Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΡΜΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.


Αποτέλεσμα εικόνας για pharmaceutical cartel
Παρακάτω μια ελεύθερη μετάφραση μέρους μιας ανάρτηση από εδώ 



https://disinformazione.it/2020/01/26/salute-globale-fino-al-2024-ecco-le-previsioni/

Η ' “EvaluatePharma” έφθασε στην δωδέκατη έκδοση.
Είναι μια ετήσια ανάλυση που δίνει μια εικόνα υψηλού επιπέδου, από τον κόσμο των αγορών, στον τομέα φαρμάκων και βιοτεχνολογίας από το παρόν μέχρι το 2024.

Αυτή η μελέτη παρουσιάζει τάσεις στην αγορά και συνταγογράφιση των φαρμάκων και για τις δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη.

Συνταγογράφιση φαρμάκων

Στην τελευταία πρόβλεψη, ακριβώς όπως και στις προηγούμενες, οι πωλήσεις από συνταγογραφίσεις φαρμάκων, αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο και θα φθάσουν μέχρι το 2024 στον φαντασμαγορικό αριθμό 1,18 τρισεκατομυρίων δολλαρίων (1.180.000.000.000.000 $); μιλάμε για 1.800 δισεκατομύρια αμερικανικά χαρτονομίσματα.

Η γραμμή ανοσιολογία-ογκολογία συμβάλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την αύξηση, όπως και οι νέες τεχνολογίες : κυτταρική και γενετική θεραπεία .

Η Pfizer θα είναι η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία, στην ιατρική συνταγογράφιση στην Ιταλία, με ένα κέρδος $ 51,2 δισεκατομύρια ,  και ακολουθούν οι Novartis , Roche.
Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι η πώληση φαρμάκων την τελευταία περίοδο είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη μεταξύ 2010 και 2018, και ότι το εμπόριο των λεγόμενων ορφανών φαρμάκων, δηλαδή εκείνα για τις σπάνιες ασθένειες έχει διπλασιαστεί, λες και κάποιος είχε προβλέψει πως αυτές οι ασθένειες θα έχουν κάποια αύξηση....

Το Top ten των φαρμακευτικών καρτέλ (Big Pharma)

Οταν μιλάμε για “Big Pharma” αναφερόμαστε σε εκείνο το παντοδύναμο Μολώχ που αποτελείται από τις πρώτες δέκα φαρμακευτικές πολυεθνικές. : εκείνες δηλαδή που ελέγχουν τη παγκόσμια αγορά.

Pfizer, Novartis, Roche, J&J, Merck, Sanofi, GSK, AbbVie, Takeda, AstraZeneca.

Ένα καρτέλ που κερδίζει κάθε χρόνο 415 δισεκατομύρια δολάρια !

Με τέτοιους αριθμούς, που προέρχονται μόνο από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται, η  Big Pharma είναι εκ των πραγμάτων παντοδύναμη, και μπορεί να χειρίζεται και να ελέγεγχει τα πάντα.

Top ten βιοτεχνολογίες.

Όσον αφορά τον κατάλογο των πιο πλούσιων εταιρειών βιοτεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει μια μεταβολή σε ονόματα, αλλά αλλάζοντας τους παίκτες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Roche, Merck, Sanofi, Amgen, Johnson & Johnson, Eli Lilly, Novo Nordisk, AbbVie, Bristol-Myers Squibb, Pfizer.

Οι βιοτεχνολογίες  γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες για τις βιομηχανίες γιατί θεωρούνται μια βασική αγορά  για το μέλλον. Το biotech, μας αρέσει ή όχι, θα απασχολεί όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας : διατροφή, φάρμακα, υγιεινή, βιομηχανία, τεχνολογία, κλπ.

Το top ten στις θεραπείες

Η εξέλιξη στις θεραπείες, είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο για να καταλάβουμε πως θα είναι η δημόσια υγεία τα προσεχή 4 έτη. .

Αυτή η κατηγοριοποίηση γίνεται βάση των κερδών : ογκολογία, διαβήτης, αντι-ρευματικά, εμβόλια, αντι ικά φάρμακα,  ανοσιοκατασταλτικά, δερματολογικά, βρογχοδιασταλτικά, αισθητήρια όργανα, και anti-coagulanti.

Στην πρώτη απόλυτη θέση, η ογκολογία, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη θέση που καταλαμβάνει ο διαβήτης. Σήμερα ο καρκίνος, μόνο χάρη στα συνταγογραφούμενα φάρμκα (χωρίς δηλαδή τις δαπάνες για διάγνωση, ακτινοβολίες κλπ)  δίνει ένα κέρδος στις βιομηχανίες 123,8 δισεκατομυρίων δολαρίων (χρήματα τα οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζονται από τα δημόσια συστήματα υγείας ), και θα φθάσει σύμφωνα με τις προβλέψεις στον τρελό αριθμό των  236,6  δισεκατομυρίων δολαρίων μέχρι το 2024.

Στοιχεία που προυποθέτουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει συνεχής αύξηση των νεοπλασματικών νόσων στον πληθυσμό....

Τα εμβόλια και τα αντι ικά φάρμακα είναι και αυτά εμπόριο πολύ δελεαστικό : μια αγορά 87 δισεκατομυρίων δολαρίων ετησίως. Οι εμβολιασμοί θα φθάσουν τα  i 44,8 δισεκατομύρια δολάρια ενώ τα αντιικά φάρμακα τα 42,2 δισεκατομύρια μέχρι το 2024.

Συμπεράσματα

Τα στοιχεία μας αφήνουν πολύ λίγο περιθώριο για ελεύθερες αναλύσεις.

Η παγκόσμια υγεία, θα απειλείται όλο και πιο πολύ, και οι άνθρωποι θα μαστίζονται από τις νεοπλασματικές νόσους, τον διαβήτη, τους ρευματικούς πόνους, τις  μολυσματικές ασθένειες και όλα τα υπόλοιπα.

Είναι βέβαια μόνο προβλέψεις, δηλαδή προβολές επεξεργασμένες αναλύοντας τα στοιχεία του παρελθόντος και του παρόντος. Αλλά είναι πάντα θεωρητικές προβλέψεις.

Ο άνθρωπος, παρότι είναι χειραγωγήσιμος, η λεγόμενη ελεύθερη βούληση, του δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέλλον δρώντας στο παρόν.

Αυτές οι αναλύσεις βασίζονται στην πρόβλεψη ότι οι σκλάβοι θα συνεχίσουν να παραμένουν σκλάβοι, στις φυλακές τους που δεν έχουν κάγκελα αλλά είναι γεμάτες από οθόνες.
Εργαζόμενοι όπου λένε εκείνοι, τρώγοντας τη τροφή που εκείνοι προτείνουν, λαμβάνοντας τη πληροφόρηση μας από τα δικά τους κανάλια, λαμβάνοντας φάρμακα που εκείνοι προμηθεύουν και σκεπτόμενοι με το τρόπο που εκείνοι θέλουν.

Αλλά σε αυτό το Μάτρξ, ο άνθρωπος έχει πάντα τη δυνατότητα να αναρωτηθεί για την ύπαρξή του, να πράξει με συγκεκριμένους τρόπους.
Από το σύστημα μπορείς να βγεις μόνο αν βγάλεις τη πρίζα από το σβέρκο (όπως έγινε στη ταινία) που μας κρατάει δεμένους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου