Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ?

Πριν από λίγο καιρό στη σελίδα μου ζήτησαν και προστέθηκαν σαν φίλοι δυο-τρία άτομα τα οποία στο δικό τους προφίλ κάνουν αναρτήσεις με τις απόψεις τους σχετικά με το καυτό πρόβλημα είσοδος και παραμονή στην Ελλάδα μεταναστών-προσφύγων, και όλα τα συναφή. Οι συγκεκριμμένοι φίλοι τους οποίους παρακολουθώ αρκετό καιρό, τις δύσκολες εποχές που δεν ήξερες τι είναι αυτό που έχει ξεσπάσει γύρω μας σχετικά με εκφασισμό της κοινωνίας, χρυσή αυγή κλπ είχαν πάρει ξεκάθαρα αντίθετη άποψη, ήταν απέναντι με δυναμικό τρόπο σε κάθε είδους φασίζοντα στοιχεία και μάλιστα ένας εξ αυτών είχε δεχτεί και απειλές για αυτή τη στάση του.

Είναι εκπληκτικό να βλέπω πως με το που πρόσθεσα αυτούς τους φίλους στο προφίλ μου και στη σελίδα μου, υπήρξαν μηνύματα από ανθρώπους που με παρακολουθούν πολλά χρόνια, και με έχουν στολίσει με τα καλύτερα λόγια, να μου στέλνουν μηνύματα του είδους "ντροπή σου" και να με ενημερώνουν πως τρώω διαγραφή άμεση και χωρίς συζήτηση γιατί δέχομαι να επικοινωνώ με.. φασίστες!!!!

Προσπαθώ να συλλάβω πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η ανοησία που έχει σκεπάσει τα μυαλά μας, πόσο μακριά φασιστική μπορεί να είναι η συμπεριφορά και οι αντιλήψεις αυτών που υποτίθεται σκίζουν τα ιμάτια για την δημοκρατική και ανθρώπινη συμπεριφορά τους. Είναι τόσο βαθιά πλέον η τρύπα του λαγού στα ανεγκέφαλα ανθρωπάκια που κυκλοφορούν και δεν έχουν πάρει πρέφα τι συμβαίνει γύρω τους που αναρωτιέμαι τι στο διάολο χρησίμευσαν τα βιβλία που έχουν διαβάσει, η ζωή που υποτίθεται έχουν ζήσει σαν ελεύθεροι, πάντα υποτίθεται, άνθρωποι, και τι στο διάολο σκατά έχει το κεφάλι τους.

Η μεγάλη τελικά πληγή αυτής της χώρας δεν είναι οι ανεγκέφαλοι φασίστες που εύκολα μπορείς να απομονώσεις και με τις ίδιες τους τις πράξεις τους, έστω κι αν χαίρονται μιας στιγμιαίας αποδοχής από ανίδεους και αστοιχείωτους οπαδούς, στο τέλος δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο που ουδεμία σχέση έχει ούτε με πατριωτισμό ούτε με ελληνικότητα, το πραγματικό πρόβλημα είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της άλλης πλευράς του -εδώ γελάμε- τόξου της δημοκρατίας αυτής της αποικίας της Ευρώπης, που επιμένουν να αγνοούν πεισματικά τα γεγονότα, την στυγνή πραγματικότητα και τον ορατό πλέον απόλυτο κίνδυνο αφανισμού όλων όσων πάλεψαν με το αίμα τους να διαφυλάξουν οι αληθινοί πατριώτες, σε κάθε στιγμή που η ιστορία τους κάλεσε να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Έχει κολλήσει η βελόνα σταθερά στο ίδιο μοτίβο, στις ίδιες ανούσιες και επικίνδυνες ιδέες, έχει γίνει ένας αχταρμάς στο μυαλό τους που αγνοεί με απόλυτα φασιστικό τρόπο τον παλμό των γεγονότων και τις νέες παγίδες που σχεδιάζουν και μας έχουν γραπώσει τα πόδια, οι συμμορίες των κτηνανθρώπων που αλωνίζουν όπως τους γουστάρει πάνω στις ζωές μας και παθαίνουν οργασμό επειδή έχουν αντιληφθεί με τι ζωντόβολα έχουν να κάνουν, και το μουνί χτενίζεται.

Θα αναρτήσω σύντομα κείμενο περί μεταναστευτικού προβλήματος, περί υποκριτικού πατριωτισμού, περί ανεγκέφαλου υποκριτικού ανθρωπισμού, περί ανοησίας γενικότερα το ανάγνωσμα. Η Ελλάδα καταρρέει με ταχύτητες φωτός. Ανθρωποι στιβαγμένοι σε μια στυγνή, ανελέητη καθημερινότητα, άνθρωποι που στενάζουν κάτω από απίστευτα χυδαίες πολιτικές επιλογές και διαπραγματεύσεις ξεπουλημένων ανδρείκελων. Η Ελλάδα που έχει γίνει παιχνιδάκι στη σκακιέρα των από δω, των από εκεί, των από πάνω, των από κάτω, των διεθνών αραπακτικών και των ντόπιων λαμόγιων, έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μια τεράστια μάζα νεοελλήνων που έχουν μετατραπεί σε παπαγάλους από διάφορα μαγαζάκια που τους παίζουν σαν καλοκουρδισμένα αρκουδάκια όπως γουστάρουν.

Πολίτες μιας ανύπαρκτης πολιτείας, που στέλνει στο κρεματόριο δέκα γενιές , αν υπάρξουν στο μέλλον γενιές, που ξεπουλάει σε τιμές κάτω του κόστους γη και ύδωρ, περιμένουν τον κάθε ηγετίσκο του γκρουπούσκουλου που ανήκουν να τους πει τι πρέπει να σκεφθούν σαν σωστό και τι σαν λάθος, ανίκανοι να σκεφθούν αυτόνομα, ελεύθερα, να εξηγήσουν αυτό που είναι μπροστά στη μούρη τους με δική τους σκέψη, να δουν το αυτονόητο.

Οσους σας δέρνει λοιπόν μαλακία σε όλους τους εγκεφαλικούς σας νευρώνες, παρακαλώ διαγράψτε με και πηγαίνετε να ζήσετε στον απόλυτο αποχαυνωμένο σας νιρβάνα. Είμαι οργισμένη, είμαι απογοητευμένη βαθιά με το μέγεθος της κατάντιας μας, και ελπίζω μόνο σε ελάχιστους που μπορούν να αντιληφθούν, που επιθυμούν να σπάσουν τα δεσμά της ανοησίας, που εδώ και τώρα θέλουν να βρουν τρόπους να συμπράξουν και να δημιουργήσουν την επόμενη μέρα. Φτάσατε στο σημείο να θεωρείτε ντροπή να ονομάζεστε έλληνες, να θεωρείτε αναχρονιστική την ιστορία, άχρηστα τα διδάγματά της και να ονομάζετε φασίστα κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να κρατήσει μια φλόγα αναμένη μέσα στο απόλυτο σκοτάδι που έχουμε βυθιστεί όλοι μας.

Φτάσατε στο σημείο πλήρους ανικανότητας να αναγνωρίζετε απατεώνες, λαοπλάνους και επικίνδυνους αληθινούς φασίστες που σας οδηγούν σε μια μαζική εκτέλεση. Θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα πέσετε από το συνεφάκι σας και θα αναρωτιέστε τι είναι αυτός ο τόπος που βρεθήκατε? Που πήγαν όλα όσα ξέρατε, όλα όσα σας παρέδωσαν οι γονείς σας και οι παππούδες σας. Θα αναρωτιέστε τι είναι αυτή η φρίκη που βλέπετε γύρω σας, ποιος σας βαράει απανωτές φάπες, ποιος σας έχει πάρει το σπίτι, ποιος σας πέταξε τα παιδιά σας στο δρόμο. Θα αναρωτιέστε πως άλλαξε ο χάρτης και γιατί σέρνεστε σαν δούλοι στο σκλαβοπάζαρο?

Μοιραίοι, υποταγμένοι, νικημένοι, και τότε θα ψάχνετε πάλι κάποιο σωτήρα, κάποιο Μεσσία, να σας ξελασπώσει και να σας πλασσάρει έτοιμη τη ζωή που ήσασταν ανίκανοι να διεκδικήσετε. Να πάτε τότε στα κομματικά μαγαζάκια και στους ρουφιάνους της ζωής σας, να τους ζητήσετε τα ρέστα. Να πάτε τότε στους ανθρώπους που θα έχουν ξεφύγει και να ζουν ελεύθερα αγρίμια να τους ζητήσετε ένα κομμάτι ψωμί και έλεος.

Ελεος κανένα. Είσαστε άξιοι της μοίρας σας.

Διαγράψτε τις φωνές που νοιάζονται και πονάνε αληθινά, και κρατείστε τους καραγκιόζηδες που σας υπόσχονται ένα καλύτερο κόσμο, εννοώντας ένα κόσμο που θα είσαστε ένα νούμερο, αφού νούμερα είσαστε ήδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου