Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΕΙΡΩΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΩΝ.

TopoExpress - El Viejo Topo

Στη μάχη της ενημέρωσης που δίνεται όλες αυτές τις μέρες για να μάθουμε ότι συμβαίνει για αυτό τον αόρατο εχθρό που έχει τρομοκρατήσει τα πλήθη (με την ευγενική βοήθεια των εγκάθετων φερέφωνων βεβαίως, βεβαίως) , παρακολουθούμε έναν άλλο πόλεμο, που άλλες φορές με κάνει και γελάω άλλες με εξοργίζει σε μεγάλο βαθμό. Κοντά σε υποτιθέμενες επιστημονικές αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν εκτός από αυτόν που τις γράφει, μελέτες που είναι αμφισβητούμενες, βιντεάκια που είναι φτιαχτά, συνεντεύξεις που ο καθένας μεταφράζει όπως γουστάρει, ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις, ιστορίες συνωμοσίας  και ένα πλήθος που κερδίζει τα λίγα λεπτά δημοσιότητας από τις παπαριές που γράφει, υπάρχει και το αντίπαλο δέος, οι στείροι εγκέφαλοι που είναι γεμάτοι από βεβαιότητες.

Σήμερα θα ασχοληθώ μ΄αυτούς τους τελευταίους, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρωπάκια που το μυαλό τους απλώνεται σε λίγα μέτρα όσο και το κουφάρι που κουβαλάνε, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν πως είναι η φωνή της λογικής σε ένα κόσμο που εξουσιάζεται από παρανοϊκούς σειριακούς δολοφόνους!!  Είναι τα επικίνδυνα προβατάκια που συνειδητά ή ασυνείδητα κάνουν τους τσοπάνηδες τους ευτυχισμένους. Ισχύει κάτι πολύ απλό, αν από την ώρα που σηκώθηκε στα δυο πόδια του ο πίθηκος και άρθρωσε την πρώτη λέξη του, έμενε σε αυτό που έβλεπε και που ήταν σίγουρος, και ακολουθούσε πιστά, εκείνο το μέλος της αγέλης που δεν μπορούσε ούτε καν να αντιληφθεί πως εκείνη η τρύπα είναι έξοδος, και με τα δυο πόδια περπατάς να πας να βρεις τη τροφή σου, ακόμα δεν θα είχαμε ανακαλύψει ούτε το τρόπο να βγαίνουμε από τις σπηλιές μας!!

Άς ξεκινήσουμε λοιπόν από το γεγονός, πως πλέον, όπως αποδεικνύεται, ένα πτυχίο δεν είναι μόρφωση, είναι ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ σε συγκεκριμένο τομέα μιας συγκεκριμένης επιστήμης. Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας παιδείας που στέλνει στα πανεπιστήμια ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων (και όχι δεν είναι όλοι έτσι ευτυχώς)  που δεν έχουν ούτε τη βασική γενική παιδεία, ανθρώπους που δεν έχουν ανοίξει ποτέ ένα βιβλίο εκτός από τα σχολικά, δεν  έχουν μπει στο κόπο να μελετήσουν κάτι περισσότερο από αυτό που θα τους χρησιμεύσει να βγάζουν μερικά φράγκα παραπάνω και να μπορούν να απολαύσουν κάποιες μεγαλύτερες ανέσεις από τον χωρίς πτυχίο υπάλληλο .καρπαζοεισπράκτορα, δεν έχουν γενικότερα κανένα ενδιαφέρον που να τους διαφοροποιεί από τη γενικότερη ακαλλιέργητη κοινωνία , αλλά θεωρούν τον ευαυτό τους πιο έξυπνο από τους υπόλοιπους.

Η γενικευμένη έλλειψη ουσιαστικής γνώσης, η ανικανότητα των ανθρώπων να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ρημάδι που λέγεται εγκέφαλος , πέραν από τους "κανόνες" ενός συστήματος που όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά δημιουργεί εργαλεία αποβλάκωσης των μαζών, γίνεται πολύ επικίνδυνη σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε τώρα, που οι τσοπάνηδες ετοιμάζουν νέους τρόπους χειραγώγησης των κοπαδιών. Γιατί και η μάζα θεοποιεί τον κάθε τενεκέ με βάση τις περγαμηνές που έχει εισπράξει και "αυτούς ξέρει αυτούς εμπιστεύεται".

Κοντά στους "ψεκασμένους" όπως ονομάζουν οι "καταρτισμένοι" πίθηκοι τους ανθρώπους που προσπαθούν να δουν έξω από τα κουτάκια, έστω κι αν ασπάζονται ιστορίες που μοιάζουν να μην έχουν καμία λογική, υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιστήμονες που λοιδορούνται ακόμα κι αν καταθέτουν εμπεριστατωμένες απόψεις, άνθρωποι που κατέχουν μεγάλη παιδεία και ευρεία γνώση των γεγονότων είτε από θέση είτε από ικανότητες, οι οποίοι συστηματικά λογοκρίνονται από τους αναμορφωτές των ανθρώπινων συνειδήσεων και γελοιοποιούνται από ανθρωπάκια που ασπάζονται φανατικά υποτίθεται την λογική, σε ένα σύστημα που αποδεικνύει καθημερινά την απόλυτη παράνοια.

Η αποβλακωμένη μάζα οδηγείται με πρωτοπόρους τους γεμάτους παρωπίδες, στείρους καταρτισμένους, να τσουβαλιάζει μαζί με τους τρελαμένους, οτιδήποτε δεν μπαίνει στα κουτάκια της περιορισμένης αντίληψης της. Βλέπουμε απίστευτες καταστάσεις αυτές τις μέρες, υπάρχει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση σε όλα τα κράτη, όπου το ρόλο του απόλυτου γνώστη της αλήθειας έχουν αναλάβει επιστήμονες με περγαμηνές, οι οποίοι λειτουργούν σαν φερέφωνα κυβερνήσεων σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη που τίποτα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί και όλα είναι "υπό εξέταση".

Αυτοί οι επιστήμονες θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τις μελλοντικές εξελίξεις μιας νέας απολυταρχίας που ετοιμάζεται να υποτάξει το πλανήτη στα σχέδια των συμμοριών που τον εξουσιάζουν, και θα έχουν την απόλυτη ευθύνη γιατί υπαίτιοι για το τελικό σχέδιο δεν θα είναι οι άμορφες μάζες αλλά οι συγκεκριμένοι συνειδητοί συνεργοί στο έγκλημα. Άλλωστε αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχουμε παρατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Πόσα λαμπρά μυαλά, άνθρωποι που προσπάθησαν να ανοίξουν τα μάτια στους τυφλωμένους, κυνηγήθηκαν, εκτελέστηκαν, ή στη καλύτερη περίπτωση οδηγήθηκαν στον εξευτελισμό και την απομόνωση.

Και σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που βοήθησε στην εξόντωση τους ήταν ένα στείρο και εγκάθετο, επιστημονικό κατεστημένο που λειτουργούσε σε απόλυτη αρμονία με τις πολιτικές, οικονομικές και θρησκευτικές ηγεσίες. Δεν είναι τυχαίο που το σύστημα δεν θέλει με κανένα τρόπο να υπάρχουν άτομα που να έχουν "ευρυμάθεια". Η κατοχή πολλών γνώσεων είναι επικίνδυνη, γι αυτό ένα ολόκληρο σύστημα παιδείας έχει μεταμορφωθεί απλά σε μηχανή κατασκευής απαίδευτων.

Με λύπη μου βλέπω, ανθρώπους απλούς που δεν κατέχουν καμιά ιδιαίτερη γνώση, να έχουν μεγαλύτερη αντίληψη για το αίσχος που συμβαίνει, και  την επιθυμία να μάθουν, να ψάξουν, να ανακαλύψουν πράγματα πίσω από την προπαγάνδα των χαζοκάναλων, από εκείνους που θα έπρεπε να είναι πρωτοπόροι , αυτό τον γελοίο υποτιθέμενα πνευματικό κόσμο και τους λαμπρούς επιστήμονες, που εδώ και πολύ καιρό που μια χώρα έχει γίνει πεδίο πειραματισμού και ξεπουλήματος, όπου ένας λαός εξαθλιώνεται και οδηγείται στην καταστροφή του, όπου η ανθρώπινη ζωή μετριέται με αριθμούς στις τραπεζικές κονσόλες, είναι άπραγοι, απόντες, απαθείς, καλά τακτοποιημένοι στο μικρόκοσμο τους και στις απολαύσεις της μίζερης ζωής τους.

Οι ψεκασμένες πραγματικότητες σας κάνουν να γελάτε, όμως αναλογιστείτε που σας οδηγούν οι στείρες βεβαιότητες. Αν μπορείτε να αναλογιστείτε. Η πανδημία απέδειξε μέχρι τώρα δυο πράγματα. Πρώτον το γεγονός πως,  την εποχή που οι παγκόσμιες ηγεσίες φιλοδοξούν να κατακτήσουν το διάστημα με πολυδάπανα ερευνητικά προγράμματα, δείχνουν αδύναμες να προστατεύσουν τους πληθυσμούς από ένα ιο γρίπης και χρησιμοποιούν μεθόδους εγκλεισμού, απαγορεύσεων και απειλών απέναντι σε δημόσια συστήματα υγείας που έχουν θυσιαστεί στο πυρετό του ασύδοτου κέρδους και της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής από εκείνους που τα χειρίζονται.

Δεύτερον απέδειξε πόσο εύκολα μπορούν ενωμένοι οι ηγέτες των κρατών να κλείσουν στο σπίτι 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και να τους κινούν σαν μαριονέτες όπως ακριβώς γουστάρουν. Αυτό είναι εκπληκτικό να το βλέπει κανείς να συμβαίνει. Αν μόλις λίγο καιρό πριν, κάποιος έλεγε κάτι τέτοιο σε έναν από αυτά τα γεμάτα βεβαιότητες ανθρωπάκια, πως θα συμβεί, θα τον έλεγαν απλά ψεκασμένο. Το δυστύχημα είναι πως όταν οι επόμενες "παράλογες θεωρίες" συμβούν, τότε θα είναι οι νέες πραγματικότητες που κάποιοι είχαν προβλέψει, αλλά τότε θα είναι αργά.

Ζούμε εδώ και καιρό με κλειστά μάτια, είναι ώρα να μάθουμε να ζούμε και με κλειστά στόματα, μη βγάζετε τη μάσκα, μην αγγίζετε το διπλανό σας, μην κυκλοφορείτε μετά τα μεσάνυχτα, υπάρχει λόγος σοβαρός, τη νύχτα αργά, .... πετάνε νυχτερίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου