Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ. Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.


Αποτέλεσμα εικόνας για la classe operaia e il virus

Αναρωτιέμαι πως γίνεται σ΄αυτά τα ανθρωπάκια μόλις τους βάλεις ένα φυτιλάκι στο πισινό να ανάβουν τόσο εύκολα... Το είδαμε στις αρχές των μνημονίων, όταν ο ένας κατηγορούσε τον άλλον με μένος, για τη καταστροφή της πατρίδας. Στο στόχο έμπαιναν αδιακρίτως ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, σαν η γενεσιουργός αιτία της ξεφτίλας. Το είδαμε με το πόλεμο καπνιστών - αντικαπνιστών και τα τηλέφωνα της ρουφιανιάς. Το βλέπουμε τώρα με τους υποταγμένους και τους ανυπότακτους.

Το μόνο που δεν βλέπουμε σε κάθε κατάσταση είναι αυτό το λαουτζίκο να ξεσηκώνεται εναντίον των αληθινών ενόχων. Εναντίον εκείνων που ναι, είναι η αιτία και το αποτέλεσμα. Το να μείνουμε μέσα στο σπίτι είναι συνειδησιακό μας καθήκον αυτή τη στιγμή, όχι γιατί κάποιος μας το επιβάλει αλλά γιατί βλέπουμε πως έχει ξεχυθεί πάνω από τις ζωές μας ένα νέο τερατάκι, άσχετα με το ποιος το δημιούργησε και για ποιο σκοπό, ή και αν ακόμα το έφερε στο δρόμο μας η ίδια η φύση για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς μαζί μας.

Τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να εφαρμόζουμε ο καθένας είναι προσωπική μας επιλογή, με γνώμονα πως πρέπει να σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας και τον ευαυτό μας. ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ. Και η ευγνωμοσύνη μας ανήκει στους ανθρώπους που αγωνίζονται να σώσουν ζωές και στους συμπολίτες μας που κάνουν ότι καλύτερο για να φυλάξουν τον ευαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

Οι υπόλοιπες παπαριές που αναφέρονται στο κράτος συμμορία, δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο.  Ο κρατικός μηχανισμός που καίγεται τώρα για την ασφάλεια των πολιτών μας είχε και μας έχει γραμμένους κανονικά, και εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τσιράκι τραπεζών, καρτέλ, πολυεθνικών και οργάνων παγκοσμίων συμμοριών, που εκτελεί ΕΝΤΟΛΕΣ. Τώρα θα κάνεις το κακό λύκο, τώρα θα κάνεις το καλό λύκο. Είναι το ίδιο κράτος που έφερε τα μνημόνια και την μετατροπή της πατρίδας σε τριτοκοσμική αποικία, όπου για να γίνει αυτό συνέβαλαν με τον τρόπο τους ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ.

Είναι το κράτος που καταρράκωσε τον τομέα δημόσιας υγείας, που άφησε άδεια ασφαλιστικά ταμεία, που πετσόκοψε μισθούς, συντάξεις. Που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους. Που δημιούργησε ανθρώπους κάτω από τα όρια της φτώχειας. Είναι το κράτος με τις κατασχέσεις, τις εισπρακτικές με τα κοράκια που απειλούν, είναι οι φορομπηχτικοί μηχανισμοί. Είναι το κράτος που υποβίβασε τους πολίτες σε καραγκιόζηδες με μηδενική πνευματική καλλιέργεια, αποχαυνωμένους θεατές σε ξεπουλημένα μέσα ενημέρωσης, θαμώνες σε πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα ξεφτυλισμένης διασκέδασης.

Είναι το κράτος που έστειλε χιλιάδες επιστήμονες στο εξωτερικό, που αφήνει γιατρούς με απλήρωτες εφημερίες, που διώχνει νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και υγειονομικών προμηθειών, και που τώρα ζητάει από τους πολίτες να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να χειροκροτάνε τάχα τους ήρωες που έχει γραμμένους στα παλιά του υποδήματα. Ζητάει επίσης να φροντίζουμε τα γερόντια μας, αυτό το ίδιο κράτος που τους αφαίρεσε τα δώρα, τους έκοψε τις συντάξεις, τους πάσαρε γενόσημα του κώλου, τους ονόμασε "περιτούς που δεν πεθαίνουν" και τους έκανε να ζήσουν το τέλος της ζωής τους στη μιζέρια και την εγκατάλειψη.

Αυτό εδώ το κράτος φωνάζει τώρα και χτυπιέται για τους "ανεγκέφαλους" που κυκλοφορούν αγνοώντας τις υποδείξεις, και όλα τα προβατάκια βρίζουν και φτύνουν τους συνανθρώπους που είναι ανυπάκουοι. Εγώ κι εσύ  μπορούμε να τους βρίσουμε αν το κρίνουμε σωστό, ΕΚΕΙΝΟΙ δεν έχουν κανένα δικαίωμα και ούτε με ενδιαφέρει να τους ακούσω να το λένε, γιατί εκνευρίζομαι άγρια.  Είναι το ίδιο κράτος του "μένουμε όλοι σπίτι" εκτός από εργάτες εργοστασίων, βιοτεχνίες, σουπερ μάρκετ, ντελιβεράδες, αγρότες, καύσιμα, μηχανήματα, καθαρίστριες, παραγωγή κάθε είδους άχρηστου για την πανδημία προϊόντος (τα χρήσιμα υπάρχει μια λογική) με όλους αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να κυκλοφορούν με τα ΜΜΜ απροστάτευτοι, να δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλον με γελοίες προφυλάξεις και να γυρίζουν σπίτια τους στα παιδιά τους, στους γέρους τους κατά πάσα πιθανότητα σύντομα, μολυσμένοι.

Η πανδημία μπορεί να φτάσει σε ύψη που δεν έχουμε διανοηθεί, σε καταστάσεις που δεν έχουμε γνωρίσει ξανά, ίσως πολλοί θρηνήσουμε δικούς μας ή γίνουμε εμείς το αναλώσιμο κρέας, αλλά όταν όλα τελειώσουν, θα έρθει ο λογαριασμός στο τραπέζι. Και θα έχει οικονομική κατάρεύση, θα έχει ανθρώπους που θα πενθούν, αρρώστους σακατεμένους, παράπλευρες απώλειες από ζωές και χιλιάδες κόσμο φτωχοποιημένο και απελπισμένο. Τότε ίσως σας πουν πως για όλα έφταιγαν "οι ανεγκέφαλοι" που δεν υπάκουσαν. Εσείς να έχετε κρατήσει ένα ελάχιστο νοημοσύνης και οργής, αν είστε ικανοί να στρέψετε το βλέμμα σας σε εκείνους που είναι ΕΝΟΧΟΙ πέραν κάθε αμφιβολίας, για τον όλεθρο που σκόρπισαν και να τους δείξετε με το δάχτυλο.

Τότε θα καταλάβουμε όλοι πως ο ιος θα έχει φύγει, αλλά οι φυλακές μας θα μείνουν καλά κλειστές για να τους προφυλάξουν από το χειρότερο ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ. Την ελευθερία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου