Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ελληναρας

Ο ιος με τη κορώνα, έχει προκαλέσει όργιο συζητήσεων. Η κεντρική ιδέα όμως είναι πως μεταξύ αυτών που πιστεύουν πως είναι άλλη μια εποχιακή γρίπη, μέχρι εκείνους που βλέπουν ένα βιολογικό πόλεμο σε εξέλιξη, η ουσία είναι πως δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Είμαστε, εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι θεατές ενός φαινομένου που δεν ξέρουμε ούτε γιατί συμβαίνει, ούτε που θα καταλήξει, ούτε, τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων όταν κυκλοφορεί συμπεριφέρεται σαν μαλάκας με περικεφαλαία, είναι ευκαιρία να κλειστούμε όντως στο σπίτι. Πριν καλά καλά ξεκινήσει η εξάπλωση της επιδημίας-πανδημίας, οι διαχρονικοί μαλάκες εξαφάνισαν τα πάντα, όλα εκείνα που θα ήταν εργαλεία προστασίας για κάθε άνθρωπο. Μάσκες, αντισηπτικά, μαντηλάκια, θερμόμετρα, οινοπνεύματα, αντιπυρετικά, μάσκες οξυγόνου, οξύμετρα κλπ τα αγόρασαν με το "δεν γαμιέστε οι υπόλοιποι" σε ένα κράτος που όσοι είχαμε την ατυχία να έρθουμε σε επαφή με νοσηλείες, γνωρίζαμε πως φέρναμε υλικά από το σπίτι μας για να καλύψουμε τις ανάγκες του ανθρώπου μας που νοσηλευόταν.

Το ίδιοι τα ζωντόβολα που όρμηξαν σαν αρπακτικά μέσα στα σουπερ μάρκετ και κατέβαζαν τα ράφια για να φτιάξουν τις αποθηκούλες τους, (έφτασα στο σημείο να δω μαλάκα ο οποίος βούτηξε χαρτί υγείας από το καροτσάκι μιας κυρίας που το είχε αφήσει κι έψαχνε για κάποιο άλλο προϊόν...) Εννοείται πως την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται οι μαυραγορίτες κάνουν πάρτυ. Το ίδιο δεν συνέβαινε σε μια πόλη που πέθαιναν οι άνθρωποι από τη πείνα και τους αγόραζαν το σπίτι για ένα μπουκαλάκι λάδι (βλέπε κατοχή, Αθήνα του 41).

Επίσης επειδή δεν ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε μένουμε σπίτι γιατί είτε είναι μια φονική γρίπη είτε ένα όπλο που έχει σκοπό να μας εξοντώσει, η ουσία είναι ΙΔΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Και ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους ανθρώπους που ενώ εμείς μπορούμε ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ, εκείνοι, είναι έρμαια αποφάσεων.  Μπορούν να κλείσουν τα πάντα, αλλά οι εργάτες στα εργοστάσια θα δουλεύουν μέχρι τελικής απόφασης, το ίδιο και σουπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, χασάπικα, μπακάλικα, περίπτερα.. τώρα που είπα περίπτερα, χθες μπροστά μου ένας τύπος ζήτησε είκοσι κούτες από τη τάδε μάρκα.

Βλέπετε κι εδώ το χρήμα είναι θεός, κι είναι αυτό το χρήμα που χθες οδήγησε μια ταμία να σβήσει αβοήθητη στο σπίτι της στην Ιταλία, 48 χρονών, κι έναν άλλο γιατρό προχθές που έδινε τη μάχη του χωρίς να έχει ούτε γάντια... Οπότε το να κλειστούμε στα σπίτια προσφέρει ένα διπλό καλό, πρώτον να προστατευτούμε από τον ιό, και δεύτερον πολύ σημαντικό, από τους μαλάκες. Γιατί ο ιος μας προκαλεί σοβαρά συμπτώματα και οι μαλάκες νεύρα και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μπορεί όλο αυτό να είναι ένα πείραμα, όπου πρέπει να εκπαιδευτούμε στο πως να είμαστε τρομοκρατημένοι και υποταγμένοι σε εντολές και διατάγματα, και πως η ζωή μπορεί να γίνει μια μεγάλη φάρμα εγκλεισμένων σε κλουβιά παραδομένων ανθρώπων. Αλλά και αυτό να συμβαίνει, για να έχει τέλειο αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει μεγάλο μακελειό.  Να δοκιμαστούν οι αντοχές μας, η γαμημένη εν συναίσθηση μας, η λογική μας και το πόσο τελικά μαλάκες είμαστε.

Στην Ιταλία, στα νοσοκομεία επικρατούν σκηνές αποκάλυψης. Γίνεται κανονικός πόλεμος με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι οι ίδιοι θύματα που καταρρέουν σαν κοτόπουλα. Σκεφθείτε εδώ αν γίνει ένα τελικό ξέσπασμα σαν την Ιταλία, με τις υποδομές που έχουμε, το προσωπικό που διαθέτουμε και το υλικό που δεν υπάρχει, τι πόλεμος θα γίνει. Πόσοι άνθρωποι θα σβήσουν όχι μόνο από τον ιο, αλλά και από τα άλλα σοβαρά χρόνια νοσήματα που δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο γι αυτούς να βρουν ένα χέρι βοήθειας.

Απλοί κανόνες υγιεινής, απλά μέτρα προστασίας ο καθένας μας, χωρίς πανικό, με λογική, ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τους ανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ πως και οι υπόλοιποι χρειάζονται να πάρουν ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα ή ένα αντιπυρετικό, είναι τα βασικά μέτρα που μπορεί κάθε πολίτης και όχι απολίτιστο ζωντόβολο, να πάρει και να περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Υπάρχουν ενδείξεις πλέον ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ, ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΣ. Δεν είναι μαγκιά να παρασύρεις τον εαυτό σου και τους δικούς σου σε περιπέτειες που δεν ξέρεις που θα καταλήξουν. Και επίσης δεν είναι μαγκιά να αφαιρείς από το γενικό σύνολο, προϊόντα, υλικά με το γνωστό σου τρόπο εγωιστικού σταρχιδισμού, όπως κάνεις και στην υπόλοιπη ζωή σου. Οι μάσκες προστασίας δεν είναι "φέρε και δυο κιλά παϊδάκια στη μέση μεγάλε, και δυο καφάσια μπύρες" μπουρτζόβλαχε, αστοιχείωτε, μόνιμε μαλάκα!

Παρατηρούμε, προσέχουμε, περιμένουμε.
Η συνέχεια θα δείξει σιγά σιγά με τι έχουμε να κάνουμε και γιατί συμβαίνει ότι συμβαίνει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου