Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.


Αποτέλεσμα εικόνας για julian assange

Ηλεκτρικός. Μια γυναίκα με μάσκα, γάντια, όρθια, ζητάει από μια άλλη κυρία που καθόταν να ανοίξει το τζάμι. Εκείνη αρχίζει και φωνάζει υστερικά, χωρίς λόγο, πως κρυώνει και δεν πρόκειται να το ανοίξει. Η όρθια αρχίζει και φωνάζει πιο υστερικά και κάνει μια απότομη κίνηση να το ανοίξει, και τότε και οι υπόλοιποι που ήταν καθιστοί αρχίζουν να φωνάζουν, "φύγε, φύγε, μην μας αγγίζεις" η δε κυρία που την έπιασε η πρώτη κρίση υστερίας, άρχισε να στριγγλίζει, "ποιος σου είπε να με αγγίξεις, γιατί το έκανες?"

Σούπερ μάρκετ. Προχωράω να βάλω το καλάθι μου και να αδειάζω τα πράγματα. Υστερική κρίση η ταμίας. Σας παρακαλώ πίσω από τη γραμμή, μην πλησιάζετε. Της λέω ..μα τα πράγματα.. με πιο δυνατή φωνή, τι δεν καταλαβαίνετε κυρία μου? Η στη πίσω γραμμή η περάστε γρήγορα το ταμείο και βγείτε στην απέξω γραμμή.

Φαρμακείο(μικρό) . Ένας πελάτης μέσα, δέκα απέξω σε μια ουρά μεγάλη, γιατί κράταγαν μια απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Μπαίνω. Οι ερωτήσεις κοφτές και σύντομες,
Μάσκες? όχι. Αντισηπτικό? όχι. Μαντηλάκια? όχι. Κάτι γενικά που να απολυμαίνει ή να προφυλάσσει? Όχι. Γάντια μιας χρήσης? Όχι.

Σκηνή έξω από ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. Τέσσερις (σε απόσταση) τσακώνονται. Η μία έχει ξεσπάσει σε κλάματα και φωνάζει. Τι να κάνω πείτε μου. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Η άλλη, νοσοκόμα φωνάζει, δεν μπορείτε να μπείτε, αν συνεχίσετε θα φωνάξω τον security. Ο κύριος επεμβαίνει, κάνε πως τον φωνάζεις και θα σου δείξω εγώ security.

Προχωρώ, βάζω τα ακουστικά, ακούω gangsta's paradise... σκέφτομαι ο ιος μπορεί να μην τους σκοτώσει, αλλά κάποια στιγμή θα σκοτωθούν μεταξύ τους ή θα καταλήξουν στο τρελλάδικο. Η αμέσως επόμενη έλλειψη στην αγορά θα είναι τα ψυχοφάρμακα.

Ξεκινήστε να σκέφτεστε μόνο. Πόσοι

Δεν έχουν λεφτά για προμήθειες, ούτε τρόφιμα και σκέφτονται πως αν γίνει η τελική απαγόρευση (δηλαδή όλοι μέσα και παραγγελία στο σπίτι) δεν θα έχουν να φάνε.

Εκείνοι που ο γιατρός τους έλεγε πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι, να παίρνεις τα χάπια σου, και να βγαίνεις να βλέπεις κόσμο, να ξεφεύγει το μυαλό.

Εκείνοι που υποφέρουν από κάποια σοβαρή πάθηση, και περνάνε τη κρίση (πόνοι στο στομάχι φοβεροί, λιποθυμία, ταχυκαρδίες ανεξέλεγκτες, παράλυση, κρίση επιληψίας, ξαφνική αιμορραγία, σοβαρή κρίση άσθματος, κλπ κλπ) και σκέφτονται πρώτον που να πάνε, πως και ποιος θα τους δώσει σημασία.

Στη συνέχεια να αρχίσετε να σκέφτεστε εκείνους που αύριο, δεν θα έχουν πια δουλειά και θα προστεθούν σε εκείνους που δεν είχαν ήδη. Εκείνους που δεν θα έχουν να πληρώσουν πλέον, εφορίες, ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ και θα προστεθούν σε εκείνους που δεν μπορούσαν ήδη. Εκείνους που θα έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους κι εκείνους που θα έχουν επιζήσει με σκιές στους πνεύμονες και χωρίς δεκάρα στη τσέπη.

Έξω από σούπερ μάρκετ περιμένοντας τη σειρά μας να πάρουμε το χαρτάκι και να μπούμε, στο ναό της επάρκειας, η συζήτηση άναψε. Ένας κύριος λέει, να δείτε τι θα γίνει όταν θα κλείσουν κι αυτά, γιατί κι αυτό θα γίνει, κι ένας άλλος απαντάει, τότε θα είναι εύκολο, θα σπάσουμε τα πάντα και θα γίνει μακελειό, το κορονοϊό τον αντέχεις, την πείνα όχι.

Επίσης σκεφθείτε και όσους εδώ μέσα προσπαθούν να σας πουν κάτι, κάτι σημαντικό που δεν σας λένε τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, κι εσείς γελάτε σαν μαλάκες και λέτε τι γραφικός είναι ο ηλίθιος, να τους θυμηθείτε όταν θα τους κλείνουν έναν έναν μέσα, "για παραπληροφόρηση, επικίνδυνη διασπορά ψευδών ειδήσεων που προκαλούν την σωστή τάξη των πραγμάτων" ή με ένα πουκαμισάκι που τα μανικάκια δένουν στη πλάτη, σαν άτομα που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας.

Στο μεσαίωνα τα κτήνη καίγανε ανθρώπους ζωντανούς πάνω σε δεμάτια από ξύλα, και οι παρόμοιοι μαλάκες κοιτάζανε το θέαμα και αισθανόντουσαν ασφάλεια, πως τους απαλλάσσει η πολιτεία τους από τους δαίμονες, στο ψυχρό πόλεμο τους κλείνανε σε μπουντρούμια και γινόντουσαν τα πιθηκάκια για εξωτικά πειράματα, στην εποχή μας κάποιος Τζούλιαν Ασανζ, δεν θυμάται πλέον ούτε το όνομά του.

Δεν χρειάζεται να κατεβάσουν το στρατό . ακόμα.
ΕΣΥ θα απαιτήσεις από το γείτονα να μην σε πλησιάζει.
ΕΣΥ θα καταγγείλεις τον ανυπότακτο.
ΕΣΥ θα σπρώξεις και θα χτυπήσεις αυτόν που θα σου κλέψει το χαρτί υγείας.
ΕΣΥ θα ζητήσεις από το αφεντικό σου να μην πλησιάσει ο τάδε γιατί δεν εμβολιάστηκε
ΕΣΥ θα πεις στα παιδιά σου να μην κάνουν παρέα με επικίνδυνους
ΕΣΥ θα είσαι ο μπάτσος που θα φυλάει τη κοινωνία από τα "ανυπάκουα" στοιχεία.

ΕΣΥ μαλάκα θα είσαι αυτός που στο τέλος θα καταλάβει τι του έχει συμβεί, αλλά δεν θα έχεις σε κανέναν άλλον να μιλήσεις, εκτός από το όργανο της τάξης που θα ζητάει πιστοποιητικό υποταγής για να σου επιτρέψει να φας, να χέσεις, να γαμήσεις ή να... πεθάνεις.

Τις καλημέρες μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου