Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΩ ΤΟ ΜΙΣΟΣ?



Σας είπα είναι η μέρα μου σήμερα. Όταν ξυπνάω καλοπροαίρετα, να κάνω μια καλή προσπάθεια να δώσω μια ευκαιρία ακόμα αισιοδοξίας στη καθημερινότητα, να σκεφτώ πως οι ηλίθιοι είναι λίγοι και οι αξιόλογοι άνθρωποι περισσότεροι, τι νομίζετε πως συμβαίνει? Οι διάδρομοι μου διασταυρώνονται με τους άρχοντες της ηλιθιότητας.

Μετά τη παρέα των κοριτσιών που ανέλυαν διεξοδικά, το πόσα εκατοστά πρέπει να είναι ένας κώλος για να είναι σωστός, έπρεπε αναγκαστικά να τρακάρω με την άλλη πλευρά της ανοησίας, ανθρώπους θρησκόληπτους που επέμεναν να μου πλασάρουν κάποια χαρτάκια, με το ζόρι, για να δω το φως το αληθινό. Μόλις ξέφυγα, περνώντας έξω από μια εκκλησία, φυσικά και βρέθηκαν εκείνα τα απίθανα πλάσματα ντυμένες με τη χριστιανική μπούργκα και τα σταυρουδάκια, μ΄εκείνο το βλέμμα μεταξύ προσποιητής αγαθοσύνης και άμεσης κακίας εφόσον αρνηθείς.

Κι επειδή εδώ μέσα όταν κάποιος γράφει, πρέπει να ξεκαθαρίζει μερικά σημαντικά πράγματα, για να είναι ειλικρινής με τους αναγνώστες, κι αφού έχω λάβει κάποια μηνύματα που προσπαθούν να με πείσουν για το πόσο πλανεμένη είμαι, αναγκάζομαι να δηλώσω πως όχι δεν ανήκω στο χριστεπώνυμο πλήθος και επίσης δεν έχω καμιά σχέση με οτιδήποτε έχει να κάνει με οργανωμένες θρησκείες, ιερατεία και λοιπά κουραφέξαλα.  Όχι δεν είμαι ενορίτης, δεν υπήρξα ποτέ. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει αυτό που θέλει και ΑΠΑΙΤΩ να σέβονται και το δικό μου δικαίωμα επίσης να πιστεύω αυτό που νομίζω σωστό.

Είμαι λοιπόν από εκείνους που θεωρούν πως η ελληνική μυθολογία είναι σκάλες ανώτερη και ουσιαστικώτερη από τα παραμύθια που σερβίρουν τόσα χρόνια οι λεγόμενες μονοθειστικές θρησκείες. Ας πούμε πως δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να νοιώθω αμαρτωλή, υπόχρεη να εκτελώ εντολές, να τρέμω μήπως κάποιο αόρατο πλάσμα με τιμωρήσει για πράγματα που δεν έχω κάνει, και να σκύβω γονατιστή να ζητάω έλεος. Επίσης δεν θέλω να έχω καμία σχέση με μια ανώνυμη εταιρεία που πουλάει αέρα και αυγατίζει τρελά κέρδη.

Εδώ σ αυτή τη γη που πατάμε, οι άνθρωποι κατόρθωσαν και δημιούργησαν ένα θαύμα μοναδικό στο κόσμο, με την ανθρώπινη σκέψη, νόηση. Υπήρξε ένας πολιτισμός που ύμνησε, τον άνθρωπο, τη φύση, το σύμπαν, τη ζωή με ένα τρόπο μοναδικό, υπέροχο, έφτασε να ενδοσκοπήσει βαθιά την ανθρώπινη ύπαρξη, τη δημιουργία, τα μυστήρια του περιβάλλοντα χώρου. Άνθρωποι που στάθηκαν ίσοι απέναντι στους θεούς τους, χωρίς υποταγή, χωρίς να φυλάνε με τη μούρη το πάτωμα. Δημιούργησαν τους μύθους τους , τη κοσμογονία τους,  γεμάτους με νοήματα και διδαχές για να αναγάγουν τη καθημερινότητα σε επίπεδα που ακόμα σήμερα είναι δυσθεώρητα, ασύλληπτα για τη μιζέρια, το σκοτάδι, την αθλιότητα που έχουν υποτάξει την ανθρωπότητα στη δυστυχία και την απόγνωση της ύπαρξης.

Όταν ο σκοταδισμός και η παράνοια ιερατείων γεμάτων μίσος και αηδία για την ανθρώπινη φύση, μίσος για την αγάπη, τον έρωτα, τη ζωή, τη δημιουργία, τη φαντασία, την έμπνευση, την ομορφιά ρήμαξαν τα πάντα, δολοφόνησαν ότι πιο σπουδαίο μπόρεσε να κατακτήσει ο ανθρώπινος νους, σε επιστήμες, τέχνες, άθληση, φιλοσοφία, κι έφεραν το ανθρώπινο είδος χίλια χρόνια πίσω, και συνεχίζουν να παίζουν τα άθλια παιχνίδια εξουσίας και χειραγώγησης των μαζών, είναι ντροπή μου να ζω εδώ και να υποτάσσομαι στο θέλημά τους.

Δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι , τα δόγματά τους, τις εντολές τους, τις τιμωρίες και το συνεχή βασανισμό της ανθρώπινης ψυχής. Τους βλέπω σαν αρπακτικά που υπάρχουν γιατί ο φόβος, η αγωνία του θανάτου, της ασθένειας, τους έχουν επιτρέψει να υπάρχουν. Υπάρχουν γιατί αργά και μεθοδικά με άριστα τεχνάσματα, υπόταξαν τα ανθρώπινα μυαλά επειδή γνωρίζουν μέχρι και το τελευταίο κύτταρο μου πως λειτουργεί, πως μπορούν να τρέφουν συνέχεια τη σκοτεινιά που κρύβουμε μέσα μας και να σκεπάζουν το φως της ζωής.

Έμαθαν τους ανθρώπους να νοιώθουν ενοχές για την ίδια τους την ύπαρξη. Να πρέπει να ζητάνε συγνώμη και έλεος σε αόρατες δυνάμεις που θα τους τιμωρούν στο πυρ το αιώνιο. Έμαθαν τους ανθρώπους να φοβούνται να αγαπήσουν, να μισούν, να είναι ζηλόφθονοι και ατομιστές, να παλεύουν να σώσουν το τομάρι τους φυσικά όχι με το αζημίωτο, είναι πολλά τα λεφτά από το να πουλάς μπούρδες και να τις πλασάρεις σαν θεϊκή εντολή. Κράτησαν τις μάζες στην αμορφωσιά, το τρόμο, έκαψαν, έσφαξαν, πραγματοποίησαν τρομακτικές γενοκτονίες ξεσηκώνοντας από τη ζωή τους , τα έθιμα τους, και τη φιλοσοφία τους λαούς που δεν τους έφταιξαν σε τίποτα, για να κάνουν μπίζνες μαζί με τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες των βασιλέων που μπεκροπίνανε και κάνανε μαζί τις ανωμαλίες τους στα μεγάλα σαλόνια την ώρα που οι ηλίθιοι και υποταγμένοι στρατιώτες τους αφάνιζαν ότι δεν τους καθόταν καλά στο σχέδιο τους.

Δεν έχω σχέση με τίποτα από όλα αυτά, και δεν θέλω να έχω. Κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου γιατί οι λύκοι έχουν φορέσει φορεσιές από προβατάκια και το παίζουν αθώες περιστερές. Με τις ψαλμωδίες , τα πανηγυράκια και τις ευλογίες παριστάνουν τους εκπροσώπους τους ελέους. Αυτοί που μίσησαν τη γυναίκα όσο τίποτα άλλο, απαιτούν από μένα που είναι γυναίκα να τους σεβαστώ και να τους προσκυνήσω.  Όχι, τόσο ηλίθια δεν είμαι.

Ακόμα κι αν υπάρχει θεός ή θεοί που δημιούργησαν όλο αυτό το θαύμα που βλέπουμε γύρω μας και όταν κοιτάμε ψηλά στο συμπαντικό χάος, δεν έχει καμιά σχέση με αυτά τα ανδρείκελα. Οποιοσδήποτε θεός θα ντρεπόταν να τον εκπροσωπούν άνθρωποι που είναι άσχημοι, σκοτεινοί, μίζεροι, εκδικητικοί, που αλλοίωσαν την ομορφιά που δημιούργησε με εκτρώματα και σκοτάδι. Θέλετε να πιστεύετε? Είναι δικαίωμα και εσωτερική ανάγκη και συμφωνώ απόλυτα. Πιστέψτε λοιπόν στο όμορφο, στο σπουδαίο της δημιουργίας, στους άπειρους κόσμους που πίστευε ο Τζορντάνο Μπρούνο και εκατομμύρια άλλοι, που του έκαψαν τα βιβλία, του έκοψαν τη γλώσσα και τον έκαψαν ζωντανό.

Πιστέψτε σ΄αυτό που προσπάθησαν να σας πουν τόσα υπέροχα πνεύματα, που πάλεψαν με τα τέρατα, γιατί αγάπησαν τον άνθρωπο και τη ζωή. Μελετήστε την ιστορία, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο όνομα των ανελέητων που διαλαλούν πως μοιράζουν έλεος. Δείτε ακομα σήμερα, τη σήψη, την ανωμαλία, τη παιδεραστία, τις απάτες, το φιλοτομαρισμό που επικρατεί μέσα στους κόσμους διαφόρων εκκλησιών και που μόνιμα μένουν ατιμώρητα.

Αναρωτηθείτε ποιοι είναι επί τέλους αυτοί οι άνθρωποι, που μπορούν να σας κουνάνε το δάχτυλο μπροστά στη μούρη, αυτόκλητοι εκπρόσωποι μιας αόρατης οντότητας που αποφασίζει για λογαριασμό σας τι είναι ζωή και τι είναι θάνατος. Αναρωτηθείτε ποιοι ήταν εκείνοι που πήγαιναν με λάβαρα γεμάτα σταυρούς και μορφές αγίων στους ιθαγενείς ινδιάνους και αφάνισαν ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΥΧΕΣ. Ποιοι είναι αυτοί που εισέβαλαν στην χώρες της αφρικανικής ηπείρου, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αυστραλία, πέταξαν τους ανθρώπους κάτω από τα κρεβάτια τους, τους έσφαξαν, εξαφάνισαν τον πολιτισμό τους, κλέψανε τα υπάρχοντά τους και τη γη τους έτσι γιατί θεωρούσαν πως αυτοί είναι η κορωνίδα της δημιουργίας.

Και στον αρχαίο κόσμο, τους βρώμικους πολέμους, τους τυράννους, τους βασιλείς, ιερατεία τους παρακινούσαν, πάντα αυτά ήταν κρυμμένα πίσω από κάθε σταγόνα αίμα που χύθηκε πάνω στο χώμα σ΄αυτή τη δύστυχη γη.

Σαν γυναίκα αρνούμαι να συμμετέχω σε ιδεολογίες, σε δόγματα, σε εντολές που με θεωρούν κατώτερη, λειψή, ένα μιαρό κομμάτι κρέας που πρέπει να εξαγνιστεί ή να τιμωρηθεί. Νομίζετε πως όλα αυτά έχουν αλλάξει και είναι προϊόντα σκοτεινών εποχών? Περιμένετε υπομονετικά γιατί ο νέος μεσαίωνας με νέες τεχνικές και δολοπλοκίες έχει ήδη καταφθάσει. Και δεν έχουν αλλάξει ούτε χιλιοστό τη μισάνθρωπη ιδιοσυγκρασία τους και την ασίγαστη δίψα για χρήμα και εξουσία. Μαζί πάνε ακόμα με τις ξεπουλημένες πολιτικές ηγεσίες, μαζί σχεδιάζουν τους επόμενους πολέμους, μαζί σχεδιάζουν το πως να κρατήσουν τον ανθρώπινο νου, φυλακισμένο, περιορισμένο σε πάθη και φόβους που δεν θα του επιτρέψουν να κάνει το αυτονόητο.

Να τους εξαφανίσει.

Όσοι φίλοι είναι θρησκόληπτοι και νοιώθουν να προσβάλλονται από όσα γράφω, κι επίσης νοιώθουν μια μεγάλη αγανάκτηση για τα παραπάνω λόγια, παρακαλούνται να αποχωρήσουν σιωπηλά, δικαίωμά τους και να μην με ενοχλήσουν ΠΑΛΙ με μηνύματα υβριστικά ή γελοίες απειλές γιατί με αφήνουν παντελώς αδιάφορη. Οσοι θέλουν να συζητήσουμε χωρίς φανατισμούς και νταιλικια εδώ είμαστε να τα λέμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου