όταν άρχισα να χρησιμοποιώ τη λέξη πατρίδα, έθνος, σύνορα, προδοσία της αριστεράς και άλλα σχετικά, απλά με διέγραψαν χωρίς συζήτηση από τα κατάστιχα. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τόση βεβαιότητα στα μυαλά κάποιων για την δική τους ορθότητα και την καταδίκη όσων αυτή την ορθότητα την βλέπουν μια τραγική πλάνη. Δυο φορές έχασα φίλους στη ζωή μου και μάλιστα με άγριο τρόπο. Όταν είπα στους πρώην συντρόφους ανοίξτε τα μάτια σας κάνετε τραγικά λάθη και όταν αρνήθηκα να εμβολιαστώ.

Και στις δύο περιπτώσεις ούτε φανταζόμουν πόση περιφρόνηση σχεδόν παρόμοια με μίσος θα μπορούσαν να δείξουν άνθρωποι που σε θεωρούν μορφωμένο, έξυπνο, χαρισματικό άνθρωπο, ταλαντούχο και ξαφνικά γίνεσαι σκουπίδι , χωρίς να έχεις συμπράξει με κάποιον και να χρηματίζεσαι, χωρίς να έχεις επιλέξει άλλο στρατόπεδο, χωρίς να έχεις «βολευτεί» κάπου, έτσι απλά επειδή δημιούργησε εύλογες αμφιβολίες και υποψίες. 

Θέλω να είμαι ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος. Να αμφισβητώ, να ερευνώ, να μην αποδέχομαι οτιδήποτε προωθείται σαν αλήθεια αν δεν μελετήσω, να έχω το δικαίωμα να αποφασίζω για αυτό που θεωρώ όμορφο, καλό, ηθικό, δίκαιο. Να βοηθώ τη πατρίδα μου και τους συμπολίτες μου να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο μακριά από στείρα δόγματα και φασιστικές πρακτικές.

Ξέρετε κάνουμε ένα λάθος χρησιμοποιώντας τη λέξη φασισμός. Επίτηδες διαχέεται παντού πως φασισμός είναι μια ακροδεξιά εθνικιστική αντίληψη των πραγμάτων. Φασισμός δεν είναι μια συγκεκριμένη ιδέα που έλαβε χώρα σε συγκεκριμένη στιγμή της ιστορίας . Φασισμός είναι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΝΟΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.   Αυτή είναι η ουσία του φασισμού. Φασιστικό μπορεί να είναι ένα ναζιστικό, κουμουνιστικό ή θρησκευτικό καθεστώς. Φασιστικό μπορεί να γίνει ένα καθεστώς επιβολής υγειονομικών μέτρων. Φασιστικό μπορεί να είναι ένα οικονομικό σύστημα που προάγει την ανισότητα, την αδικία, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κάθε καθεστώς που επιβάλλει μέτρα απόλυτης υποταγής, βία, φυλακίσεις, δολοφονίες, και τιμωρία όσων ορθώσουν ανάστημα εναντίον. Κάθε καθεστώς που σφραγίζει στόματα, περιορίζει την ελευθερία και ασκεί διώξεις στους διαφωνούντες είναι φασιστικό. Οποιο χρώμα και να έχει. 

Εχουν γλυτώσει πάρα πολλοί από το να τους ονομάσουμε φασίστες, γιατί κρύβονται πίσω από το μανδύα μιας δημοκρατικής ιδεολογίας ενώ οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Είναι το ίδιο παιχνίδι όπου μαύρες δολοφονίες είναι φασιστικές ενώ κόκκινες είναι αξιέπαινες ή το αντίθετο. Το ίδιο παιχνίδι που ο ένας θεός τιμωρεί δίκαια και ο άλλος άδικα. (Προσέξτε, εσείς που ανατριχιάζετε με τους ντόπιους φασίστες πόσες χιλιάδες βαμμένους φασίστες έχετε εισάγει τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα γεννημένους και αναθρεμένους στα πλέον τυραννικά σκοταδιστικά κράτη, όπου η ελευθερία της άλλης άποψης ή του διαφορετικού τρόπου ζωής δεν υπάρχει ούτε σαν σκιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού) 

Ο μόνος πόλεμος που μπορεί να δικαιολογηθεί είναι για να υπερασπιστεί κάποιος τη πατρίδα του από έναν ξένο εισβολέα που θέλει να την υποτάξει. Η ο νοικοκύρης που υπερασπίζεται τη ζωή των παδιών του και το σπίτι του. Τη γεύση φασισμού την ένοιωσα εγώ και πολλοί άλλοι στο πετσί μου τα τελευταία χρόνια αφού η απόφαση μου να μην εμβολιαστώ με κατέταξε στους πολίτες δεύτερης κατηγορίας, εκβιάστηκα, απειλήθηκα κι έφαγα πρόστιμα, και ένοιωσα "φυλετικό" μίσος από τους καθως πρέπει πολίτες που τώρα τους πειράζει ο Κασιδιάρης. 

Ζούμε σε σκοτεινούς και άγριους καιρούς, και αυτά που θα έρθουν θα είναι χειρότερα, οπότε μερικοί φροντίστε μην βγει ο δικός σας φασίστας από μέσα που έχετε καλά κρυμμένο κάτω από τη μάσκα του καλού νοικοκύρη και ψηφίσατε εκείνους που χαίρονται ιδιαιτέρως να επικρατήσει ακριβώς αυτός ο ευαυτός σας για να σας μετατρέψουν σε εθελοντές δήμιους της πατρίδας σας και των συνανθρώπων σας. 

Βέβαια μέσα στις  βαθυστόχαστες αναλύσεις που θα κάνετε, κι επειδή η μουσική παιδεία πολλών έχει μείνει στο "μαχαίρι του Βασίλη"  να ενημερώσω, να βάλετε και την παράμετρο για έναν νέο π.χ. που ψήφισε Σπαρτιάτες, ότι το έκανε επειδή το είπε κάποιος που έδειχνε μπρατσάς κι έχει κι ένα "γαμάτο" τατουάζ , που εσάς σας θυμίζει περασμένες τραγωδίες, αλλά εκείνος νομίζει πως ψηφίζει Till Lindemann των Rammstein!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου