Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΑΙΝΙΑΣ.. (ΓΕΛΑΜΕ Η ΚΛΑΙΜΕ?)

 




Οι ειδήσεις για την κακοποίηση και εμπορία παιδιών άρχισαν σιγά σιγά να πληθαίνουν.  Κάθε μέρα στις ειδήσεις, τις εφημερίδες, το διαδίκτυο μια τεράστια σκιά απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας για ότι πιο φριχτό μπορεί να διαπράξει ο άνθρωπος – κτήνος. Την εκμετάλλευση, τον βασανισμό, την κακοποίηση και τη δολοφονία παιδιών. Έγινε ο κόσμος ξαφνικά τόσο πολύ κακός? ήταν από πάντα αλλά δεν το ξέραμε? Για κάποιο περίεργο λόγο η φύση γεννάει περισσότερα τέρατα ή απλά τα τέρατα ήταν ανάμεσα μας αλλά δεν υπήρχε άμεση πληροφόρηση?

Η μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό το συνεχή βομβαρδισμό αισχρών ειδήσεων που φωλιάζουν μέσα στις ψυχές των «φυσιολογικών» ανθρώπων και σχηματίζουν ένα εκρηκτικό μίγμα που διψάει να ξεχυθεί και να κάψει όλο αυτό το μαρτύριο?

Πριν λίγες μέρες είχαμε πιάσει αυτή τη κουβέντα με τη κόρη μου, και συγκεκριμένα έδειχνε πολύ ανήσυχη για το τι θα κάνει με τη μικρή της κορούλα, πως θα την προστατέψει, τι  τρόπο να βρει για να μπορεί να ελέγχει καλύτερα που βρίσκεται, αν κάτι δεν πάει καλά κλπ. Και τότε μου το πέταξε, αυτό που συζήταγαν και με άλλες μητέρες…

Ίσως στο μέλλον να μπορέσουμε να έχουμε επάνω  στο παιδί κάποιο τσιπ, που θα μας έδειχνε που ακριβώς κινείται το παιδί μας…. (στο μυαλό μου ήρθε αμέσως ο σκυλάκος μου με το τσιπ)… Σκέφθηκα πως στο σημείο ανησυχίας που έχουν φέρει τους γονείς μικρών παιδιών, αν κάποιος αύριο πρότεινε κάτι τέτοιο, ίσως να βλέπαμε ουρές να περιμένουν μπροστά στα ανάλογα ιατρεία για να τσιπάρουν τα μωρά.

Κι όταν δεις και το sound of freedom, τότε τρέχοντας θα πας. Αλήθεια η ταινία αυτή πως επιτρέπεται να κυκλοφορεί? Μια κουβέντα λες στο διαδίκτυο που δεν γουστάρουν και κατεβάζουν άμεσα τη σελίδα. Μια ταινία λοιπόν με ένα τέτοιο θέμα, κυκλοφορεί στις αίθουσες? Με τόση διαφήμιση που έχει γίνει το σημείο αναφοράς σε ότι αφορά το εμπόριο παιδιών? Δείχνει άραγε ακολουθώντας τον δρόμο των εγκληματικών οργανώσεων που διακινούν το εμπόριο παιδιών, ποιοι κρύβονται τελικά πίσω από αυτή τη κτηνωδία?

Η παιδική εκμετάλλευση έχει πολλές μορφές

ΔΟΥΛΕΙΑ  – Τα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν παρά τη θέληση τους σε άθλιες συνθήκες, δεν έχουν δικαίωμα να ξεφύγουν, οι δουλειές είναι σε ορυχεία, εργοστάσια, μεγάλες καλλιέργειες, ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ? (οι δουλέμποροι τα πουλάνε, και παίρνουν την αμοιβή τους,  οι επιστάτες φροντίζουν να τα έχουν δούλους και βγάζουν καλά μεροκάματα, ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ? Σε ποιόν καταλήγουν τα ματωμένα διαμάντια?

ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – Οι δουλέμποροι θα τα αρπάξουν, και θα τα αναγκάσουν να γίνουν σεξουαλικό αντικείμενο (ακόμα και μωρά παιδάκια) ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ? Η πληροφόρηση φτάνει μέχρι τους νταβατζήδες αλλά οι πελάτες ποιοι είναι? Κάποτε ήταν σύνηθες φαινόμενο στους βασιλικούς οίκους να γίνεται κάθε είδους όργιο και με παιδάκια. Και δεν έδινε κανείς σημασία γιατί γενικότερα η ζωή των δούλων-υπηκόων δεν είχε καμία αξία. Ότι θέλαν έκαναν στους ανθρώπους. Γυναίκες, άντρες, παιδιά ήταν παιχνίδια στα χέρια τυράννων να κάνουν ότι γουστάρουν. Μήπως και στα σημερινά παλάτια που μπορεί να είναι βίλες κρυμμένες σε εξωτικά νησιά ή λέσχες που μαζεύονται διάφορα κτήνη, μήπως είναι πελάτες? Κι όταν γεμίζουν τα μπουρδέλα της ντροπής σε εξωτικούς προορισμούς με παιδάκια ποιοι είναι οι πελάτες?

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΕΣ. Διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ακόμα και δολοφονίες, παιδάκια εθισμένα από μικρή ηλικία στα ναρκωτικά, ή ορφανά, εγκατελειμένα, εύκολη λεία, δεν κοστίζουν τίποτα και συμφέρουν. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ?

ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ. Διάβαζα κάπου πως κάπου 250 εκατομύρια παιδιά ανά το κόσμο εξαναγκάζονται να παριστάνουν τους ζητιάνους από οργανωμένα κυκλώματα, πολλές φορές τα καθιστούν επίτηδες ανάπηρα, πεινασμένα, με κουρελιάρικα ρούχα και μαζεύουν το κομπόδεμα τα κτήνη. ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.

Σ΄αυτόν το κόσμο ζούμε, ήσυχοι και κοιμισμένοι στο σπιτάκι μας, ενώ έξω οι δαίμονες κάνουν γιορτή και το γλεντάνε. Και περιμένουμε να οργιστούμε με μια ταινία ή μια είδηση που προκαλεί στιγμιαία αγανάκτηση. Απλά δεν πρέπει πλέον να υποκρινόμαστε. Είναι μια κτηνωδία που εφόσον δεν μας αφορά άμεσα, δεν θα σκοτίσουμε περισσότερο το κεφάλι μας από το να το συζητήσουμε με τη παρέα μας ή να γράψουμε δυο λογάκια εδώ μέσα. Στη πραγματικότητα η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, είναι η συνενοχή μας και κανείς δεν θέλει να χάσει τα παιχνιδάκια του.

Γνωρίζουμε πως βγαίνει ο καφές, η σοκολάτα, οι πολύτιμοι λίθοι, τα εξαρτήματα των κινητών, και εκατοντάδες άλλα προϊόντα αλλά προτιμάμε να στεκόμαστε στην επιφάνεια λέγοντας το γνωστό «και καλά αν δεν το αγοράσω εγώ κάτι έγινε?»

Η συνενοχή μετά των πολλών μάλλον δεν είναι συνενοχή.

Αλλωστε κάνουμε και τις μικρές μας επαναστάσεις, βλέπουμε μια ταινία… και στεναχωριόμαστε. 

ΩΡΑ ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ,  ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. 

Γιατί Γιαννάκη έχεις τόσο μεγάλο τσιπ?

Για να σ΄αρπάξω καλύτερα....

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου